3 de març del 2011

LEE: Jornada 14

Bones a tothom,

Torna es post setmanal de sa LEE, després d'una absència inexplicable la setmana passada. Des partits de Diumenge passat, destacar en primer terme sa gran victòria des The New's Buidadotes contra es rival directe Portals Kids (11-3) i, sobretot, sa primera victòria des 'farolillo rojo' de sa LEE, es Fausto Mamani Team, que va derrotar amb contundència Mandandanga (8-5), amb una gran aportació des seus dos nous fitxatges comunitaris. Per altra banda, Güizas tornaren a derrotar amb suspens Spartak Moreyov (5-4) i segueixen es ritme d'uns intractables FC Gerrets, que resolgueren amb excessiva facilitat es seu compromís davant Decadència (20-2).


Resultats







Classificació






Pitxitxi






Propera Jornada

A causa des pont generat pes nostro admirable alcalde Hereu, hi ha bastants aplaçaments aquest Diumenge. Aixi queden els horaris.

2 de març del 2011

GIORGIO MORODER


Siguiendo el tenor literal de Wikipedia, en la entrada Giorgio Moroder, encontramos lo siguiente:

Giovanni Giorgio Moroder (Ortisei, Trentino-Alto Adige, 26 de abril de 1940), es un productor y compositor musical Italiano que innovó la llamada Música disco, con un gran uso de sintetizadores en la década de 1970, abriendo camino para que más tarde fuera llamado Techno.

Lo leído hasta ahora, no es correcto. Para entrar en materia, redactaré el parrafo anterior de una manera más ajustada a la trayectoria del gran Giorgio Moroder, sin excederme en los elogios, siendo totalmente objetivo:

Giovanni Giorgio Moroder "Il Commendatore", nacido como Hansjörg Moroder (Ortisei, Trentino-Alto Adige, 26 de abril de 1940), es un inmenso, colosal, único, irrepetible y grandioso mito, pionero, inventor e icono universal que reventó los cimientos de la llamada Música disco, poseedor de un dominio absoluto e insólito en el uso de sintetizadores en las décadas de 1970 y 1980 que comenzó, desde la nada, el camino desconocido hacia el Techno, ingeniando técnicas que, a dia de hoy, aún son empleadas en toda la música electrónica en general.

Si bien la evolución del Techno, como toda la música electrónica en general, es vertiginoso, el principio del camino empezó con este gran hombre. Visionario absoluto en la música electrónica, poseedor de un nombre con un carisma legendario (al nivel de Fausto Gressini) y con una estética épica (con razonable parecido con Joaquín, cantante y propietario del legendario Bar la Música de Cala Bona), Giorgio Moroder estaba muy adelantado a su época, mucho.

No puedo, pues no es posible, resumir las creaciones del Grande en un solo post, más bien se trata de darlo a conocer entre la Cofradia, apuntando cuatro líneas de su carrera.

En este vídeo vemos como trabajaba el Mito y nos hacemos una idea de las innovaciones que proponía, importante especialmente a partir del minuto 1:15...



Además de dedicarse a la "creación" del Tehcno, Moroder producía y componía en aquella época música de todo tipo, sobretodo para Donna Summer con temazos cargados de sintetizador como Hot Stuff, Last Dance o I Feel Love y otros artistas como Irene Cara, Paul Engemann, Blondie o The Human League.

"I Feel Love" Tema de Giorgio, con su inconfundible sonido.

A todo esto, el gran hombre tuvo tiempo durante los 80s de comoponer varias bandas sonoras y ganar 3 Oscars por las de Flashdance, Top Gun y Midnight Express, ésta última con el temazo principal The Chase, probablemente uno de los temas más importantes de la historia de la música Techno:


Otras bandas sonoras del célebre Giorgio fueron las de Scarface (incluyendo el hitazo Push it to the Limit interpretado por Paul Engemann), Electric Dreams, American Gigolo, Never Ending Story y Cat People, que incluyó el tema homónimo de Moroder compuesto especialmente para que lo interpretara y le diera letra David Bowie y que aparece también en la película Inglorious Basterds.

"Push it to the Limit"

"Cat People"

En cuanto a la técnica de Moroder es imprescindible citar el año 1979, en que apareció el álbum definitivo, una maravilla de la técnica electrónica: E=MC2. Se trata del primer disco grabado íntegramente en formato digital, empleando gran variedad de instrumentos tecnológicos como sintetizadores, secuenciadores, teclados modulares, batería electrónica además de un increíble uso de distintos efectos sonoros digitales, unión mezclada bajo la batuta de un ritmo 4x4.

Es fácil encontrar el sonido Moroder en artistas actuales, en algunos de manera muy notable como Vitalic, Carl Cox o The Chemichal Brothers.

Al Gran Hombre siempre le caracterizó ese poder revolucionar los espacios del ocio nocturno de finales de los 70 y de los 80, valga entonces a modo de cierre de este pequeño homenaje a Giorgio Moroder, un vídeo del tema con el que se dio a conocer en 1977, bien seguro un tema que provocó más de un "Se cau s'estadi"...


27 de febrer del 2011

3 partits = 9 punts


després d'una llarguíssima absència en termes de jornades tornen ses cròniques des Gypsi.

Es tres darrers partits ers super importants. Després de començar sa segona volta contra es Rodis
començava un cicle de partits complicadíssims. Mandangas, Spartak i Portal Kids. Anem a fer un breu resum de com ha anat cada partit.

Mandangas

xoc de trens amb resultat final de 5-4 per noltros amb un xixarrot den Bruno i 4 gols den Ginés. Es partit va acabar amb un lamentable espectacle per part meva protagonitzant una discusió pujadíssima de to amb es capità Mandanga. S'ha de dir que era falta. En aquet partit varem contar am sa particpació den Marco Llull. Hem de recordar que a sa primera volta ens varen guanyar 1-0.

Spartak

gran partit ultratàctic on estaven en joc part de ses opcions des dos equips per ocupar finalment sa tercera plaça. Es marcador l'encetarem es Buiders amb un gol d'un servidor a pase den Vallejo. Una despistada defensiva per part nostre a sa segona part va acabar amb s'empat. I un xixarrot de n'Andreu per s'escaire decantà es marcador al nostre favor quan es partit estava a sa recta final. També hem de recordar que a sa primera volta ens van guanyar 4 - 2

Portal Kids

ses impotantíssimes baixes den Sandro, Bruno i Pibe i es compromisos nocturns de cap de setmana han fet que durant tota sa setamana hi hagués possibilitat d'aplaçar es partit. Ses gestions de sa directiva Celtic aconseguint sa participació den Ginés i den Xisco Vaquer, cosí meu, esborraren tota ombra de dubte i avui a les 17, previ intent d'aplaçament per part des Portal per un aniversari, ha començat es matx. 7 - 0 ha acabat sa primera part i 11 -3 es resultat final. Goleadors:

- 5 xixarros de Mágico Cuadros que avu duia sa puntera ben ajustada i ha sigut un malson per sa defensa rival. Hem de remarcar que ha tornat a fer es primer.

- 1 gol meu! pase fort desde es mitg des camp al cor de s'area que en Cuadros ha deixat passar per emitg de ses cames.

- 3 gols de n'Andreu. Seguint amb sa tònica de no perdre ocasió per fer floritures.

- 1 Vallejo. Sa lluita per evitar ser es jugador amb menos gols continua allà. Hi ha un empat a 3 entre en Vallejo i Jo.

- 1 Xisco. Molt agraits a sa seva participació no hi podia haver millor premi per n debutant que fer un xixarret.

S'ha de dir que s'euip ha sigut un vendaval a sa primera part on hem actuat tal martillo pilón i hem maxacat es contraris sense cap tip de pietat. Així idò, tamcam es primer cicle de partits de sa segona volta amb 4 victòries que deixen a s'equip en lanzadera per lluitar a matar per sa tercera plaça.

PD: es Kids volien anular es partit perque un d'ells feia els anys. Molt agilment en Cuadros ha fet un gestió telefònica on els hi ha demanat si es tio que feia s'aniversari sen ha temut avui.

PD2: sa darrera jugada des partit que ha precedit es nostro ha acabat amb un xutarro den Kempes que casi a pegat a Vallvidrera. No som molt partidari de posar ses cagadotes cofrèriques però com que es partit s'ha guanyat amb molta solvència i donada s'espectacularitat des xut no m'he pogut resistir.



TEMAZO ULTRAMOTIVADOR PER ENCARAR DOS PARTITS A PRIORI SENZILLS PERÒ RECORDAU QUE "NO HI HA RIVAL PETIT"

no coment