19 de desembre del 2007

Festivals 2008

Darrerament han sortit pes mitjans moltes referències en es festivals de sa propera temporada, ja siguin polèmiques a dues bandes, festivals que s'estrenen, nous emplaçaments... Amb aquest post intentaré aportar algo de llum sobre es tema, de cara a que es cofrares amants d'aquest tipo d'actes lúdics tenguin ses coses un poquet més clares. Començam.

1) Viña Rock / Villarockbledo

Continua sa guerra oberta entre Matarile i s'Ajuntament de Villarobledo.

Ses darreres notícies des Viña Rock (ara se diu Viña 2008) apunten a que enguany no repetirà Benicàssim (mític emplaçament, tot i ser nou, per ses condicions meteorològiques que va patir l'any passat), però que igualment sa farà a un poble des voltants. Aquesta és sa nota de premsa de s'organització.


Ante la postura intransigente mantenida por el Ajuntament de Benicàssim, quien no sólo pretendía reducir el aforo del festival Viña 2008, condición que aceptamos, sino cambiar de fecha y de formato; demasiados cambios que nosotros consideramos inaceptables.

No vamos a cambiar la filosofía del festival Viña porque ellos deseen otro festival. Como estas dificultades se vienen arrastrando desde hace meses, durante este tiempo hemos estado barajando y negociando posibles alternativas, de las cuales todavía no tenemos decidida la ubicación definitiva. Lo que sí podemos adelantaros es que la haremos pública a mediados del mes de noviembre y que también será una localidad de costa en Valencia o Castellón, en las fechas del 1,2 y 3 de mayo de 2008.

El jueves 17 de enero haremos público dónde se celebrará Viña 2008.


Per altra banda, es Viña Rock legal (l'any passat conegut com Villarockbledo) també comença a posar-se en marxa, i una vegada més coindirà en dates amb s'anterior. Com podeu veure a sa imatge, 1, 2 i 3 de Maig, i es pique que no falti ("El único posible!"). De moment no hi ha grups confirmats, s'haurà de veure com s'ho monta cada un per així poder triar sa ruta cofrare més òptima....


2) FIB / Summercase

Una altra dupla de festivals que van "a la greña". Com molts sabreu, es Summercase és un festival que va iniciar fa 2 anys sa productora Sinnamon (que controla es Razz i organitza altres percals com es Creamfields, es Weekend Dance o es recent DayDream) per fer front en es monopoli des Festival Internacional de Benicàssim (FIB). Si bé aquests dos darrers anys hi ha hagut certa polèmica per sa proximitat de ses dades, en es 2008 és quan esclatarà sa caixa des trons, ja que tots dos festivals coincideixen en dates! Es FIB se celebrarà entre es dies 17 i 20 de Juliol, mentre que es Summercase està previst pes 18 i 19. Això, apart de restar públic a ambdós festivals (hi havia molts indies que disfrutaven de poder passejar-se tot s'estiu -es més guarros tot l'any- amb ses dues pulseretes, cosa que ara ja no podran fer), també plantejarà problemes de contractació d'artistes, encara que aquests anys hi ha hagut pocs grups que hagin tocat en es dos llocs.

S'excusa que ha posat Sinnamon per moure sa data des Summer és una mica surrealista, ja que primer ho excusa en que es 2008 és any de traspàs (bisiesto) i que ses dates dets anys passats quedarien entre setmana (absurd), i després xerra de que es cap de setmana de s'11 i es 12 se celebren dos des festivals més importants d'Europa, com són es T in the Park (U.K.) i s'Oxegen (Irlanda). Curiosament, passa per damunt des fet que coincideixi amb es FIB... :)

De moment, tots dos festivals ja han posat a sa venda es primers abonaments, a 85 € es des Summercase (2 dies) i a 145 € (3 dies i dret a càmping) i 160 € (4 dies i dret a càmping) es des FIB. Aquests preus són vàlids fins dia 31 de Desembre pes Summercase i fins dia 15 de Gener pes FIB. Pel que fa a artistes confirmats, es FIB ha donat sa primera passa anunciant ses actuacions des veterans My Bloody Valentine, des grup den Pete 'Yonkarra' Doherty, es Babyshambles, i des half-desconeguts The Rumble Strips. Poca chicha, de moment. Es Summercase, de moment, mutis.

3) DayDream

Aquest nou festival barceloní ha sortit a escena, de moment, per haver aconseguit sa 'niña bonita' d'aquest any, s'esperadíssim retorn de Radiohead, es grup indie per antonomàsia. Poc se sap d'aquest festival, apart de que tendrà lloc en es Fòrum dia 12 de Juny (DIJOUS!) i que ses entrades, de moment, valen 65 € + gastos (68 €). De moment, cap grup apart de Radiohead confirmat, però això sí, èxit assegurat pes fet de ser s'únic lloc on poder veure'ls de tot s'Estat.

En Nate, en Banyo, en Tommy, en Kempes, en Deguer, n'Artur i un servidor ja tenim ses entrades. Xisco a què esperes?

4) Werchter


Un altre festival 'de los grandes' és es que se celebra cada any a ses profunditats de sa Bèlgica flamenca. L'any passat es cofrares Xisco i Ertes s'hi varen passar i en varen quedar gratament sorpresos. Es Werchter és un valor segur, ja que te garantitza gruparros any rera any. De moment, lo únic que se sap són es dies (3, 4, 5 i 6 de Juliol), que també contaran amb Radiohead, que ses entrades se començaran a vendre a finals de Febrer (no tenen tanta pressa) i que costaran al voltant de 160 € (4 dies). No s'hi descarta s'assistència i sa reventa de ses entrades des DayDream.

5) Rock am Ring

Un altre classicarro, aquest amb més grups confirmats, on destaquen ets idolatrats pen Nate Rage Against the Machine, que tornen amb força a girar per Europa. A part, contaran també amb uns Metallica en plena forma, es ja comentats Babyshambles, es grup EMO Nightwish (record que els vaig conèixer pen Tommy), es cans vellots de Motörhead, i es coneguts Hellacopters. Ses dates, 6, 7 i 8 de Juny. Es lloc, Nurburgring, Alemanya. I es preu, fins dia 31 de Gener, 125 €.

Crec que de moment me puc aturar, podria xerrar d'altres events com es Primavera Sound, es Sónar o es mític Glastonbury, però tampoc me vull fer excessivament pesat i encara no hi ha notícies prou ressenyables. Simplement vos deix amb un gràfic que avui apareix a ses planes de El Periódico de Catalunya, amb es calendari des festivals més importants de sa comarca, i es link a sa notícia que comenta sa jugada.

Au idò, salut i festivalomania!

[ACTUALITZANT] M'havia oblidat comentar que aquest any hi ha sa novetat de poder comprar MULTIABONAMENTS, a partir de dia 20 de Desembre, a s'FNAC. Look:

Multiabono Creamfields Andalucía + Summercase + Ola festival
Precio: 145 € hasta el 15 de marzo de 2008

Multiabono Summercase + Ola festival
Precio: 110€ hasta el 15 de marzo de 2008

Multiabono Creamfields Andalucía + Ola festival
Precio: 65 € hasta el 15 de marzo de 2008

Multiabono Summercase + Daydream (SA NETA)
Precio: 130 € hasta el 15 de enero de 2008

4 comentaris:

marco ha dit...

Se veu que es viñarock clàssic, es de villarobledo, torna a agafar tant es nom com s'estètica d'anys enrera (http://www.xn--viarock-5za.com/). Es que organitza matarile (fet a benicàssim l'any passat) concretarà es nou emplaçament dia 17 de Gener (Viña 2008)

Marc ha dit...

Auditorio Municipal? Té pinta de Poliesportiu! És lo mateix que anys enrera?
Lo de s'emplaçament ja ho havia posat...

Nate ha dit...

Sa cosa està que rebenta!!

Estic mort de ganes per nar a un festivalot d'akests i més per anar a veure rage against the machine (tot un somni), que al febrer treuen nou disc!!

A part del enorme rock am ring, tb toquen a dos festivalots més:
- Pinkpop: festival a Holanda 30-31 Maig i 1 de juny. Confirmats Metallica, Rage i Foo Fighters
-Optimus Alive: festival a Portugal 10,11,12 de juliol, de moment només confirmat Rage. El mes interessant es preu pes 3 dies 80 euros! (1 dia 45e)

Per cert, tema Radiohead/Daydream. Tenc una entrada de sobres així que si qualcú està interessat q m digui coses

Yeahhh quina emoció :P

Anònim ha dit...

Que gran aquest puta post, m'ha agradat tenir informació de tots aquets grans festivalots....
Per cert summercase i daydream pot ser sa puta neta..!!!!