20 de desembre del 2007

2 temes d'actualitat irritants

Bones Cofrares,

torn a fer un postillo després de molt de temps (tendrà algo a veure que s'acosten els "esperats" dies nadalencs?). Volia fer un de festivals però mestre caudi se'n va avançar i, per tant, canviaré totalment de temàtica per fer referència a dos temes que ocupen les portades dels diaris d'avui.

En primer lloc, la sentència del macrojudici contra l'entorn d'ETA, l'anomenat "sumari 18/98". 47 dels 52 imputats han sigut condemnats a un total de més de 500 anys de presó. És a dir, condemnes extremadament dures contra gent que no ha matat a ningú i que en la majoria dels casos només defensen la seva cultura, societat o maneres de pensar (siguin o no compartides) respecte al paper que juga Euskal Herria a Espanya.
Es tracta de tota una venjança contra l'esquerra abertzale, que demostra lo retrasat que està aquest estat en democràcia i lo polititzat que està el poder judicial.

Notícia referent al tema (notícia digali "oficial")
Reflexiones sobre el 18/98 (l'altra cara de la moneda)

Que en trobeu? a jo tot el tema em posa la pell de gallina...


Segon tema, l'aprovament que es farà avui del ja famós cànon digital. Faig un copiar-pegar d'un mail que he rebut:

INCONGRUENCIAS DEL CANON DIGITAL

1.- Si uno se descarga una canción de internet sin pagar por ella el delito está tipificado con una pena de seis meses a dos años. Mientras que si se hurta en una tienda la discografía completa de ese artista por valor de menos de 400 euros, no sería delito sino una simple falta (art. 623.1 del Código Penal).

2.- El mismo supuesto se puede aplicar al hurto de discos en una tienda por valor superior a 400 euros; la pena aplicada sería menor que la descarga de un tema (art. 234 del Código Penal).

3.- La descarga de una canción frente al hurto de un coche tiene mayor pena según el art. 244.1 del Código Penal.

4.- El intercambio de copias de música entre amigos está más penado que participar con los amigos en un intercambio de golpes en una pelea callejera. Ésta tiene una pena de tres meses a un año (art. 154 del Código penal) mientras que aquella tiene una pena de seis meses a dos años (art. 270 del Código Penal).

5.- La copia de una película en DVD está más penada que el acoso sexual en el trabajo según el art.184.82 del Código Penal.

6.- Y esto se va animando. Si distribuyes en un colegio entre niños copias de películas educativas de animación protegidas por copyright y sin autorización de los autores, estás cometiendo un delito mayor si distribuyes entre los mismos menores películas pornográficas según el art. 186 del Código Penal.

7.- Increíble pero cierto, copiar un disco a un amigo está más penado que arrojar una jeringuilla infectada de SIDA en un parque público según el art. 630 del Código Penal.

Com està la cosa...

2 comentaris:

Marc ha dit...

Molt interessant s'article sobre es 18/98...
Lo de s'SGAE també té tela... si en Lerdo s'anima mos pot fer un discurs interessant sobre es tema....

tofito ha dit...

es tema des 18/98 no l'he seguit gens i no estic gens informat, pareix que és más de lo mismo...

es tema de sa SGAE fa pell de camell, fins a sa puta polla de pagar canons, impostos, taxes, cotitzacions, comisions, matrícules, renovacions, ORA i, lo q fa més mal, impostos especials sobre es tabac i s'alcohol. Me cag en cristo de pagar!