22 de març del 2007

setmanari musical: una de varios

Ja que en tofito ha passat de puntetes per es meu territori he decidit autoderribar-me i ficar-me jo una mica a dins es seu. No només li he posat es títol de sa seva secció sinó que també ho articularé per punts:

1- Introducció: avui me fa molta peresa posar-me a pensar un tema oportú pes setmanari i començar a cercar un poc d'informació, així que avui sa cosa serà més senzilleta (setmana de descans, com es futbolistes, que no tenen lliga). Ara, no per això se deixarà d'emetre es post lúdico-informatiu de sa meva particular setmana musical.

2- Un poc d'Albert Pla: ahir vaig recordar aquest curiós video d'aquest mític, camaleònic i surrealista personatge, així que li faré un petit tribut. Sa cançó és sa clàssica, sa versió d'en Lou Reed que tant de joc dona a nes sopars-festes on hi ha una guitarra a mà. (1)


3- Eskorbuto; heroina i autodestrucció. Han estat un dels grups més influents i idolatrats a dins es punk estatal, líders o co-líders de s'anomenat rock radikal vasco. Eren temps d'heroina, sobretot al país Basc i, com no podia ser d'altra manera es components des grup varen tenir ses seves pròpies experiències amb aquesta droga i es món que l'envolta. Se duien a matar amb s'altre grup punk per excel.lència des país basc La polla records, fins i tot a un concert es cantant d'eskorbuto els hi va robar una guitarra. Si ets un bon punk (no de postal), d'akests que escupen, venen galletes de marihuana i se'n duen es ca per tot, ets d'eskorbuto o de La polla records, seria lo mateix que Beatles-Rolling Stones o Sex pistols-Ramones-The clash (jo som de la polla records). Be, es tema és que vos deix una entrevista a un dels membres (els tres la varen palmar per s'heroina) xerrant sobre sa seva decadència. Aquesta entrevista, en canvi, està feta en els seus moments d'esplendor...no té desperdici.


4- Extremoduro a tve: any 1990, en Robe i cia. se presenten a nes personal amb un tema mític (invasión!) fent un "karaoke" a tve. Destacaría s'indumentària d'en Robe, sa bellota extremenya que no falta, es tricornio des baixista i sa pinta en general d'aquests grans des rock espanyol


5- Es dos discos setmanals:

THE VELVET UNDERGROUND & NICO; "The velvet underground and Nico" 1966
THE BLACK CROWES: "The southern harmony and musical companion" 1992

6- Temazos:
Per que no me digueu que només pos rock vos deix un tema d'aquest grup que he conegut fa poc, molt recomanables:

Tryo "Sortez les poubellez"

I aquests son uns matemàtics que se fan els seus propis instruments. Te xapes es cul i musicalment son "exquisits", com li agrada dia a en Tòfol.

Les luthiers "Teorema de tales"

Com heu vist goear.com neda, però be, se poden escoltar igual. Res, promet tornar sa setmana que ve amb frikisme des bo, un poc de rock rus i sud africà NPFGM. Salut i melomania

6 comentaris:

Tekiss ha dit...

Joer Marco! ido per ser setmana de descans,,, està de puta mare! Gran Albert Pla, impresionants es documents gràfics sobre Eskorbuto (brutals ses dues entrevistes, però brutals brutals!! Això si que eren punkarras de veres.)i systemot es paripe d'en Robe per TVE1.

Marc ha dit...

Subscric ses paraules den tekiss (sense que serveixi de precedent) i n'afegeisc un parell més:
-Lou Reed ca vell per excelència...
-Es vídeoclip original de n'Albert és ultraníkel...
-No he sentit mai és Black Crowes, són nikis?

Llorenç de Pina ha dit...

Upa! Solucionat es tema des comments deshabilitats...

Menos mal que era de descans, si no, mos publica una enciclopèdia musical!
Molt bé. Aquest tema s'està convertint en una gran secció que esperam amb expectació... com va dir en Santvi, sobretot els incultes musicals.

marco ha dit...

black crowes nikis

tofito ha dit...

1.-s'ha de dir q lo millor es sa manera tan xula q has trbat per estructurar es Setamanri.

2.- Albert Pla makina

3.- Eskorbuto makines

4.- Es teorema den Tales es tot un puntazo colega

5.- Es disco des Velvet està molt bé, fa uns mesos hi havia un exposició a Palma, (al Baluard corrupte) sobre en Warhol i hi havia un apartat especial sobre ses ilustracions d'akest disc

Salut i MegaDrive!

Nate ha dit...

q gran extremoduro!!!