22 de gener del 2010

Sant Antoni 2010


Molt bones a tots


en vista des frentes que tenc oberts arràn de ses passades festes de Sant Antoni Abat envers d'anar fent coments a tort i a dret faré un post i a ca una puta sa bicicleta i com no el faré per punts.


1.- Dia des Foguerons


Dia completet des de les 10 des dematí que vaig berenar amb en Watson i ja varem començar tema herbes. Varem deixar mitg enllestida sa carroça i cap a dinar. Després paripé a sa plaça amb cubatas i completes. He trobat una referència al meu comportament a completes per part den Salvador per un fòrum des Facebook. Mare de Déu, un funeral està més animat que ses completes però weno. Després de completes, recital de gloses a s'oratge i a les 10 a dormir, no m'aguantava dret.


2.- Dia de Sant Antoni


A les 12 des dematí herbes amb en Jordi i després de dianr i de que una porcella me mossegués un dit arribam a Son Servera amb sa carrossa. A davant sa ferreteria jo agaf sa porcella, comença a cridar, es cavall s'asusta i comença a correr i pega bolero a sa carrossa de mompare i s'al·lota den Pepino se pega una ostia monumental per s'impacte. Arribam a sa plaça i amollam 4 gloses. A sa segona volta, ja bastant perjudicat, no mos cedeixen es micro. Acaba sa ronda i cap a Barcelona.


Això han sigut ses festes de Sant Antoni per jo i ara venen ses repercusions:


A.- Monjes emprenyades varies per unes gloses que no tenien cap intenció d'ofendre però que s'han pres d'una manera hiperdimensionada. Patetec, no mereix comentari.


B.- Manifest de s'obreria on se critica es meu comportament i es desentenen totalment del que varem fer al mitg de la plaça. Increible: criticar es comportament d'una carrossa, que publiquin unes bases per participar i si volen abolir sa llibertat d'expressió que triin sistemes més efectius que manifests penosos. I com a joia de sa corona diuen que no tenen res a veure amb ses gloses que varem cantar: algú creu que serien capaços de improvisarne mitja???


C.- Comentaris varis den Salvador via facebook.


i ) dir que ses gloses que varem cantar són calumnies cap a Don Pedro i Ses Monges. Patetec.

ii) dir que ses festes d'artà i sa pobla són festes de gats i de joves tirats per cantons. Que ho digui a damunt un diari i veurà ses pedres que li cauen, de fet hauriem de fer arribar aquestes declaracions a s'obreria d'artà a veure que en troba però lo més segur és que no ho tenguin en compte.

iii) dir que no hi ha hagut mai gloses referides a capellans i sexe. En Cànoves demostra que no de sa millor manera.

iv) referirse al meu comportament a completes. Des d'aquí demanar disculpes per llevarli el seu moment de glòria. Patetec


D.- com a gran paradoxa


Si mirau es segón video veureu com en salvador demana un aplaudiment per sa nostra carrossa. A que ve???


Au idò! un altre dia més!

CAMINAU! ES DEBAT

Vaig escriure un post, 4 de novembre de 2008, a nes meu blog, que feia referència a CAMINAR, simplement, ANAR A PEU per dins es Poble.

Es post deia així:

"Anit vaig assistir a una reunió organitzada per l'equip de govern.

Es tractava que cada ciutadà pogués exposar lliurement els problemes que té la vila i també suggerir actuacions i criticar o, per què no, lloar les ja duites a terme.

El problema bàsic que copeja dia a dia el poble on visc és el tràfic rodat.

Està en projecte una ronda de circumval·lació que servirà, indubtablement, per a oxigenar el nucli urbà, però no solucionarà la qüestió si els ciutadans no posem de la nostra part el necessari.

En un poble no existeixen distàncies amics meus.

Vaig viure durant més de vint anys a Palma i mai vaig anar amb cotxe d'un lloc a un altre. Sempre caminant. L'exercici més recomanable per a un humà és, precisament, caminar.

Avui veig dia després d'altre conciutadans que pugen al cotxe per a realitzar un trajecte molt curt, dins del mateix poble, i així una vegada i una altra. I curiosament aquesta mateixa gent a la tarda, acabades les tasques, va a caminar pel camp. Vaja incongruència, no?

Això suposa que el centre de la població estigui permanentment saturat de vehicles, el que es traduïx en una pèssima imatge, tant per als residents com per els que venen de fora.

La plaça del poble i els seus voltants van ser objecte d'una reforma fa poc. Empedrats fets amb gust que suggerien una peatonització de la zona, que -per les raons que siguin- cap polític s'ha atrevit a convertir en realitat.

La solució, i així l'hi vaig dir al batle ahir personalment, només pot ser una. Es va parlar en el debat de campanyes en projecte d'això i d'allò altre. La primera campanya que ha d'adoptar el consistori és conscienciar als ciutadans que per a desplaçar-se d'un lloc a un altre dins del nucli urbà no es pot agafar el vehicle (només, clar està, en comptades excepcions).

CAMINA!"

Ara comencen ses obres de sa circumval·lació i, xerrant amb en Tòfol de tota aquesta mogudota de ses gloses, hem cregut oportú obrir un debat.

S'HA DE PEATONITZAR SA PLAÇA?
S'HA DE FER DEFINITIVAMENT?
HA DE CAMINAR SA GENT PER ANAR D'UN LLOC A S'ALTRE PER DINS ES POBLE, ALLÀ ON SA DISTÀNCIA MÉS LLARGA ES POT CUBRIR EN 10 MINUTS A PEU?
ÉS ADMISSIBLE QUE GENT QUE VA EN COTXE PER DINS ES POBLE ES CAPVESPRE SE'N VAGI A CAMINAR PES CARRIL BICI?

A finals de 2008, ja hi va haver opinions de tot color, que ara transcric:

marco ha dit...

Tens tota sa raó. Aquest tema me recorda al que va aparèixer, també a dins aquest espai virtual, fa unes setmanes, i que parlava de la relació poble-ciutat; és molt típic que sa gent vengui un cap de setmana a Barcelona i al segon dia torni loca "amb lo molt que caminam aqui". No falta mai la comparació amb el poble, tipo "isto, això és com anar de Son Servera a Cala Millor a peu!".
I tenen raó, aquí se camina molt...o pentura només
és molt quan ho comparem amb el poble, a on no es camina gens.
Ara, quines creis que que podrien ser unes mesures adequades per conscienciar als serverins? Jo no ho tenc massa clar.

Laia ha dit...

Hauré de venir a ses illes i veure si camineu molt o poc. Jo reconec que més aviat no camino gens. Però ens hem de conscienciar a desplaçar-nos a peu als llocs, i treure els vehicles del nucli urbà. Una molt bona reflexió.

Lastienditas ha dit...

Hi ha molts pobles que tenen el centre peatonalitzat completament, i han sortit guanyant moltíssim. Es pot anar a peu, no passen cotxos, els nins poden caminar tranquil.lament pel carrer...a S.S hauria de ser així també.

Bua ha dit...

Marco: Com va tot? Ja ho sé que tenc raó. I tota. Però quan xerram de comportaments socials tot ideal és complicat de dur a sa pràctica.
Tot lo que té a veure amb salut pública, benestar social, etc. no és valorat com hauria de ser. Interessos polítics (vots) sempre aniràn davant aquests ideals.
A sa regidora d'educació li demanaren ahir com podia arreglar-se es problema de s'embossament que pateix es carrer Creus a les 9 des matí quan ha de començar s'escola.
Va contestar que ella va fer es suggeriment de que no pujassin cotxos i es nins anassin a peu.
Sa resposta d'un nombrós grup de s'associació de pares va ser un NO rotund (que ells continuarien deixant es nin davant s'escola, en cotxo clar).
Sa pregunta és: s'ha de demanar opinió a tothom per resoldre situacions com aquestes?
No anam així. No anam.

Laia: Vine cap aqui, dona. Com per tot, crec, a la ciutat caminam molt. I molt poc als pobles, on la gent vol arribar davant el portal amb el cotxe :P

Lastienditas: No hi pot haver millor remei que aquest, no ho dubtis. I ses necessitats dels veinats de sa plaça es poden arreglar deixant-los passar a ells amb una targeta (o un altre sistema).

tofito ha dit...

anem a fer uns comentaris al bua's blog:

1.- a son servera no se camina una merda, si he d'anar a s'oratge i després he d'anar a alguna banda hi vaig en cotxe, si no he d'anar enlloc després hi vaig en moto i només algun vespre molt de tant en tant hi vaig a peu.

2.- desde akí voldria mostrar es meu menyspreu i, perque no dirho, cap es pares que se neguen a deixar els seus alots a sa plaça perque pujin a peu cap a s'escola quan jo hi pujava cada puta dia desde ca meva.

3.- estic totalment a favor de sa peotanització des centre de son servera així com de sa via de circumvalació però també s'hauria d'analitzar sa pendent que té son servera. No és lo mateix anar en bicicleta per sant llorenç, campos, felanitz o manacor que per son servera que me cag en l'osti tot és més empinat que sa mare de deu.

tofito ha dit...

ah!

i bua: clar que no s'ha de tenir en compte s'opinió de tothom a s'hora de prendre desicions d'akestes! ni d'aquestes ni de moltes altres! però bé deixaré sa meva opinió sobre akest tema quan facis un post sobre sa democràcia o algo així que segur que hi haurà lliscades fortes!

Jaqme ha dit...

La putada és que Son Ser és un poble llarg i pla, i curt i amb costa. Jo, que tinc la feina dins el mateix poble (costa amunt) sempre que sé que no hi ha notícia a altres pobles agaf la moto. I ho vaig per la mateixa raó que exposa en Tofol: Normalment després baix a Cala Millor. Si he de quedar al poble (i no arrib amb el temps just) pot ser així partesc a peu.
Estic totalment a favor de que els centres dels pobles el guanyin els vianants, i els nins i els majors, i tenir un espai al poble sense el puta renou de motor de fons. Mirau Artà, o Sant Llorenç. Algú s'ha queixat?

Els pares que dia sí i dia també acompanyen als seus fills a escola amb el cotxe els hi fan una putada grossa. Som ex-alumne del Jaume Fornaris, i sé que un dels millors moments del dia era pujar o baixar a peu amb els amics. Pot ser l'ajuntament i els mestres podrien fer una campanya per motivar als nins perquè siguin ells els que demanin anar a escola. Hi ha molts de pares que si s'aturassin a pensar...

En definitiva, el mal més gran d'aquest poble és l'addicció al puta cotxe. I les solucions passen per fer del poble un lloc habitable (ara, amb tant de cotxe no ho és). I ara la única manera de que ho sigui, són solucions dràstiques.
Tan dràstiques com anar a peu.
A on hem arribat...

Gran post Bua!

marco ha dit...

Sa putada de Son Servera i sa peatonalització des seu centre és aquell local...aquella entitat...aquella empresa...que se diu...ah si, s'esglèsia. Aquesta no enten es cafès a l'aire lliure, s'"escondite" i sa pilota dels al.lots, ni els esdeveniments lúdics com a vida de poble, sinó com a renou i aldarull (per no esmentar ses sempre polèmiques "tòtes"...). Hauriem de convertir s'esglèsia en sala de concerts i discoteca, així segur que ses misses guanyarien en popularitat...

Bua ha dit...

Avui vos he tocat sa fibra.
Quants de pics heu escrit sa paraula 'putada'?
Es que és una putada :P

Jaqme ha dit...

Marco: O ja posats, un pàrquing!

I sí. És una putada! :)

21 de gener del 2010

20 de gener del 2010

LEE: Comença sa segona volta

Bones a tothom,

Després d'una jornada sense partits degut a sa pluja, torna sa normalitat!!
Vos record sa classificació, i es partits per aquest Diumenge!

Salut!

Classificació



Propera jornada



19 de gener del 2010

Demostracions de PUNCH

De com escandalitzar mig poble i fer vibrar s'altre mig...

1ST ROUND: THE ATTACK



2ND ROUND: THE BOIKOT



Danke Ina!