28 de febrer del 2007

move against G8



Com molts de voltros ja sabreu els dies 7, 8 i 9 de juny tendrà lloc a Alemanya sa reunió dels representants de ses 8 potències econòmiques més importants des planeta, on es discutirà, en teoria, "sa justícia social, es medi ambient, s'energia, s'igualtat de gènere i sa pau". Vamos, una altra trobada dels que manegen ses titelles del món, dels que realment poden fer alguna cosa per canviar sa tendència autodestructiva amb que s'ha anat actuant en els darrers anys. És lògic pensar que cap d'aquests països mourà un puta dit ni deixarà de guanyar ni un cèntim de benefici per cap de ses causes que assenyalen com a punts de debat i es dedicaran a reforçar encara més els lligams de poder que els mantenen com a amos i senyors des sistema neoliberal. Tot això ha fet que els grups antiglobalització de tot el mon es mobilitzin i posin en marxa unes jornades de protesta contra aquestes reunions fraudulentes. Aquestes tendran lloc els dies 20, 21 i 22 d'Abril a sa ciutat Heiligendamm, a Alemanya. Alguns dels grups que hi tocaran seran Boikot, Che sudaka, Berri Txarrak, Banda Bassoti, Betagarri, deshechos, etc. i sa pàgina perque vos pogueu informar un poc des tema (està en alemany, però n'hi ha moltes altres en anglès o espanyol) és aquesta
Au, salut i consciència social

4 comentaris:

tofito ha dit...

algú sap kins països integren es G8? jo determinantment no. Sa llàstima d'akestes reunions es que pareix que les fan per provocar perque realment no discuteixen gaire i en els pocs temes que discuteixen no arriben a ninguna messura tangible. Per s'altre banda hi ha es grups antiglobalització que segurament ni deu haver més de un que no sap ni que conyo és sa globalització.

Llorenç de Pina ha dit...

Sí, algo contra lo que queixar-se, beguent birres i inflant-se a porros...
Ara en sèrio, sempre, també a qualsevol manifestació, hi ha gent que està allà per estar (qui no ha anat a una manifestació amb tal de no anar a classe?)

Per cert, originalment era es G-7: Estats Units, Japó, Regne Unit, França, Alemanya, Itàlia i Canadà. Rússia no hi era perquè quan se va crear això, allà pels anys '70 encara existia sa URSS, es països "comunistes" i tot això... S'hi va afegir després de tornar abraçar es capitalisme salvatge cap a finals dels '90, però només com a observador. Ara fa uns anys que ja són G-8 oficialment, tots juntets.

Marc ha dit...

EEUU, Japó, Rússia, França, Canadà, Alemanya, Regne Unit i Itàlia, o sigui, es set països més industrialitzats del món més Rússia, que només hi assisteix com a observador. Més info, com sempre, aquí

Marc ha dit...

Quin redicul mestre Pina...combicomment...