20 de setembre del 2007

Penós...

Vos imaginau Barcelona incomunicada, sense aigua, llum, combustible, etc. Pues això és el q farà ara Israel amb GAZA!

L'exèrcit israelià es prepara per aïllar Gaza
L'ONU alerta que tallar el subministrament de llum i fuel als palestins viola les lleis interancionals

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha demanat a Israel que reconsideri a decisió de declarar Gaza com a 'territori enemic' i li ha recordat que tallar el subministrament d'electricitat o carburant a la població palestina, com pretén fer el govern israelià, seria violar les lleis internacionals. En aquest sentit, la secretària d'estat nord-americana, Condolezza Rice, també ha dit que cal garantir les necessitats humanitàries.

Israel ha declarat Gaza territori enemic perquè considera Hamàs una organització terrorista, com també fan els Estats Units. A Gaza hi viuen un milió i mig de palestins i el govern israelià també preveu restringir el trànsit entre aquest territori i Israel, prohibir les transferències de diners i reduir les visites als presos de Hamàs que estan en presos israelianes. De fet, l'exèrcit israelià ha començat avui mateix els plans per aïllar Gaza.

La iniciativa d'aïllar Gaza ha estat del ministre de Defensa, Ehud Barak, qui ha declarat que cada coet llançat pels grups palestins 'ens acosta a una acció militar a Gaza'. De totes maneres, el ministre ha matisat que abans d'arribar a aquest extrem cal estudiar altres possibilitats, com és el blocatge de la zona.

A més de les condemnes de l'ONU, el president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmmud Abbas, ha dit que la decisió d'Israel no farà res més que empitjorar les condicions de vida de milers de palestins. I el portaveu de Hamàs a Gaza, Fauzi Barhum, ho ha qualificat de declaració de guerra.

3 comentaris:

rufire ha dit...

Sa veritat és que és un conflicte patètic que ja dura masses anys. La situació d'infrahumanitat que pateixen els palestins és vergonyosa. I a més, llunt de posar fi al conflicte cada vegada es complica més.

De totes maneres, i fent un poc de memòria (o culturilla general) es gran "impulsor" dels Palestins, Arafat, es va negar signar a uns acords (crec que eren els d'Oslo I o II) en els quals Israel tornava fins al 97% dels territoris ocupats a Palestina.

Amb això no vull dir que estigui a favor d'Israel, ni molt menys, però crec que és un conflicte alarmant, no només pel fet de la guerra en si, sinò pel que pot venir després

Per acabar es meu discurs, vull dir que no veig una pau propera ni molt menys. Per què? Els assentaments jueus a Palestina estan estartègicament col·locats a sobre de jaciments de petroli i gas i, a més, bona part de s'aigua potable que utilitza Israel tant per consum com per regar (que no és molta). A més, s'arribada de Hamàs (declarats terroristes tant per s'ONU com pels EUA) no ha afavorit gaire ses coses.

O sigui que "crims de guerra" en seguirà havent.

PD: perdonau pes rollo però m'interessa bastant es tema

Nate ha dit...

Res de rollo Fire, això és el q es cerca fent sa mica de post sobre el tema, que sa gent digui la seva (encara q segur q es futbol motiva més)

Ara mateix soc a ca teva fent plays i temes varis i no és el moment perquè em pegui la inspiració divina, però només te volia fer sa mica de contraria amb el tema Arafat.
Per lo que m'enrecord lo des tema del 97% dels territoris ocupats no era tan guapo com sona. A més, no tenia en compte per res els milions de refugiats palestins que hi ha es campats per la zona, que no oblidem han anat abandonant les seves cases i terres davant l'acós (per no dir massacres) israelianes des de ja fa molts anys.

Bueno vaig a seguir amb es fucking liverpool a veure si suram un poc es tema...

rufire ha dit...

També es veritat lo que dius. De fet sa negativa de n'Arafat es va sustentar (entre altre coses) en que es firmaria la pau només si els refugiats podeien tornar, cosa que òbviament va evitar el govern palestí degut a que amb això es veurien superats en nombre d'habitants i a més arribaria una població jove que possiblement augmentaria encara més la població palestina a diferència dels israelians que segueixen un model demogràfic més europeu (una mitja de 1-2 fills).

A part d'això crec que no es reconeixia una independència absoluta sobre els territoris tornats per lo que, al cab i a la fi, era seguir estant supeditats al govern israelià