6 de setembre del 2008

Pobles mallorquins, a Califòrnia

Acab de veure pes Diari de Mallorca que hi ha un poblet a Califòrnia, anomenat Mission Viejo, que té un munt de noms de carrers que són pobles de Mallorca. Mission Viejo està situada entre Los Ángeles i San Diego, una zona on sa pràctica totalitat de topònims són encara de s'època des missioners, Frare Juníper Serra entre d'altres...

De fet, a Mission Viejo hi podem trobar noms com Barcelona Park, Trabucco Canyon, Via Conchita, Via Gaviota, Via Burgos, i fins i tot Via El Rocio o Via Linares (clàssics noms de bars serverins)...

Però lo més curiós de tot és que hi ha una zona de carrerons, just davant es Llac Mission Viejo, completament mallorquí. Fins a 16 topònims de s'illa donem nom a altres tants carrers: pobles com Manacor, Inca, Artà, Sóller, Alcúdia, Paguera, Campos, Valldemossa, Petra, Porreras, La Puebla, Pollensa o Estallens, o altres emplaçaments com Formentor, Galilea o Alfàbia... Aquest Google Map mos mostra sa localització des carrers, i a la vegada mos recorda que les dades del mapa són © NAVTEQ, empresa que dóna de menjar a tot un cofrare com en Nate...


Amb tota probabilitat, va ser mestre Serra (petrer, per més senyes) qui va batejar aquesta zona, coincidint amb s'expedició evangelitzadora d'indis que varen montar a sa zona abans coneguda com Alta Califòrnia (actual estat de Califòrnia). Frare Juníper va fundar fins a nou missions (digali poblaos) que acabaren convertint-se en ciutats tan importants com San Francisco, San Diego, Los Angeles o Sacramento...

Com a anècdota final, comentar que una estàtua de Frai Juníper representa s'estat de Califòrnia en es passadís principal de sa sala de ses estàtues des Capitoli dels Estats Units d'Amèrica, a Washington DC. Val a dir que cada estat només té dret a proposar dos personatges per a que el representin. Igualment una escultura que representa es frare mallorquí presideix el Golden Gate Park de San Francisco.

5 de setembre del 2008

Detroit

Bones a tots!!

després d'una temporada sen se publicar res (deu existir sa paraular pubicar com a sinònim de barrinar????) faig un minipost. Anunciam que d'aquí a poc hi haurà sa primera gravació des Detroit!!! serà poca cosa en quant a quantitat però sa qualitat no vos deixarà indiferents!!! lo que no varem aconseguir amb es Karronya durant 4 anys de moviment de cadell, series de camisetes i temazos com Uniforme, Komo Ratas y versions de Julliette i basures varies ho hem aconseguit amb es Detroit!!!

Sa gravació ha deixat s'estat embrionari per arribar a ses darreres etapes abans de que vegi sa llum. No vull donar moltes pistes però vos dic que seràn TEMES PROPIS, es fruit de DOS ANYS D'ASSATJOS i s'emplea una distorssió on se noten MOLT MÉS SES ERRADES així que sa interpretació de ses peces té molt més mèrit!

Que quedi per es record aquesta foto importada desde es Fotolego den Nato per demostrar ses llargues hores d'assaig i preparació




Mos veim i recordau: más sabe el diablo que tu puta madre!


El Mallorqueta al millor postor

Acab de llegir es diari BALEARS, a les 08:15 hores, i ja diu a sa portada que un multimilionari ex-soviètic ofereix 50 milions € per el RCD Mallorca.
Es fontaner britànic Davidson havia ofertat 38 m. € fa uns dies.
En Manzano se queixa de que no s'arribi aviat a un final amb aquest assumpte. Té raó. Ningú pensa en que ha començat sa lliga (amb un 3-0 en contra).
Un columnista conegut per aqui, en Pep Verger, ramuga perque cap empressari mallorquí s'hagi interessat per sa compra. L'hi hauriem de recordar a en Verger que s'antecessor de'n Grande, en Tolo Cursach, va haver de sortir 'por tiempos' degut a sa crucifixió que li feren es periodistes balears, que es ficaren en tot menys amb sa política presidencial-esportiva, que és en definitiva lo únic que ens interessa als aficionats.
Aquest mateix columnista diu que no entèn aquestes ofertes de 38 i 50 milions, ja que quan hi havia n'Etoo (any de sa Copa del Rei) estava valorat es club en 12,5 milions. Però de qué vas, Verger? :P. Aquest tio, que se considera mallorquinista, pareix que vol espantar aquests hipotètics compradors. No entenc res.
Personalment pens que en Grande (o Grup Drac, o Binipuntiró, SL), titular des 93 per 100 de ses accions, ha de vendre (si sa justícia li permet) al qui oferesqui més doblers.
I si vé un 'jeque' com aquest des que parlaré ara, millor.


Sulaiman Al-Fahim, de 31 anys, nou propietari del Manchester City va comprar el club el dilluns passat per 247 milions € i arriba disposat a convertir-se en es nou 'Rey Midas' des futbol europeu.
Va començar amb en Robinho (42 milions), va temptejar a Berbatov amb una oferta molt superior a la del M. United i es seus plans de futur són ambiciosos. Que tremoli Europa.
"Sóc el nou Abramovich. Fitxaré un mínim de 18 jugadors per al City. Vull superar al United, entrar en la Champions i aconseguir títols".
El City no assoleix ni un trofeu des de 1976. Aquest estiu ha invertit 100 milions en es punta Joao Alves Jo, en Ben-Haim, en Kompany (ex-hamburg), en Wright-Phillips (ex-Chelsea), s'ex-espanyolista Zabaleta i en Robinho. Els pròxims objectius són Cristiano Ronaldo, Henry, Torres i Cesc Fàbregas. Per diners no serà. "El Madrid va estimar el preu de Ronaldo en 100 milions. Jo crec que val 167 i els puc pagar al gener. Per què no? Volem ser més grans que el Madrid i el United", va assegurar dimarts passat l'inversor.
Sulaiman Al-Fahim, no podies fixar-te en el Mallorqueta. Tens idea de lo bé que es viu a Mallorca? Millor que a Manchester, segur.
Ja tendriem en Robinho per Palma, i una oferta per en Cristiano de 167 m. € en marxa.
Si es capritxòs de turno que compri el Mallorca és un Sulaiman Al-Fahim, podem anar per tot!

PD: Anau a aquest enllàç des meu blog i veureu un post que parla de s'èxit serverí a ses festes de Sant Llorenç des Cardassar d'enguany. Salut!

4 de setembre del 2008

POST 1000




Sí, al·lots, ja n'hem fet 1.000!!!


Esper que vos agradi es vídeo commemoratiu...[RECOMAN VEURE'L EN GRAN!]


Ah! I no deixeu de mirar es post més commentat de sa nostra humil història:

2 de setembre del 2008

CANVI DE PLANS ESTREPITÓS...


Com molt bé ha dit en Marc per un comment sobre cine que hi ha per aquí baix al final es cicle de cine asiàtic no se farà, però se'n farà un altre també molt respectable (creim). Es tema és que es de asiàtic mos fa ganes preparar-mos-ho un poc millor, ja que aquest cicle des setembre ha estat un poc de penalty a causa des bon resultat de s'experiment que vàrem provar amb es de sa bogeria.
D'aquesta manera ahir capvespre mos va pegar sa brusca de fer un cicle de cine argentí. Serà un cicle un poc més bo de dur perquè coneixem millor ses pelis i, a part, mos ha parescut bona idea contrastar un poc amb es de sa bogeria, que és un poc més dens quant a temàtica. Me sap greu per tot aquell que ja esperava trobar-se amb pelis orientals, però no vos preocupeu, el farem!
Per començar, dir-vos que s'horari canviarà a les 22'00, s'estiu s'acaba, es dia s'acursa, ses agendes de sa gent canvien, etc, etc. Aquest dijous començam amb "Nueve reinas", gran peli, grans actors, gran director... què vos he de dir? veniu-la a veure! Pentura molts ja l'heu vist però crec que es una peli que és per veure més d'una vegada, només de lo ben feta que està. A més, veure-la en una pantalla un poc gran canvia, encara que tengueu pantalles de plasma...
Bueno al·lots, felicitar-vos pes debat sobre cine, m'agrada que a partir d'aquesta iniciativa hi hagi aquests comments. Vos seguirem informant! Estau tots convidats!

A rush of Coldplay to your heads

És així, senyores i senyors, com tots podreu haver vist a s'Agenda des Cans Vells, queden només quatre per sa celebració d'un des concerts més esperats de sa temporada. I no estic xerrant de s'estrena de Detroit (amb Tofito inclòs) a terres catalanes, ni des retorn d'OBK, no, sinó des supergrup més mediàtic des darrers temps: COLDPLAY.

Per fer un poc de boca, ses fieres mos han deixat dues notícies sobre futurs treballs des grup. Sa primera és que tenen pensat treure un EP (half-LP) a final d'any amb es nom de Prospects March. I sa segona, que ja tenen data pes llançament de seu proper àlbum, serà "es Desembre de 2009, per tancar sa dècada".

Una altra dada important és es setlist des darrer concert mínimament gran que han fet, en aquest cas a Osaka (Japó), dia 10 d'Agost. Aquí el teniu.

Life In Technicolour
Violet Hill
Politik
In My Place
Viva La Vida
42
Fix You
Chinese Sleep Chant
God Put A Smile On Your Face
Speed Of Sound
世界にひとつだけの花 /The Only One of All Flowers in The World [SMAP Cover]
Yellow
Lost!
The Scientist (on podium)
Death Will Never Conquer (on podium)

Talk Remix
Clocks (with Alicia Keyes)
Lovers In Japan
Death and All His Friends
The Escapist

Ja d'entrada descart sa versió japo i s'aparició estelar de n'Alicia Keys. A part, trobaré a faltar qualque altre hitarro des primer disc, però no pot ser tot. Què en trobau, vos pareix que disfrutarem??


Per no deixar es post tan totsolet, embedarem una versió alternativa (unreleased) des major èxit de s'anterior disc de Colplay, 'Talk'.



Comparau-la amb s'original, meam què en trobau...

I aquí abaix, si vos fa ganes, sa lletra. Notareu, es més freaks, que molts troços emprats a sa cançó original se canvien d'ordre i tornen aparèixer a aquesta, i d'altres se repeteixen... És un poc paranoia, ajuda a entendre un poc com funciona tot això de fer cançons... ;)



Under the great North star
Try to work out where you are
In the silence of the sea
I don't know where I'll be

In the future, in the past
Going nowhere, much too fast
When I go there, go with me
When I go there, go with me

'Cause I don't know where I'm going and I wanna talk
I feel like I'm going where I've been before
And I wanna talk

Take a picture of something that you're not sure of
Bring it back to show to me
But I don't know what I see

In the future, find a home
Getting nowhere on your own
Got to find your missing piece

'Cause you don't know were you're going and you wanna talk
You feel like you're going where you've been before
Nothing's really making any sense at all
You tell anyone who'll listen but you feel ignored

Let's talk
Let's talk
Do you wanna talk

I'm up in the party floor
I'm trying to sing a song
In a language I don't speak

I tried but I can't get through
I'm trying to get to you
But you're difficult to reach
Won't you talk to me

So you don't know were you're going and you wanna talk
You feel like you're going where you've been before
Let's talk
Let's talk.

1 de setembre del 2008

Pegant ses darreres cosses a s'estiu


Divendres 29 d'agost, ja ho diu sa data, encara però, pegant ses darreres coses a s'estiu.

Concert de La Vereda per Manacor (senyores Sureda i Marga), seguidament cap a nes Mr. Jones, en concert Jet Set i Detroy. Aguantant es vespre per sa terrassa des Mr. Jones i berenada per Can Ceba; menu: coca de trampó i prebes, i 2 ensaimades llises.
Equip de combat: Bua, germana den Bua (no record es seu nom, Cati?), cunyat den Bua (Jaume), Palerm, Manti, Juli, Cuads, Toniet Sureda, i una servidora (Marga). Esper no deixar-me ningú!!



S'acaba s'estiu, arriba sa tardor i després s'hivern, al·lots i al·lotes, mos veim aviat; es ke partiu: ha estat un plaer; i es ke kedau: "nos vemos en los bares"!!!!

Salut i sort a tots i totes!!!