17 de gener del 2009

Tofi gloses

Després d'un dematí de dimoniada...

Estava davant ca mumare esperant ses carrosses quan ha comparegut mestre Tòfol amb aquesta jugueta que veis.

En Tofito, rei de s'improvisació, m'ha dedicat una glosa cada vegada que ha passat per davant jo, com veureu a nes video més avall.

Brillant Tòfol, que ha dedicat gloses a Don Pedro, es capellà, a nes Batle Barrientos i a tothom que s'ha posat per davant ell. No ha deixat títere con cabeza.

Es cavall de'n Jordi estirava de sa carrossa que ocupaven es que veis a s'imatge. Tres ex-Karronya, en Jordi i en Juli.

Fins l'any que vé.

Es carrossers, desprès des desfile, xumant i festejant. Sa jugueta den Tòfol ha seguit funcionant a matar dins s'Oratge, ón ha tornat rebre tot cristo amb ses ocurrents gloses den Tof.


I ara... es video. Es que no heu pogut disfrutar se sa festa, aqui el teniu!
Salut!
Visca Sant Antoni!



PD: Es cunyat Jaqme m'acaba d'enviar aquest mail:

"Bua,
Acab de veure al Balears una enquesta on hi ens haurem de posar fort per guanyar.
Pot ser pots fer un post als Cans Vells o fer córrer la veu.
Ni pobler ni artanenc, Sant Antoni és serverí!
Te pos aquí l'enllaç".

Haurem de votar!

15 de gener del 2009

LEE: Jornada 8

Toca post de sa Lliga de s'Eixample Esquerre, per actualitzar classificacions i informar sa Cofradia i allegados.

Com se pot veure a sa classificació, sa Lliga serà cosa de dos: Gerrets i Güizas, que probablement se jugaran es títol en es proper enfrontament entre tots dos, ja que només els separa un punt. Per darrera, es New's intentaran avançar uns Buiders que aquest any s'han consolidat com un equip regular i de nivell. Reial Porcell i Xapetes segueixen sense poder acostar-se en es grup capdavanter, mentre que R de Rodett cada vegada està més aprop de sa darrera posició a final de temporada.


Resultats de sa jornada



Classificació





Propera jornada

Ses festes de Sant Antoni afectaran de manera important en es calendari, ja que s'han hagut d'anul·lar fins a 2 partits per aquest Diumenge. Esperem que es jugadors que són baixa per aquest motiu agafin una bona xumada a sa salut des que quedam per aquí.

14 de gener del 2009

Sant Antoni Gloriós


arriba Sant Antoni, temps de gresca i de suc. Després de ses festes de Nadal, dates on s'ha d'estar amb sa familia segons marquen es cànons, arriba sa replica amb una festa curta, desproporcionadament etílica, ultrafloklòrica i niki. Sant Antoni Abat, protector dels animals. Per contrarestar sa moda imperant de montar un fogueró, sopar de torrada i després dirigirse cap a qualsevol bar a xumar i escoltar "las canciones de nuestra vida", convid a tots es cofrares que dia 16 seràn per Son Servera, que no hi seràn i ho celebraràn d'alguna manera o que simplement, per qualsevol raó, no hi podràn esser ni celebrarho, que se deixin endur per sa mística de seure a davora un fogueró, xumant a rompre, i tirarse a cantar una cançoneta de 4 verssades improvitzada acompanyat per tot es redol i que amb sa darrera d'akestes verssades faci esclatar de rialles a tothom que el senti, faci plorar al seu millor amic, faci feliç al seu pitjor enemic, provoqui pena/ràbia/odi a l'anomenat en qüestió o simplement rendeixi als seus peus a tot es coro i sigui tapat de glòria o blanc de ses pestes de tots els assistents.

Escric aquest post per animar a tothom que en algún moment des vespre de dia 16 tengui ganes de mollar sa glossa més porca mai cantada, sa més hermosa, sa més sutil, sa més romàntica o simplement, sa que tothom està cansat de sentir, la canti amb tota sa força que aquest Sant se mereix.

i per si n'hi ha algún que hi serà però no en sap cap akí en van un parell de producció pròpia, per animar es cotarro, si algú se sent ofés que contesti by glossa style:




esglaiada quedaries
si te mostrés sa meva trompa
més amb sa pell des meus coions
en podries fer una ximbomba

sa barba des caudillo
deu tapar quan fa fred,
quan li xucla a sa dona
sempre li escalda es gallet

tant en Bua va xumar
que va fer oi per salamanca
de llavors sa seva dona
cada puta vespre el tanca

es puta manti a sa familia
no és més que un titella,
mai pot dormir sa ressaca
per 'nar a cercar sa porcella

es capellá de Son Servera
mai no acaba es sermons
perque ses monjes li fan palles
i li roveguen es coions!

ses dones de son servera
saps que són de presumides
si no els hi pagues es beures
tenen sa fufa cosida!


Una d'importació:

A sa vorera de mar
Cada dia surt es sol
Mai havia sentit bramar
Tant d’ases dins un redol
!

Corporativa:

sense aquest gran blog
jo no sé que seria
i ara vull donar es molts d'anys
a sa meva cofradia!!!

MOLTS D'ANYS I VISCA SANT ANTONI!!!!

Integritat i compromís (i dos collons ben posats!)



El passat 7 de maig de 2008, el fotògraf i periodista Gervasio Sánchez va pujar a recollir un de tants premis, l'Ortega i Gasset que atorga el diari El País, davant l'assistència d'un concorregut públic, entre ells estaven també la vicepresidenta del govern, el president del Senat, diversos ministres, Esperanza Aguirre i l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón, a més de tots els altres mitjans de premsa.
Doncs bé, sembla ser que no va de ser del gust de tan il·lustre públic el discurs de Gervasio Sánchez, quan aquest va pujar a recollir el premi, condemnant aquest discurs a l'ostracisme i oblit de tota la premsa.
Així que, com la gran majoria de mitjans no han volgut publicar-lo, algú ha creat aquest PowerPoint perquè ho llegeixin algunes persones més.
Quan ho llegiu, entendreu el perquè no han volgut donar-li publicitat.


Discurso de Gervasio Sánchez:

Estimados miembros del jurado, señoras y señores:

Es para mí un gran honor recibir el Premio “Ortega y Gasset” de Fotografía, convocado por El País, diario donde publiqué mis fotos iniciáticas de América Latina en la década de los ochenta y mis mejores trabajos realizados en diferentes conflictos del mundo durante la década de los noventa, muy especialmente las fotografías que tomé durante el cerco de Sarajevo.

Quiero dar las gracias a los responsables de Heraldo de Aragón, del Magazine de La Vanguardia y la Cadena Ser por respetar siempre mi trabajo como periodista y permitir que los protagonistas de mis historias, tantas veces seres humanos extraviados en los desaguaderos de la historia, tengan un espacio donde llorar y gritar.

No quiero olvidar a las organizaciones humanitarias Intermon Oxfam, Manos Unidas y Médicos Sin Fronteras, la compañía DKV SEGUROS y a mi editor Leopoldo Blume por apoyarme sin fisuras en los últimos doce años y permitir que el proyecto “Vidas Minadas”, al que pertenece la fotografía premiada, tenga vida propia y un largo recorrido que puede durar décadas.

Señoras y señores, aunque sólo tengo un hijo natural, Diego Sánchez, puedo decir que como Martín Luther King, el gran soñador afroamericano asesinado hace 40 años, también tengo otros cuatro hijos víctimas de las minas antipersonas: la mozambiqueña Sofia Elface Fumo, a la que ustedes han conocido junto a su hija Alia en la imagen premiada, que concentra todo el dolor de las víctimas, pero también la belleza de la vida y, sobre todo, la incansable lucha por la supervivencia y la dignidad de las víctimas, el camboyano Sokheurm Man, el bosnio Adis Smajic y la pequeña colombiana Mónica Paola Ojeda, que se quedó ciega tras ser víctima de una explosión a los ocho años.

Sí, son mis cuatro hijos adoptivos a los que he visto al borde de la muerte, he visto llorar, gritar de dolor, crecer, enamorarse, tener hijos, llegar a la universidad.

Les aseguro que no hay nada más bello en el mundo que ver a una víctima de la guerra perseguir la felicidad.

Es verdad que la guerra funde nuestras mentes y nos roba los sueños, como se dice en la película “Cuentos de la luna pálida” de Kenji Mizoguchi.

Es verdad que las armas que circulan por los campos de batalla suelen fabricarse en países desarrollados como el nuestro, que fue un gran exportador de minas en el pasado y que hoy dedica muy poco esfuerzo a la ayuda a las víctimas de las minas y al desminado.

Es verdad que todos los gobiernos españoles, desde el inicio de la transición, encabezados por los presidentes Adolfo Suarez, Leopoldo Calvo Sotelo, Felipe González, José María Aznar y José Luis Rodríguez Zapatero, permitieron y permiten las ventas de armas españolas a países con conflictos internos o guerras abiertas.

Es verdad que en la anterior legislatura se ha duplicado la venta de armas españolas al mismo tiempo que el presidente incidía en su mensaje contra la guerra y que hoy fabricamos cuatro tipos distintos de bombas de racimo cuyo comportamiento en el terreno es similar al de las minas antipersonas.

Es verdad que me siento escandalizado cada vez que me topo con armas españolas en los olvidados campos de batalla del tercer mundo, y que me avergüenzo de mis representantes políticos.

Pero como Martin Luther King, me quiero negar a creer que el banco de la justicia está en quiebra, y como él, yo también tengo un sueño: que, por fin, un presidente de un gobierno español tenga las agallas suficientes para poner fin al silencioso mercadeo de armas que convierte a nuestro país, nos guste o no, en un exportador de la muerte.


Més fotos de Gervasio Sánchez:


13 de gener del 2009

SECRET POST (II)

Això se mereix un post per ell totsol!! Penya ets enorme! JJ, 'recoge el guante'!!!



TOP ONE A PONT (DEN CALET) AERI!!!

SECRET POST (I)

Com tots sabeu, avui és dia 13, i ara mateix són les 7. Passat un any de s'èxit des meravellós vídeo des nostro dimoni gròs, sa febre per sa Murta no ha perdut pistonada. Una cridada a destemps des protagonista de sa història ha provocat una avalantxa de fotos i vídeos que mereix ser recollida en un post així com en Joan Siulo se mereix. Vos recoman que pitgeu damunt ses fotos per veure-les en format gran i admirar-les en tota sa seva expressió ;)

Allà vamos!

PD: Si en Joan Siulo llegeix això, que sapi que noltros no som ni 'es contraris', ni volem cap mal a Sant Antoni, a ell ni molt manco a sa seva família. Esperem que entengui que això no és més que una gràcia que s'ha anat fent gran i ara mateix ja forma part de ses nostres vides. Visca Sant Antoni de Son Servera!!

VÍDEOS


SIULO VS L'AMO DE S'OVNI




SIULO WARS



EL PADRINO DIA 13



I HAVE A DREAM DIA 13



VERSIÓ BRAVEHEART (un poc desincronitzada)

EUGSIULO







FOTOMONTATGES


SIULO ET


SIULO'S ANGELS


SCARSIULO


SIULO EL DESTRIPADOR


I CLARO...


SMITX DE FELANITX VS SIUNEO



BONUS TRACK: SA HISTÒRIA DES PORQUET


11 de gener del 2009

Torna sa LEE

Al·lots, avui Diumenge hi torna a haver Lliga!
Vos record s'horari des partits!