7 de desembre del 2009

Arabia Saudí

Darrerament estan en ratxa:

1. «El hombre debe pegar a la mujer con un cepillo de dientes sin dejar marcas»




2. «Los saudíes piden pagos frente a una eventual bajada de sus ingresos»
"Si los países ricos reducen su consumo de petróleo para combatir el cambio climático, deberían pagar una compensación a los productores de petróleo" : link




Aprofit per llançar un debat delicat i políticament incorrectíssim:
-. S'Islam és tan bò com qualsevol altra religió?
-. S'ha de tenir una tolerància infinita envers ses altres cultures, o realment hi ha un "límit cultural" imposable?

Donat que aquest és un tema de moda (sobretot a Suissa) aqui ho deix per qui s'atreveixi.

Bonus:

15 comentaris:

Xavier Peña ha dit...

...jo me mui:

- S'islam té coses bones i coses dolentes, com tot, però trob que hi ha certes coses inacceptables. Sobretot trob intolerable utilitzar una religió per menjar es cap a sa gent i controlar-los. Lo pitjor és sa seva tendència a mesclar política i religió (es cristianisme també fa tot lo que pot en aquest aspecte, però ja no li deixen tant...)

- No, no se pot acceptar qualsevol cosa en pro de sa tolerancia. Fer lo contrari seria una falta de flexibilitat desmesurada i un error flagrant. Trob jo, vamos.

P.D.: no pens defensar els suissos. En general probablement són més conservadors (per dir-ho suaument) de lo que tocaria.

PP.D.: de totes maneres, amb lo dels "minarets" trob que hi ha molta hipocresía tant dins com fora de ses fronteres suisses

Xavier Peña ha dit...

PPP.D.: me'n don compte de que lo des petròli es un poc demagògic... Ho podria haver enfocat més desde sa òptica votacions suisses, però és que sa noícia m'ha fet tanta gracia que no he pogut evitar colarla. De totes maneres no s'ha d'oblidar que es petroli és importantíssim com a suport econòmic de s'Islam.

Bua ha dit...

Meste Penya! bon post!

Es fanatismes no són bons mai. S'Islam, es a dir, aquesta veneració absoluta a n'Alá, es ramadán, es fet d'anar a resar bastants de pics cada dia, ses peregrinacions (crec que obligatòries), uff.

Aquesta gent té com a prioritat sa religió damunt sa vida, crec. I la duen a límits malaltissos.

Des de es respecte, evidentment que me pareix bé que hi hagi s'Islam, es cristinanisme i altres.

Jo entenc, des de es meu modest punt de vista, que s'Islam és sobre tot por de tots es que el professen. Com ha estat por a altres èpoques es cristianisme (tipo te cremaràs a l'infern si fas una putada, ò t'has de confessar i has de resar vint avemaries).

Què passa ara amb sos minarets? S'Islam depen de que hi hagi una torre per cridar a sa gent per resar o què?
Sincerament, pens que no hi tenen cap feina es minarets a Suissa. No hi diven. Es respecte a ses religions implica que siguin respectades també ses tradicions arquitectòniques d'un pais, per exemple.

A nes segle XXI comença a ser hora de que aquests fanatismes religiosos devallin un poc d'intensitat. S'Islam pareix que agafa més força que mai, conyo.

Es tema des petroli, pareix una broma. No té ni cap ni peus.

Peazo rollo he mollat.

Salut!

Bruno ha dit...

He leido lo siguiente: "Déu no existeix. O sí que existeix, existeix perquè l'hem inventat nosaltres" .. denle vueltas. Es todo muy complejo.

Xavier Peña ha dit...

Bons apuntes mestre Bua. I enhorabona pes coratge que li has posat, perquè no és un tema fàcil i s'ha d'anar molt alerta per no ser acusat tot d'una d'intolerant o revisionista.

Jo puc dir que he estat dos anys sortint amb una musulmana laica, i he tengut s'oportunitat de conversar d'aquests temes directament amb musulmans més o menos moderats.

Ses conclusions que n'he extret són ses mateixes que en puc extreure a Espanya xerant amb catòlics més o menos moderats: els fanàtics me pareixen estúpids i/o perillosos, i els moderats me solen caure millor ja només pes fet de ser més tolerants. Per cert: lo mateix és aplicable als nacionalistes de qualsevol color. Ídem amb so futbol, tot i que som un d'ells.

Lo de que s'Islam promogui sa por, jo diria que només entre ses dones. Entre els homes els hi dona més bé subidón: sensació de superioritat moral + fè en sa misericordia infinita d'Alà = comportament xulesco. Crec que en aquest sentit es cristianisme promou molt més sa por i sa culpabilitat en general. I molt que mos ha costat treurer-mos aquesta llosa de damunt... així estam ara, que a sa que mos han donat barra libre mos n'hem anat a s'extrem contrari: desfase a tot quan dona.

I ja per acabar de ser políticament incorrecte: m'atreviria a assegurar que no hi ha ni una sola nació musulmana que ho suri. Turquia està allà aprop perquè varen fer un "borrón y cuenta nueva" laic fa menys de cent anys, i ni així. Els Emirats Àrabs tenen duros, si, però surar-ho no crec que sigui sa paraula... Y así sucesivamente.

Consider que sa religió ha estat una etapa evolutiva necessaria per sa humanitat, però que a n'aquestes altures ja no té massa sentit. Tot i que puc entendre que sigui bò per segons qui. Però inclús a n'aquests casos se li han de marcar clarament ses fronteres. Ojo, que jo defens a mort sa necessitat d'una certa espiritualitat dins sa societat. Però sa religió és a sa espiritualitat com es McDonald's a sa cuina mallorquina.

Crec que quan antes mos lliurem des lastre de sa religió, millor mos anirà sa cosa. Basta veure lo que ha passat a Espanya quan sa religió anava de subidón: matances a ses Amèriques en nom de Déu, sa Inquisició, sa guerra civil española.... i encara piulen per agafar ses riendes un altre pic, Déu no vulgui (ojo ironía) que arribi es dia en que ho aconsegueixin i tornem cap enrera un altre pic.

Una altra cosa que no entendré mai és com un capellà pot donar lliçons de sexe i de familia, quan manifestament no en té ni puta idea ni d'una cosa ni de s'altra.

Vamos, que estic 100% d'acord amb en Buno. Crec que es darrer llibre que acaba de publicar en Saramago xerra d'això.

Bruno ha dit...

Estoy más o menos de acuerdo con todo lo dicho "mestres", dado que no hay demasiado debate o que coincidimos.. el tema sería la intervención de alguien que tuviera ideas opuestas.
O que razonadamente y con sentido común se mojara "alguien" en sentido contrario. Si esque se le quiere dar vidilla al interesante debate. En parte esta falta de intervención se debe a que algunos disfrutan del puente..

Bua ha dit...

Sortint una mica des debat des post, vull dir que:
1.- A nes seminari vaig sentir dir fa un parell d'anys que hi havia menys de 10 tipos matriculats.
2.- O sigui, cada pic hi ha menys capellans.
3.- Ses esglèsies tenen es millor solar de cada poble.
4.- Si d'aqui 10 ò 20 anys no hi ha capellans, què en feim de s'assunto capelles?
5.- Qui va a misa ara? anam a donar es consol a nes funerals i punt.
6.- Ja fa estona que no fan por a ningú.
Conclusió:
Futur inmediat de sa religió a Espanya és UG. Però no acabarà amb una destralada això. En queden anys i anys. I per cert, són rics (tema inmobles).

Bruno ha dit...

Si se empezaran a vender cositas y más cositas de s'assunto capelles, o más bien aprovecharlo de otra manera.. igual nos dariamos un susto con la riqueza que hay. De aqui a 50 años dirán los niños: la iglesia para que sirve? - y contestarán para atraer turistas.
Vas a la Catedral de Santa María del mar en el gotico, y hay más japoneses que otra cosa...

Por cierto la iglesia de Sa Coma es bastante moderna, se nota que es del siglo XXI. es decir se siguen construyendo iglesias.

Artur ha dit...

Discrep en una sèrie de temes.

Jo crec que s'amplitud de sa paraula religió que d'aquí en deriven un alt número de subclasses Cristiana, Islàmica,Judaisme, Budista, Induista,...lo que tenen com a normes bàsiques, són positives, es 10 manaments són normes de conductes bàsiques. No mataràs -->XD un tant jartes... Una altra cosa són ses trajiversacions que hi ha hagut al llarg de s'història tipo Inquisició, guerres/creuades, ses riqueses de s'esglesia catòlica, ara els fanàtics... 1000 coses xungues vamos. Com a sa vida real.

· Que a sa catòlica li queden dos telediarios, n'estic segur. Té una sèrie de punts que no s'aguanten de pen lloc. De ses altres les desconec enormement... Però per exemple a nes Regne Unit no està per res acabada, sa gent hi va, perquè està "modernitzada". Hi ha gent que s'empara de sa religió per diguem creure amb algo superior. A ningú li mola formar part des cicle biològic i que es cucs s'ho passin bomba amb ses seves carns XD

· Referent a lo que deies Bua, de que farem amb ses esglèsies, tenen es millor solar des poble. I arquitectònicament són brutals, espais diafans enormes, climàticament boníssims (a nes clima mediterrani) vamos, que són uns edificis de conya. A centre europa ja les reformen i els hi canvien els usos, tant públics, com privats! (10 años de ventaja! x"DDD http://www.facebook.com/video/video.php?v=1193665174164&subj=649407156) A Amsterdaam una de ses millors discos (es Razz d'Amsterdaam) és una esglèsia reformada, i és un system! tb, de viatge d'estudis vam visitar allà una fàbrica de vidre que era una esglèsia reformada, tb xapava. No passis pena que això està surat.

Artur ha dit...

* encara que ses més emblemàtiques no les tocaria, les deixaria com a tal, (tipo la Seu) això es patrimoni de sa humanitat i traspassa creences, etc.

Bruno ha dit...

pes tema religio "moderna".. seria interessant que el chico bueno "Kaká" explicara su opinión.
Tansformar iglesias en discotecas.. meam com li expliquem als padrins XD

lluc ha dit...

Musulmans conservadors creen ‘brigades de la moral’ a Catalunya

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=668573&idseccio_PK=1021

volieu polèmica?

tof ha dit...

tot lo que heu dit són veritats com a punys. Res a discutir. Me pareix fortíssim es primer video, vaja tio! lo de sa compensació per no consumir tan de petroli val més ni comentarho. Lo de ses minaretes ho trob un tema que, degut que no li veig molta importància, me pareixen exessius tot lo que siguin referendums, discurssos polítics etc.

Lo de ses brigades de sa moral ja és algo apart. Perqe no sels treu d'europa a aquesta gent? o sels tanca a dins sa pressó? que forcin a ses dones a du vel és xungo però que obliguin a nines a deixar s'escola me pareix un acte tan cruel i fora de lloc que mereix castració.


Apunt: és una làstima que sa participació femenina al blog hagi tornat tan petita ( only Kris cuadersen). En aquest post ses fèines tenien una oportunitat d'or per opinar sobre coses que els hi deuen tocar sa sensibilitat i res de res. una làstima

Xavier Peña ha dit...

joé, pues jo estava convençudíssim de que sortiria qualcú apelant a sa tolerància infinita... me sent coma mig decepcionat i tot!

sa veritat és que, en tant que inmigrant (aviat farà tres anys si mateix) li començ a trobar un cert sentit llògic i moral a nes "racisme racional"... no sé si això és bò o dolent o neutre, però és així.

@Lluc: esfereïdor lo de s'article. Però no fa falta anar massa enfora: a Manacor tenen un "líder espiritual" que els espia i els fa complir amb sa moral islàmica. Sé de segona mà que els prohibeix mesclarse amb sos mallorquins per preservar sa seva moral (potser no li falta raó... xD però és fortíssim!)

@Tòfol: per això mateix se comenta que els suissos "han creat un problema allà o no n'hi havia". Ara els musulmans estan emprenyats. I ojo que quan s'emprenyen hi sol haver conseqüències... recordar que a España es 85% de sa gent estava en contra de sa guerra d'Irak, però això no va impedir que utilitzessin s'argument des suport espanyol a sa guerra per propiciar s'atentat més sagnant de sa historia d'aquest estat.

Marc ha dit...

No he tengut massa temps, dins es pont, per contestar a tamanyes qüestions, però lo de "tolerància infinita" a què se refereix, a que facin lo que vulguin allà on vulguin o a que facin lo que vulguin en es seus països?
No seré jo qui digui que matar exploradors blancs i menjar-se'ls està malament, a ses tribus africanes...