21 de maig del 2008

Triana



Bueno gent faig un post en honor d'uns des grups més importants que ha donat sa musica espanyola (porque lo digo yo y punto). Alguns crítics (jo, i esper que algú més) consideren que (junt amb en Camarón, Heroes del silencio, Rosendo i Extremoduro) Triana es des grups més genuins que han passat per la "ancha castilla", terra de poques revolucions músicals pero de grans manifestacions com es flamenco i es seus derivats. Triana vé a ser una mescla de rock psicodèlic (per dirho d'alguna manera) amb flamenco, es resultat: espectacular, s'expressió d'un caràcter purament hispànic (andalus millor dit), d'una cultura, d'una manera d'entendre sa vida a través de sa música. Com en tot grup, pot ser que ses seves cançons arriben més o menos, a uns o altres. Alomillor es grups bons no se defineixen per sa cuantitat de gent a sa que puguin arribar, sino per sa intensitat estètica a sa que puguin fer arribar, sigui a unos pocos, o unos muchos. O no?

Un video perque vegeu sa pinta de sa penya a nes 70 i unes cançonetes perque les escolteu.










3 comentaris:

Marc ha dit...

E-normes Triana!

Marc ha dit...

Aprofit per commentar que al final he quedat es 19è del món a sa UEFA Fantasy Football, no està mal comptant que ho havia donat tot pel Barça i me varen dà...
En Nate ha aconseguit sa 2a plaça, 3r ha estat en Lluc i 4t en Kempes, aconsegueix compensar es redícul de s'OFM...:P

Toni Sureda ahir un punt...

Edu ha dit...

Triana, una especie rara de catalogar. Grupo con pocos precedentes, ninguno de ellos españoles... Totalmente de acuerdo, genuinos e increibles.