30 de juny del 2008

Rock Werchter: Queden 3 dies

Bones penya,

a pesar de lo desèrtic des Blog en èpoques estivals, he decidit fer una sèrie de postillos amb es Werchter com a protagonista, perquè tant es que hi anam com es que quedau poguem veure per on van es tirs aquest any. Intentaré fer tres posts temàtics, un per cada dia que queda, i avui començaré amb es grups "digali" mediàtics, es que es gran públic coneix. Demà xerraré des grups amb cert renom, i per acabar dimecres agafaran protagonisme es grups "digali" desconeguts.


THE CLASSICS


Intentaré posar dues cançons a cada grup, en principi es seu hit més característic i una altra més o menys desconeguda, però que per una cosa o una altra la trobi interessant... Ale, començam!!

RADIOHEAD


Poc menys d'un meset després de fer un excel·lent show a Barcelona, es d'Oxford se presenten com una de ses estrelles més esperades des festival. Amb es seu disc 'In Rainbows' convertit en tot un èxit de crítica i públic, mos oferiran una bona dosi de sensibilitat i espectacle, amb un setlist que de ben segur serà impressionant.

ES HIT:

Podria posar 'Creep', però vist que és gairebé impossible que la toquin, crec que 'Paranoid Android' (que sí fan) és es millor exemple de lo que pot arribar a crear mestre Yorke. Sa 'Bohemian Rapsody' des 90, sense dubte.



SA RARESA:

Tenen tantes cançons bones que en podria posar qualsevol, però ficaré una de ses des darrer disc, 'All I Need', una cançó que segueix s'estructura clàssica des grup: un començament tranquil i un final potent.




NEIL YOUNG

Aquest ca vellarro dets escenaris se presenta en es Werchter després d'haver estat una de ses estrelles des Rock in Rio. Es canadenc es una de ses figures històriques des Rock & Roll, ses seves cançons plenes de força i emotivitat s'han convertits en clàssics de sa música.

ES HIT:

En té mil, però posaré aquest cançó, que ja varen versionar es mítics Ossifar (baix es nom 'Un poc d'amor') en es disc d'homenatge 'Com un huracà'.




SA RARESA:

'No hidden path', des seu darrer disc, que en Young converteix en un exercici d'onanisme musical de casi trenta minuts a damunt s'escenari. Aquí vos deix un vídeo amb es primers deus minuts

NEIL YOUNG - NO HIDDEN PATH


REM


Sense cap dubte, Rapid Eye Movement són un des grups més destacats i coneguts de ses darreres dècades. Amb un inici fulgurant i plena d'èxit, estan passant per una època no gaire brillant, però asseguren un directe ple de hits.

ES HIT:

No hi ha dubte, aquesta cançó (que incorpora sa mandolina com a instrument principal) farà megavibrar es personal. "Trying to keep I on you!!!!"



SA RARESA:

No se'n pot considerar una raresa, perquè és un des seus èxits, però no sol ser sa clàssica que un coneix de REM. Música vitalista: es seu nom és 'Stand'.



LENNY KRAVITZ

Un altre des grans (també un poc vengut a menys), és de Nova York mos demostrarà a tots que s'energia que tenen ses seves cançons se transmet també en es seus espectacles en directe. A pesar de ser un des 'tapats', tenc moltes ganes de veure es seu concert.

ES HIT:

Possiblement aquest cançó, que varen revisitar amb tan d'encert en Tom Jones i en Robbie Williams, sigui és seu èxit principal... "And all I really wonder is..."




SA RARESA:

Una altra vegada mos equivocam quan xerram de raresa, ja que és conegudíssima, però me deman si molta gent sap que aquest hit soul és den mestre Lenny. 'No està acabat fins que està acabat'.





BECK


Artista de culte en es món indie, creador d'himnes generacionals, multiinstrumentista i multidisciplinar, en Beck Hansen és un altre des plats forts de s'event. Ses seves actuacions plenes de rareses i múltiples efectes sonors són una bona carta de presentació pes Werchter.

ES HIT:

Una de ses més influents cançons des 90, tot un temazo i declaració d'intencions des músic. 'Som un nedador, perquè no me mates?'



SA RARESA:

Rareses en té moltes, però no està malament aquesta versió en espanyol i a lo mariachi d'una altra cançó des mateix disc ('Odelay'), anomenada 'Jack-ass'. En castella, 'Burro'.

BECK - BURRO


BEN HARPER & THE INNOCENT CRIMINALS


Artista multiètnic, sa seva veu (que mescla lo millor del tío Bob i des Soul) i sa seva música heterògenia l'han consolidat com un des músics més escoltats a totes ses cases. Sex-symbol, però casat amb sa científica de 'Jurassic Park', esperam que apart de bona música mos doni també bona marxa.

ES HIT:



SA RARESA:

Versió acústica de sa més coneguda d'un des grans, mestre Marvin Gaye. Ara que ve s'estiu, 'Sexual Healing'.

BEN HARPER - SEXUAL HEALING



MOBY



Després de tocar el cel amb es seu aclamat 'Play' a finals des 90, es DJ calvorota amb nom de cetaci mos té preparada una sessió molt més contundent de lo que se pot intuir escoltant s'esmentat disc. Apel·lant en es clàssic 'no pot fer gaire mal', li donarem un vot de confiança.


ES HIT:

Associada per sempre més a ses paradisíaques illes de 'La Playa' (i a sa falca de La Primera), aquesta cançó és una mostra perfecte de lo que va ser 'Play'.



SA RARESA:

Una de ses cançons que se varen salvar des disc 'Hotel', col·laboració estelar amb 'Amaral'. S'accent den Moby avonera.






THE CHEMICAL BROTHERS



Tenen una pinta de neders que fa por, però són un des reis de s'electrònica i garanteixen marxa per un tubo. Ses seves 'pujades i baixades', unides a un espectacle visual sobrenatural, faran ses delícies (jojojo) des més tecnatas de sa zona.

ES HIT:

Clàssic indiscutible de s'electrònica, ha transcedit aquest món per convertir-se en una habitual de ses pistes de ball. Allà estarem per donar-ho tot, es boys i ses girls.




SA RARESA:

Acabarem amb un mash-up (mescla de dues cançons) que junta una mítica des Beatles amb 'Battlescars', des Chemical.

THE BEATLES VS THE CHEMICAL BROTHERS - ELEANOR BATTLESCARS

4 comentaris:

Nate ha dit...

MO NANAM A NES WERCHTER!!!

Llorenç de Pina ha dit...

sa vera és que no ha d'estar del tot malament, no. una llàstima que no pugui competir amb es gran event des cap de setmana. Pina, of course.

auidò, passau-ho bé i tornau vius per fer qualque tassó per mallorca abans d'acabar s'estiu.

Artur ha dit...

JOJOJOJ quina aberració Kane, això se diu un dia de feina batuadeu! MONANAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Artur ha dit...

A nes peixos grossos hi falten dEUS que com tú molt bé vares dir són es Diosses! ojito a ses novetats The National, band of horses, (quina pena que Beirut hagin caigut) i Vampire Weekend