1 de maig del 2007

Diccionario del nuevo orden mundial

Bones a tots!!

En principi es primer post que havia de penjar no era d'aquest temari, però he decidit començar a participar (fent algo més que llegir i fer qualque comentari) amb un post que me pareix bastant interesant, irònic i que mos hauria de pensar un poc a tots.


Esper que vos agradi i si voleu llegir més sobre tot això de "ses putadetes" que lis feim a nes "sudakas" entrau a http://ar.geocities.com/veaylea2002/index.htm

He fet un copia pega d'aquesta pàgina publicada per varis escriptors sudakas que està bastant bé, sobretot per possar-nos un poc al dia de lo que passa i per què, a nes nostros veïns.
També hi surten futbolistes, músics i demés, ho dic més que rés per motivar a nes personal.

Au idò!!



Diccionario del Nuevo Orden Mundial

--------------------------------------------------------------------------------

( Imprescindible en la cartera de la dama y el bolsillo del caballero)

apartheid. Sistema original de África del Sur, destinado a evitar que los negros invadan su propio país. El Nuevo Orden lo aplica, democráticamente, contra todos los pobres del mundo, sea cual fuera su color.

bandera. Contiene tantas estrellas que ya no queda lugar para las barras, Japón y Alemania estudian diseños alternativos.

comercio, libertad de. Droga estupefaciente prohibida en los países ricos, que los países ricos venden a los países pobres.

consumo, sociedad de. Prodigioso envase lleno de nada. Invención de alto valor científico, que permite suprimir las necesidades reales, mediante la oportuna imposición de necesidades artificiales. Sin embargo, la Sociedad de Consumo genera cierta resistencia en las regiones más atrasadas. (Declaración de don Pampero Conde, nativo de Cardona, Uruguay: «Para qué quiero frío, si no tengo sobretodo».)

costos, cálculo de. Se estima en 40 millones de dólares el costo mínimo de una campaña electoral para presidente de los Estados Unidos. En los países del Sur, el costo de fabricación de un presidente resulta considerablemente más reducido, debido a la ausencia de impuestos y al bajo precio de la mano de obra.

creación. Delito cada vez menos frecuente.

cultura universal. Televisión.

desarrollo. En las sierras de Guatemala: No se necesita matar a todos. Desde 1982, nosotros dimos desarrollo al 70% de la población, mientras matamos al 30% (General Héctor Alejandro Gramajo, ex ministro de Defensa de Guatemala, recientemente graduado en el curso de Relaciones Internacionales de la Universidad de Harvard. Publicado en Harvard International Review, edición de primavera de 1991).

deuda externa. Compromiso que cada latinoamericano contrae al nacer, por la módica suma de 2 000 dólares, para financiar el garrote con el que será golpeado.

dinero, libertad del. Dícese del rey Herodes suelto en una fiesta infantil.

gobierno. En el Sur, institución especializada en la difusión de la pobreza, que periódicamente se reúne con sus pares para festejar los resultados de sus actos. La última Conferencia Regional sobre la Pobreza, que congregó en Ecuador a los gobiernos de América Latina, reveló que se ha logrado condenar a la pobreza a un 62,3 por ciento de la población latinoamericana. La Conferencia celebró la eficacia del nuevo Método Integrado de Medición de la Pobreza (MIMP).

guerra. Castigo que se aplica a los países del Sur cuando pretenden elevar los precios de sus productos de exportación. El más reciente escarmiento fue exitosamente practicado contra Irak. Para corregir la cotización del petróleo fue necesario producir 150 mil daños colaterales, vulgarmente llamados víctimas humanas, a principios de 1991.

guerra fría. Ya era. Se necesitan nuevos enemigos. Interesados dirigirse al Pentágono, Washington DC, o a la comisaría de su barrio.

historia. El 12 de octubre de 1992 el Nuevo Orden Mundial cumplió 500 años.

ideologías, muerte de las. Expresión que comprueba la definitiva extinción de las ideas molestas y de las ideas en general.

impunidad. Recompensa que se otorga al terrorismo, cuando es de Estado.

intercambio. Mecanismo que permite a los países pobres pagar cuando compran y cuando venden también. Una computadora cuesta, hoy día, tres veces más café y cuatro veces más cacao que hace cinco años (Banco Mundial, cifras de 1991.)

life, american way of. Modo de vida típico de los Estados Unidos, donde se practica poco.

mercado. Lugar donde se fija el precio de la gente y otras mercancías.

mundo. Lugar peligroso «A pesar de la desaparición de la amenaza soviética, el mundo continua siendo un lugar peligroso.» (George Bush, mensaje anual al Congreso, 1991.)

mundo, mapa del. Un mar de dos orillas. Al Norte, pocos con mucho. Al Sur, muchos con poco. El Este que ha logrado dejar de ser Este, quiere ser Norte, pero a la entrada del Paraíso un cartel dice: Completo.

naturaleza. Los arqueólogos han localizado ciertos vestigios.

orden. El mundo gasta seis veces más fondos públicos en investigación militar que en investigación médica. (Organización Mundial de la Salud, datos de 1991.)

poder. Relación del Norte con el Sur. Dícese también de la actividad que en el Sur ejerce la gente del Sur que vive y gasta y piensa como si fuera del Norte.

riqueza. Según los ricos, no produce la felicidad. Según los pobres, produce algo bastante parecido. Pero los estadistas indican que los ricos son ricos porque son pocos, y las fuerzas armadas y la policía se ocupan de aclarar cualquier posible confusión al respecto.

veneno. Sustancia que actualmente predomina en el aire, el agua, la tierra y el alma.



Aclaración: no está completo, faltan las definiciones de : tortugas ninja, pobreza, privatización y televisión.



13 comentaris:

roseta ha dit...

"orden. El mundo gasta seis veces más fondos públicos en investigación militar que en investigación médica. (Organización Mundial de la Salud, datos de 1991.)"

Ficada com estic en aquests moments amb aquest tema m'ha agradat que sigui mencionat en aquest diccionari. Perquè és desastrós com els diners dels treballadors van a parar en fabricació d'armes i estratègies militars quan es podria posar un poc més de pasta en recerca mèdica i històrica. NPFGM comptant que és el que tota societat necessita més mentalment i físicament.

I sabieu que els militars ferits a guerres (USA) tenen recursos com braços i cames biòniques absolutament genials que funcionen a partir d'impulsos nerviosos mentres que a un amputat no militar només té accès a aquest recurs pagant entre 5 i 20 millons de dollars. Un fet que a mi, personalment, em fa pensar... Perquè al cap i a la fi un militar ho és perquè vol, i a més està completament finançada, tant la recerca per les pròtesis com el sou i costs de guerra pels impostos pagats per TOTS els treballadors d'un país...

Interessant... Molt bé Marga!

Anònim ha dit...

ls sudakas se follan nuestrs mujeres

roseta ha dit...

quina puta ràbia de comentari!

Marga B. ha dit...

Anònim, supos ke tu deus ser un d'akells ke se la remenen pensant amb una sudaka!!!

Preguntate pq "tus" mujeres los prefieren a ellos??

Anònim ha dit...

y vsotras debéis d ser esas mujeres...

deguer ha dit...

Està clar que aquest foraster està un poc amargat, i té qualque trauma amb sos "sudacas". Li poden donar molt.

Però... vos heu fitxat amb sa quantitat de ninetes de 12-17 anys que surten amb sudamericans que van de malotes. Està minat.
És sa nova parella de moda: sudamericà amb roba ample i pedaç p'es cap + nina pijeta semitonteta.

Com que diuen que ses nines en aquestes edats s'en van amb sos més gamberros i xulos, pues així està es tema.

NO és una crítica, només una observació. No vos afueu.

xavi santvi ha dit...

Dios! quins comments.
Bé Marga, salutacions cordials, realment la situació és força patètica, però no només a Amèrica del Sud, sinò bàsicament a tot la faç de la puta terra. Perquè si bé és cert que al "nord" gaudim d'uns lujos "que paqué" la insatisfacció i la infelicitat omplen cada cop més les consultes dels psicolegs. Ara mollaré la frase típica que acostumo a pensar quan m.v.e pensar en una solució pel món. "algo te que canviar pero no se el que ni com".
Per la meva banda, diré que l'altra dia vaig fer-me soci d'intermón oxfam a la boca del metro,(atraco a mano armada i posterior momentasso solidari per part meva). Meam si duro més que amb Greenpeace. Patetic.

roseta ha dit...

Per cert, sabies que aquests organitzacions caritatives (o com es digui) han de donar un 10% dels ingressos a la causa que 'patrocinen'? La resta (90%) se la poden embutxacar com a 'gastos administratius'.

deguer ha dit...

wew, Roseta. Estàs en tot.

xavi santvi ha dit...

o sigui millor men desfaig?

roseta ha dit...

sisi, o assegura't que en realitat enviem mes pasta(en alguna clausula legal o algo per l'estil...) que en realitat es millor donar-li la pasta a penya pel carrer jo crec, o anar a ajudar a algun lloc personalment en comptes d'enviar els diners. perque em fa molta ràbia que enganyin a la penya amb aixo. que consti que no totes les organitzacions s'aprofiten d'aixo, pero les mes grans amb tant anunci i pollades (tipo la penya que et va seguir pel carrer) si que ho fan. perque moltes vegades (no sempre) aquests paios cobren (i tenen comissio per client aconseguit).

Tot i això, que consti que no estic en contra d'ajudar al 'prójimo', simplement crec que les algunes organitzacions que hi ha pel món s'aprofiten de la bona fe de la gent. I això me fa oi!

per cert deguer, qui ets?

deguer ha dit...

Me diven Guillem, de Manacor.
Som de sa cofradia rodètica, com deis voltros (rodet.blogspot.com).
Jo tampoc tenc ni idea de qui ets, però massa bé!

Salu2!

tofito ha dit...

1.- si algun anonim fa un coment tonto i li contestau li donau més corda.

2.- sobre es gran post q ha fet na marga diré q sa definició de Llibertat de comerç" és boníssima i q és vera q és una droga, s'obertura de fronteres va provocar s'establiment a espanya de grans multinacionals gracies als salaris baixos relatius q teniem, ara, quan s'estabilitat d'altres pai¡ïsos creix akestes multinacionals volen fugir i no mos agrada, pot ser hauriem de recordar q quan se varen establir akí venien d'un altre lloc.

3.- sobre sa definició de mercado només diré q a segons kines institucions públiques públiques hi haurien d'introduir elements propis de mercats i pot ser funcionessin millor (vease Son Dureta)