20 de novembre del 2007

setmanari musical: Bateries

Bones cofrares, aquesta setmana sa cosa va de bateries; 4 dels millors actualment (segun mi humilde pareser) i un classicot, com sempre. Sempre he pensat que els millors músics com a tal son els de jazz, i més encara els que fusionen aquest estil amb altre branques com es rock, es latin o es blues; per aquest motiu que vos propòs una tria relacionada amb aquests estils. Allá va:

Horacio "el negro" Hernandez - Mestre des latin jazz



Virgil Donati - Ha fet molt de jazz-fusió, tot i que darrereament ha colaborat amb gent com en McAlpine (guitarra) fent una cosa bastant més rockera.



Vinnie Colaiuta - Camaleón d'estudi i dels escenaris, ha fet feina amb gent tant dispar com en Frank Zappa, Sting, Leonard Cohen o Chick Corea



Steve Gadd - Boníssim, dels millors actualment. Similar en trajectòria amb s'anterior, ha tocat amb moltíssima gent però destaquen ses col.laboracions amb en Chick Corea, Eric Clapton, Stanley Clarke o George Benson (a nes video, impresionant com en Corea queda amb un ritme piano fixe i en Gadd va fent virgueries damunt això...)



Buddy Rich - Es clàssic que mai pot faltar, un pare per a molts.



Dos discazos, com sempre:

-The Faces "A nod is as good as a wink" 1971

-The Mars Volta "De-loused in the comatorium" 2003

Avui es temazos van dedicats a ses jam sessions des dimecres a nes Big Bang, rock des bo per un tubo, a veure si més membres de sa cofradia s'animen a anar-hi alguna vegada.

-Grand Funk Railroad "We are an american Band"
-Guns'n roses "Patience"

Salut, melomania i fins a sa pròxima entrega!

9 comentaris:

xavi santvi ha dit...

l'economia d'Hongria sota la tutela d'URSS pot ser que no la tinguis massa clara (jeje), però de música sembla que vas molt més sobrat que no pas altres. Lo meu, més que melomania es un melodrama, només em sonen eric clapton i george benson... quanta inculturia, que poco sabidurista soy en terminos de cancionismos...

Artur ha dit...

Gran!
Mars Volta estan gravant (si no l'han acabat ja) es que serà es seu 4t album, sense dubte es "Deloused in the Comatorium" és sa seva obra mestra, aquell rollo de cançons llargues (Cicatriz crec, 12 min i pico) li donen uns aires de directe brutals, ara, per disfrutar-los de bon deveres s'han de veure de tú a tú. Meam si s'estiren i podem tornar a gaudir en primera persona des gapos den Cedric Bixler i ses pedaleres de n'Omar Rodriguez. Es millor directe que he vist mai, junt amb Biffy Clyro.

Artur ha dit...

Referent a lo de ses Jam Sessions a Barna, com està es tema? Que tal aquesta de sa Big Bang? pk es concerts que jo he anat allà eren de lo més pellós mai vist, grups ultra-amateurs, molt xungo.
Encara sa fa sa Jam Session "What the Funk jam Session" a nes Jamboree, record que allà hi anaven crakots, fusió de Jazz amb R&B i tb sortia colque MC a rapear per allà (això era lo més pellós) però n'Aurelio (subwoffer humà), i d'allà va sorgir en Llibert Fortuny, que darrerament no el seguesc massa però allà xapava bastant.
Tb conec ses des Jazzsí a devora es taller de músics, es diumeges era Jazz i es dimecres flamenco, casi cada dia fan coses allà, ara, no xapava massa.
A nes harlem crec k tb fan algo...
En sabeu d'altres?

marco ha dit...

sa des big bang des dimecres és bastant rockera, no és que hi pugin virtuosos però hi ha bon ambient. Jamboree i harlem sempre fan coses, però te cobre 5 o 6 euros per una puta birra...trob que és massa elitista. Es dijous hi jam a l'estudiantil; jo encara no hi he anat mai però m'han dit que son de lo milloret, hi haurem de pegar un bot.
Efectivament, a nes jazzsi es diumeges fan un poc de tot (blues, soul, algo de jazz), dissabtes latin jazz i divendres flamenco.

A veure sa gent s'anima i pegam per aquests puestos, que no hi ha res com sa música en directe. Quan faci setmanaris miraré de penjar un resumillo des panorama i a base de comments se pot quedar per pegar un bot a qualque banda. Salut!

marco ha dit...

per cert, "The Bedlam in Goliath", nou disco de The Mars Volta a la venda dia 29 de Gener

Artur ha dit...

KIN SYSTEM!

Marc ha dit...

yehaaaaa!!
Nato, es tema "The Faces" mvug!
A sa mula no hi és, es disc...
D'on l'has tret?

marco ha dit...

és un dels primers grups d'en Rod Stewart i apareix a causa de sa separació de "Small Faces". Jo aquest disco el vaig baixar de s'emule...no se pq a tu no te surt, prova amb varis servidors. Prova cercar "Faces", sense es nom des disc, te toca sortir algo

tofito ha dit...

veig que algo saben akesta gent des tema...material de primera al setmanari veig!