5 de març del 2010

KARRONYA-DETROIT, un petit homenatge

És hora de rendir un petit homenatge a sa nostra banda.


En Tòfol Servera Vaquer, Joan Cristòfol a Facebook, més conegut com Tofito, Tof, Force, Todo, Power, CSV105, i altres nalnoms que sabeu més que jo, avui ha tengut es detall de passar-me sa lletra que li havia demanat feia ja més d'un any. POLITICA PODRIDA. Ara faig un "copiar y pegar":




"La plusvalía que os quitó el sindicato
os la ganáis metiendo mano en el pastel
el de los socios del sector inmobiliario
que os aseguran un buen trozo a fin de mes

No os da problemas el cemento en las playas
ni la creciente masificación
sois una pieza necesaria de la mafia
del gran negocio de la especulación

Alardeais de trabajar para este pueblo
de proteger el bienestar del ciudadano
pero poniendo atención en vuestros sueldos
diría con respeto que me estais robando

Y cuando llegan los tiempos de elecciones
el caciquismo sale a relucir
las amenazas siempre son eficaces
cuando el votante trabaja para tí

Política podrida de sueño fugaz
de los que se creen mejores que los demás
Política podrida de gente sin voz
personajes secundarios en esta función

Estamos hartos de aceptar las decisiones
que se toman en reuniones encubiertas
entre verdugos que a cambio de comisiones
aceptan el papel de simples marionetas

Se hace difícil confiar en la mentira
escondida bajo esa fachada triste
reniego ante esa falsa política
quieres mi voto pero odias oirme".


Grande Karronya! Grande Detroit!


Memorable actuació a ses Festes de Capdepera, estiu 2008. No me va bastar donar-ho tot a primera línia amb sos news. Vaig haver de pujar.

Wikipedia, en castellà, a sa veu "Son Servera":
"Entre los grupos locales cabe destacar els Anegats, grupo de rock que ha alcanzado cierto renombre en la isla. Además, merece una mención especial el grupo Detroit[1] (conocido antiguamente como Karronya), que pese a no ser un grupo tan comercial como el anterior, también ha alegrado las noches veraniegas en numerosas verbenas de varios pueblos de la isla con su rock potente y sus letras comprometidas."

PD.: En Tofito, una vegada publicat es post, me damana s'incorporació de dues fotos que me diu "son bàsiques". Au idò, aqui les teniu!

3 de març del 2010

2 de març del 2010

acampada

Bon dia a tothom!

Falta més o manco un mes per una de ses tradicions cofràriques més antigues i arrelades: S'Acampada de Setmana Santa. Esper que enguany mediatitzem encara més es tema i poguem aconseguir superarnos tal i com hem fet cada any. Per tofipunts exposaré s'ordre del dia a discutir, supòs, es dia abans de partir:

1.- Lloc, dates, periode i assistència

Lloc: No s'admet discussió en akest apartat.

Jo sempre votaré per una acampada de dos dies ja que si no no és acampada ni és res. Si hi ha gent que per una o altre causa no pugui assistir dos dies que sapi que neda.

Propòs que ses dates siguin de divendres sant a diumenge de pasqua.

Demàn s'assistència de tothom. Sempre hi ha hagut baixes justificades ( sa diarrea den Fire) , i baixes ultrainjustificades ( vallejo, company, Marga Bonet, Sion, Bua, etc) Esper que enguany superem sa lacra d'aqestes darreres.

2.- Vestuari

S'equip de supervivents experimentats (vease Edu, Cuadros i jo) seguirem apostant
per ses tendències que han marcat anteriors edicions vestint un chaleco de supervivència i una gorra a poder ser de Budweiser. N'Edu, sempre a l'avantguarda de sa moda, substitueix sa gorra de Bud per una den Mickey Mouse i es chaleco d'electricista per un de pesca.
Tots estau convidats a apuntarvos a sa moda imperant.

3.- Activitats

Sempre donant cabuda a noves idees faig un recull d'activitats que ja són clàssics a dins s'acampada

a.- Discusions per arreglar el món. Akest any debat sobre qui és més guapo: En beckham o en cristiano, Moderador: Gaspar Fuster

b.- Pescada. sa tradició més jove de ses acampades. Iniciada l'any passat amb un gran èxit de participació però que va ser un fracàs en resultats ja que no se va poder aconseguir s'objectiu d'alimentar a tota sa cofraria de peix torrat. Enguany canviarem d'esponsor, així que no emprarem gambes embotellades adquirides al Pireo (megamític souvenir de cala bona) i tirarem de cucs coreanos de can Pep Thomas. Pescant un peix batrem tots es records.


c.- Confecció de fones i campionat de tir. Tradició de gran recorregut a di ns es món de s'acampada cofràrica. Es primer dematí faré una fona acompanyat, com sempre den Palerm, i després procedirem al campionat de tir. Normalment sa diana és una garrafa de plàstic. S'actual número 1 és en Palerm amb una diana seguit den Fire i jo amb 0 dianes. A sa foto veim en Marco Llull entrenant per es pròxim torneig.



d.- Càntics varis. Sempre a la vora des foc surgeix una figura
que se fa infinita: es nostro estimat Jonsik. S'únic home que es capaç de dur sa guitarra penjada 8 hores seguides i no repetir cap cançó. Acompanyat per tot es coro mos farà vibrar amb es seu repertori infinit i sa ingestió ininterrompuda de gintònics.



e.- Es show des Caudi. Home fort de ses acampades sempre mos alegra s'estada a son serra amb una combinació de xistes, xerrar ultrafort a les 7 des dematí i exhibicionisme a parts a iguals.

f.- Observació de sa natura. Fa uns anys varem asistir al crit d'apareament des Tekinus Nocturnus. Només varem poder sentir es seus crits guturals i sa veu d'un home desesperat dient: Manti! No potis akí que això és sa meva moxila!!!!

PORTADAX LEE



1 de març del 2010

Vida Intel.ligent a l'Espai

Cofrares, això són es tres primers capítols de sa sèrie V.I.E. (Vida Intel.ligent a l'Espai). Resulta que sa persona que ha parit aquesta aventura humorística és una colega (i possible cantant des meu futur grup que farà una gira mundial en breu ;-)) i m'ha demanat que li faci una mica de propaganda via blog. A veure si algú els hi compra i se fan rics (Eli, si acaba essent així demanaré un tant per cent dels beneficis).