11 de setembre del 2009

setmanari musical

mmm...Bones! Un poc de setmanari per acabar s'estiu. 3, 2, 1...


PRESENTACIONS


- Bishop Allen: segurament ha estat es meu grup d'aquest estiu (o es grup des meu estiu). Gran descobriment després de veurer-los a s'església nova de Son Servera (se diu que sa darrera gira els va dur fins a s'Auditori per devers s'Abril i que van quedar amb ganes de tornar a Mallorca en plè estiu). Tenen un disc que trob increïblement original i fresc, molt per sobre d'altres gravacions seves (Charm School, Grrrr...). Diria que sa seva màgia s'amaga en composicions senzilles i redones, instruments coloristes tipo xil.lòfon i lletres divertides, curioses i, a vegades, enrevessades. A més tenen un toc folkie molt interessant. Com dic, es disc clau és "The broken string" (2007), vos recoman que li doneu minuts. Crec que és es clàssic disco que dona bon rollo, meam que en trobau! Es single d'aquest LP (per mi apareix a un anunci de TV) és "click, click, click, click" que, tot i que no està malament, pens que no arriba a nes nivell d'altres joies com:






-------------------------------------------------------------




-Roberto Fonseca: un altre descobriment de s'estiu (gràcies a Ràdio 3, com quasi sempre...). Pianista de Jazz, cubà. Més que descobrir-lo a ell, he descobert es seu darrer disc "Akokan". M'ha enamorat es seu sò (no diria mai que és d'estudi, més aviat sembla un intimíssim directe), es regust a "grup" que deixa (i no a solista virtuós que se llueix), es protagonisme d'una bateria omnipresent, es contrabaix en sí mateix i sa veu de na Mayra Andrade. Be, aquí vos deix un petit fragment des disc, però vos recoman que l'escolteu sencer.




HALF-NOVETATS

Sidonie - El incendio


Pearl Jam - The fixer


Arctic Monkeys - Crying Lightning


Street sweeper social club (nou grup d'en Tom Morello) - 100 little curses


+ Bonus Track

5 comentaris:

Artur ha dit...

Molt gran aquest 7Setmanari Marco! De moment ja m'estic baixant es "teh Broken String" i s'"Akokan". Dos discos que clarament tendran es seus minuts i hores. Es primer perquè és una grata sorpresa, ses cançons aquestes enganxen que te cagas. I es segon perquè té pinta de tir segur, aquest gènere sempre té puesto a sa ¿musicoteca?...

Des Singles destacar el Incendio, que Sidonie, sense deixar de ser aquell grup que me crea fort repelús i grima, sa veritat és que aquest single és un temazo amb un punch brutal i que segur que els catapultarà com a grup de masses.

Des de Arctic, sa veritat poca cosa a comentar, bastant pellós a mi entender, meam es disc que tal. per cert, amb aquestes pintes pareixen es putes Hanson xD

Gran!

Marc ha dit...

Avui capvespre m'ho mir!!!

Sionel ha dit...

Enorme com sempre Marco!

Marc ha dit...

Vaia retahila de temazos! Cordes espenyades i Akokan downloading... S'altre dia vàrem anar a un concert via Tr3sc des Sidonie i és s'única que salv, eh! Lo altre pastelons!

Llorenç de Pina ha dit...

Després d'escoltar ses recomanacions sa mula ja fa feina a tope per descarregar es Bisbe aquest... molt bo tornar a veure es setmanari de tant en tant.