24 de desembre del 2009

LEE: Jornada 7

Bones a tots!

Jornada descafeinada sa de Diumenge, sense participació cofràrica!
No faig crònica perquè no tenc ni idea de com varen anar es partits, només constatar que es Güizas segueixen forts i se posen colíders!


Resultats de sa jornada




Classificació




Pitxitxi




Propera jornada



23 de desembre del 2009

Catalunya - Argentina

Más fútbol que ruido
[ link a s'article ]

Las gradas del Camp Nou presentaron cierto aspecto desnutrido por la falta de aficionados, por más que la llamada fuera notoria. No faltaron las habituales pancartas de Catalonia is not Spain o Independencia países catalanes, pero el estadio perdió varios tonos de voz, a media entrada como estaba.

(...) Pero el estadio no estaba ni medio lleno como dirían los más optimistas. Se quedaron en 53.000 espectadores.

[ "Camp Nou - Capacitat: 98.000" (font: fcbarcelonaonline); ... per si no queda clar : ( 98.000 / 2 ) = 49.000 , menos que 53.000, i per lo tant 53.000 és objectivament MÉS de la meitat, tant per un optimista com per un pessimista com per un franquista ]

---

...i jo me deman:

1.- No se suposa es periodisme que hauria de ser objectiu? (i no estam xerrant des Marca ni de s'As ni de s'ABC, sino de ElPais que se suposa que és "lliberal"!)
2.- No hi ha una clara tendència per part d'aquest article a "ridiculitzar" tal event reivindicatiu, aprofitant sa suposada manca de participació? (ja varen utilitzar sa mateixa tàctica amb so referéndum de fa un parell de setmanes) No serà que els hi pica que, a més a més dels ja de per si incòmodes èxits del Barça, ara sa selecció catalana guanyi amb bon joc a una bicampeona mundial?
3.- Si ses vies reivindicatives violentes són aixafades (fins aqui bé) no sense certes dosis de demagògia, paranoia i demonització, mentres que ses vies reivindicatives pacífiques són automàticament ridiculitzades per tal de descalificarles... quina és sa solució? Tornar a ses guerres de fa 2-3 segles, ses quals varen definir ses fronteres actuals?

Només perquè quedi clar: no sé si som partidari o no de sa independència, sa veritat és que és algo tan complicat que no en tenc ni puta idea. Però me puta crema sa demagògia descarada, sigui d'un bàndol o de s'altre.

Debat gens nadalenc, ho sé. Ademés tothom està de vacances, plutan no esper massa participació. Però m'ha agafat un pico d'indignació després de llegir això, i necessitava "sacar los bichos de dentro".




Update: segons es mateix diari, xerrant des partit per s'escolarització d'al·lots africans, escriu:

Unos 32.000 espectadores, aunque se vendieron unas 43.000 entradas (...) el lleno, 80.000 espectadores (...) Habría sido mayor el dato de no ser por el chaparrón que cayó sobre Madrid. La lluvia frenó la asistencia, pero el ambiente era de fiesta, de partido grande. "No se debe tomar el encuentro a broma"

Diferents vares de medir = DEMAGOGIA