1 de juliol del 2008

Rock Werchter: Queden 2 dies

Al·lots, ja hi som!

Després des post ahir (aclamat per públic i crítica), avui toca fer un repàs a tota una sèrie de grups que, sense ésser caps de cartell en sentit estricte, tenen suficient nom com per ser coneguts per sa majoria, encara que possiblement entrin dins sa categoria des moviment indie.

CLASSE MITJA

Avui ho deixarem amb un cançó per grup, que hi ha molta més penya i he de fer sa maleta.

MIKA

Es rubito de oro de sa temporada mos donarà un recital que recorda es millors falsets den Freddy Mercury, combinada amb sa música de ball de grups com Scissor Sisters. Es seu disc, 'Life in cartoon motion', està ple de hits, valgui aquest 'Grace Kelly' com a exemple.




UNDERWORLD

Grup mític i veterà de s'electrònica, se va a donar conèixer mundialment amb sa cançó que liderava sa banda sonora de Trainspotting, un himne de més de set minuts que combina s'electrònica amb altre estils com es hip-hop o sa música simfònica. Esperem que no se quedi en només 'Born Slippy' i ofereixen una sessió plena de tralla.




2MANYDJS

Es belgues, també components d'un altre grup que també veurem en es Werchter com és Soulwax, són experts en combinar dues o més cançons que, recolzades per una base electrònica potent, fan ses delícies de qualsevol que estigui a sa pista de ball escoltant-los. Una aposta segura pes primer vespre de festival. Aquesta de Muse és una de ses seves versions més aclamades.



SIGUR ROS


Considerats per molts modernillos com sa millor banda del món, Sigur Ros són, amb na Björk, és màxims exponents de sa música islandesa. A més, aquests se caracteritzen perquè no han abandonat mai s'idioma originari, amb lo que possiblement s'han tancat portes a ser més reconeguts mundialment. Des seu darrer disc, molt ben acollit entre es públic, vos deix aquesta cançó de nom impronunciable (atenció en es vídeo que s'hi veu carn...).


Sigur Ros - Gobbledigook



KINGS OF LEON

Una de ses revelacions des nou so rock americà, caracteritzats per sa peculiar veu des seu cantant i ses reminiscències psicodèliques de sa seva música. Després de tres excel·lents discs, aspiren a liderar sa nova corrent rockandrolera junt amb Arcade Fire. Aquest 'On call' és sa seva cançó més coneguda.



EDITORS


Uns altres indies que pugen fort, amb dos dics de referència com són 'The Back Room' i 'An End Has a Start', aspiren a col·locar es seu rock potent però amable en es capdavant des panorama internacional. Es seu hit més característic és possiblement aquest 'Munich'.




THE HIVES

Membres de sa generació 'The' junt amb altres com The Strokes, The White Stripes, The Libertines o The Vines, aquests australians (que enguanyen toquen també en es Senglar Rock) garantitzen cançons directes, curtes i contundents. Aquesta 'Hate to Say I Told You So' s'ha convertit en un clàssic i és un exemple perfecte de sa potència des seu so.



GOSSIP


També coneguts entre es cercles cofràrics com The Grossip (pes volum de sa seva polèmica cantant), varen entrar amb moltíssima força en es circuits independents l'any passat gràcies a sa força i originalitat de sa seva proposta, recollida en es seu disc 'Standing in the way of control'. Sa cançó homònima va ser un dets èxits de l'any passat.



GNARLS BARKLEY

Poc se sabia d'aquest duet d'afroamericans abans de que sa seva 'Crazy' reventés ses llistes de tot el món i els fes famosos mundialment. No ha trascendit molta cosa més de sa seva obra en es gran públic, però lo poc que he vist per Youtube fa intuir un directe explosiu i amb molta locura.



THE VERVE

Grup de culte des 90, ple de llums i ombres causades per ses múltiples adiccions i baralles des seus components, tornen a s'escena musical liderats pes seu cantant i caudillo absolut, mestre Richard Ashcroft, disposats a recuperar es prestigi que aconseguiren amb cançons tan meravelloses com aquesta conegudíssima 'Bittersweet Symphony'.



BABYSHAMBLES

Més conegut per sa seva vida privada que per ses seves cançons, en Pete Doherty va formar aquest grup després de sa dissolució d'un des grups més importants des darrers temps com són The Libertines. Després des seu pas per sa presó i de sa seva separació de na Kate Moss, sembla que ha millorat un poc es seu estat i ara se veu que dóna bons concerts i tot. Ho veurem. Com a aperitiu, aquest 'Fuck Forever'




KAISER CHIEFS


Uns altres que varen començar molt fort fa un parell d'anys i que sembla que s'hagin desinflat un poc. Es seu estil, mescla des gamberrisme hooligan i es millor rock guitarrer, assegura sempre espectacle en directe, així que no podrem faltar a sa cita amb grans hits com aquest 'Ruby'.



JUSTICE


Acabam es repàs a sa classe mitja werchteriana amb uns altres artistes que reforcen sa part electrònica des festival, es francesos Justice. Uns altres dets habituals a ses recents edicions de festivals electrònics com es Sonar o es Creamfields, mos deixaran perles com aquest instant-hit 'We are your friends', que realitzaren amb sa col·laboració de Simian.

1 comentari:

marco ha dit...

enhorabona i gràcies per aquests posts!! tot un plaer pels que no podem anar a nes festival. Aquestes publicacions tan currades serviran per escoltar es grups mítics i imaginar que som a bèligica, o per conèixer noves promeses. Que vos vagi be fieres!