16 d’abril del 2008

Coldplay-Estrena-Barcelona

Coldplay estrenarà el seu nou disc a Barcelona al juny



Chris Martin i la seva banda han escollit Barcelona per a la presentació mundial del seu esperat quart disc, amb què Coldplay trencarà tres llargs anys de silenci. Serà al juny, davant de només mil persones --en aquests moments s'està estudiant en quin emplaçament--, i vindran periodistes de tot el món. L'expectació per veure com sona Viva la vida or death and all his friends --rocambolesc nom sorgit de la unió de dues de les seves noves cançons-- guanya punts a mesura que s'acosta la data de sortida, el 17 de juny. Ahir, la discogràfica va anunciar el títol definitiu i el repertori.
La fascinació de Coldplay per Barcelona no és nova: el juliol del 2007 es van passejar per esglésies i catedrals de la ciutat, per acabar a Santa Maria del Mar gravant un videoclip. "Ens instal.lem on podem: davant d'un altar, sota el púlpit... Hem estat tocant als peus de l'arcàngel. És una escena estranya: un reguitzell de sants miren avall impassibles quatre membres d'una banda, col.locats al voltant d'un micro, cantant junts molt alt mentre els acords de les guitarres gravades reverberen a tota l'església", va relatar el conjunt a la seva pàgina web oficial.

EXPERIMENTS DE BRIAN ENO
Segons sembla, la intenció del grup que ha d'animar la convulsa escena rockera britànica és apostar per un so més experimental. "Sentíem que amb els tres primers discos s'havia tancat una espècie de trilogia; per això ara intentem explorar amb altres sonoritats, amb diferents colors", va aclarir el cantant i timoner indiscutit Chris Martin.
Per a aquesta missió, van reclutar perquè s'encarregués de la producció ni més ni menys que Brian Eno (l'ex-Roxy Music que ara està treballant amb el més nou d'U2), que apareix en els títols de crèdit amb Markus Dravs. El resultat són arranjaments més electrònics, que aporten més dinamisme a la seva proposta.
En la música i les lletres d'aquest compacte reflecteixen, segons el mateix vocalista, la força de la temàtica hispana; "les vistes, els sons i els sabors de Llatinoamèrica i Espanya". Els autors de Parachutes, el disc que els va llançar a la fama el 2000, van examinar també els cels de l'Argentina, Xile, el Brasil i Mèxic, a la caça d'inspiració per al llançament que prendrà el relleu de X&Y. Està per veure si tantes influències divines els ajudarà a superar els 10 milions d'exemplars que van vendre d'aquest treball.

El 1953 Frida Kahlo va portar a terme la seva única exposició individual a Mèxic, li van amputar la cama dreta per gangrena i, un any després, va pintar aquest quadro de la foto: Sandías con leyenda: Viva la vida. Al cap
d'uns quants mesos, va morir a la seva Casa Azul de Coyoacán. Aquest colorista cant a la vida (tan seguit d'una dolorosa i prematura mort) ha inspirat molts artistes. I Coldplay no ha volgut ser menys. Quan la banda va anunciar que el títol del disc seria Viva la vida --inicialment es limitava a aquesta primera frase i cançó--, Martin va aclarir a la revista Rolling Stone que feia "referència a la llegenda que apareix en un quadro de Frida Kahlo; és la nostra manera de reconèixer l'audàcia amb la qual va afrontar les malalties. Hi ha molta gent que pensa que la frase ve de Ricky Martin, i, francament, resulta molt divertit".

Font: El Periódico de Catalunya

Aquí vos deix es tracklist des nou disc que tenen penjat a sa seva súperweb, i una cançoneta...



9 comentaris:

Artur ha dit...

vaia nom truñèrrim pes disco...guarda cert parentesc amb es titol putrefacte de sa peli den woodie allen

marco ha dit...

jajaja,molt bona artur, no hi havia caigut

Marc ha dit...

Hombre, es títol des post sí que guarda cert parentesc (voluntari) amb Vicky-Cristina-Barcelona...
Es nom des disc no eu acab de pillar...

cuads ha dit...

jajajajjjajjj...truñèrrim pero q molt truñèrrim...

q grans son es derribos den noel (nouel llull) gallagher.."its like the 60s men"

marco ha dit...

ho crec que hi hagi molt per pillar, simplement que els dos títols són escòria i casualment els dos guarden certa relació amb Barcelona

Marc ha dit...

Oks, oks... Totalment d'acord amb s'igualtat en es nivell de putrefacció...
Meam que tal ses cançons...

Marc ha dit...

Tenía tanto maquillaje en la cara que parecía que pasases la mano por el suelo de Roland Garros.... jojojo quin derribo...

Artur ha dit...

x"DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Anònim ha dit...

Estimats buiders i allegados! esper vorevos per sa telecogresca i fer trui. No Paky, no party!Salut! sion