28 de maig del 2007

Resultats de s'enquesta (Eleccions '07)

Bones a tots, cofradia.
Faré sa mica de postillo commentant es tema Eleccions a ses Balears, sobretot es resultats que més afecten es membres cofrares.



1. Parlament

Resultat ajustadíssim, durant es vespre sa majoria absoluta pepera anava canviant de signe, però al final es resultat a Eivissa, on es pacte PSOE + Bloc guanyà per molts pocs vots, va acabar deixant es PP sense majoria absoluta, amb 29 diputats (28 PP + 1 AIPF (Formentera)). Ara mateix, sa cosa depèn des jaqueters d'UM, que possiblement pactaran amb qui més li ofereixi. És més que probable un joc a tres a bandes Govern Balear - Consell Insular de Mallorca - Ajuntament de Palma, on a un des quals en demanarà UM es control. Com a mínim, sempre podem dir que el PP no tendrà ses mans lliures per fer "lo que le plazca", com ha fet es darrers 4 anys. Per altra banda, m'han arribat comments de que sa manipulació per part d'IB3 va ser escandalosa durant tota sa nit electoral. Agraïria confirmació.



2. Son Servera

Agradable sorpresa en es consistori que governa a sa majoria des cans vells. Es PP ha sofert un "batacazo", pel que es veu produit per un conflicte amb uns viatges d'aigo, per lo que he sentit per culpa d'una adjudicació a Cotesa enfront de ses mítiques Aguas Son Sard. Aquest fet podria haver provocat que algunes famílies de "rancio abolengo" serverí hagin optat per sa novetat que representaven els Independents, que han aconseguit 3 regidors. Així, es possible pacte PSOE-Independents-ERC-Verds donaria sa majoria a mestre Barrientos, es mític amo de sa Bolera. En Manti, en canvi, se va quedar a uns ínfims 1.785 vots d'aconseguir entrar de rèmora a s'Ajuntament.


3. Manacor

A Manacor, mestre "Moby" Pastor ha aconseguit uns excel·lents resultats (10 regidors), que li permetrien repetir sa batlia si torna a aconseguir es suport d'AIPC, que se va quedar amb 3 regidors. PSOE, ALM-UM i BLOC aconsegueixen 3 regidors cada un, i només podrien arribar en es govern si AIPC canviés d'opinió i els recolzés, cosa que ara per ara se veu complicada, segons els anàlisi de sa futura politòlega Sra. Capa.

4. Sant Joan

A Sant Joan, empat tècnic entre PP i Assemblea per Sant Joan (grup d'esquerres), que tendran sa batlia si aconsegueixen (una vegada més) camelar-se als 2 regidors d'Unio Mallorquina. Esperam que es veïnats des clan Kempes i den Rocamassissa acabin allunyant es Peperets des poder.

A nivell estatal, pocs canvis, el PP ha guanyar en nombre de vots i el PSOE en nombre de regidors, així que res, tots han guanyat (o ningú). Destacar es possible canvi a Navarra (Nafarroa Bai podria governar per primera vegada en sa història) i ses pallisses del PP a Merdrid i València.

Respecte als resultats de s'enquesta cofrare, s'ha de dir que som bastant atípics, ja que es guanyador a ses Autonòmiques era es Bloc d'Esquerres (22 vots), i a ses eleccions han obtingut pitjors resultats que fa 4 anys. A Son Servera, es guanyador havia estat el PSM (13 vots) i al final, s'ha quedat sense representació, mentre que ERC-Verds (11 vots) sí ha aconseguit 1 regidor (sa per tots estimada Conxi). S'ha de dir que s'opció Produccions CansVells.com mola mazo ha obtingut un enorme suport (16 vots). Animam des d'aquí als videocreadors a seguir per aquesta línia.
Au idò, enhorabona a tots per haver contribuït a que el PP no ho tengui tan fàcil!

23 comentaris:

lluc ha dit...

comfirm sa manipulacií de IB3. Vag estar mirant-la 3 hores i cada 5 minuts havia de posar tv3 per que me donés un poc d'oxigen.. Els que comentaven els resultats nedaven que feia por.. a cada resultat que donaven, havien de rectificar apart de dir ses putes mateixes paraules cada 2 minuts.. "efectivament", "pues", "mmmmm, si", "mmmmm, no", "meam" va ser lo mes escoltat des vespre.. En fi.. apart de manipuladors, molt poc professionals.

Llorenç de Pina ha dit...

Bono, no passem s'arada davant es bou, però... enhorabona!
No m'entusiasmen es resultats que han sortit, tampoc no m'entusiasmaven gaire ses opcions que hi havia... però (quasi) qualsevol cosa era preferible a que es PP tornàs guanyar.
I per lo vist, sa cosa ha anat bé. Sa majoria d'institucions tenen possibilitat d'estar governades per partits dígali d'esquerra:
- Consells d'Eivissa i Menorca i Ajuntaments d'Eivissa i Maó, molt probablement estaran en mans de coalicions d'esquerra, amb diferents noms. Formentera, en canvi, seguirà en mans de sa dreta (Ajuntament-Consell)
- A Mallorca hi haurà sa papereta més xunga: es PP ha perdut sa majoria absoluta al Parlament, Consell de Mallorca i Ajuntament de Ciutat. Així i tot, per reeditar possibles pactes de progres farà falta baixar-se es calçons davant sa princesa i UM, tot i tenir uns vots mínims, tornarà a tenir sa clau de sa governabilitat a aquestes tres institucions i segurament exigirà governar-ne alguna (probablement es Consell).

Així i tot, mos podem permetre ser optimistes i il·lusos i esperar que qualque cosa canviï en sa manera de governar... però no de demés.
Després de 4 anys d'encimentar i asfaltar sense aturar, es canvi hauria d'haver estat més gros (a Andratx, sa força més votada ha tornat ser es PP!!!), se veu que mos agraden més es doblers fàcils (pa per avui i fam per demà). Què hi farem?

Enhorabona (a qui vulgui sentir-se afortunat) a aquells que pogueu fer fora es PP des vostres ajuntaments (Son Servera, St. Joan).

Per cert, a Algaida, davant sa no-presentació des PSM i es batacazo que s'ha pegat UM... un ajuntament bipartidista (cosa que mai pot ser bona) i majoria absoluta des PSOE (6 a 5).

Xisco ha dit...

Manacor:

Decepció a sa batlia. Es PP s'esperava més i AIPC (2 regidors) segurament pactaràn amb ells, tot i que no se té clar. Els de AiPC sempre han dit que pactaràn amb qui estigui a nes Govern.

S'oposició ha fet una de ses pijtor campanyes que se recorden. Manaclot segueix en mans de dretes i pareix que serà per molt de temps a no ser que els altres se posin ses piles.


Se rumorea pes consell (via infiltrados) que sa princesa Munar ha comprat una butaca amb brodats d'or i espera a nen Matas amb es batín posat i amb una rialla d'orella a orella.

Segurament UM ha estat sa gran guanyadora de ses eleccions. Tot depén d'ells. Amb qui pactarà? Amb es PP és difícil degut a sa campanya a força d'hachazos i altres pantomimes. Amb es nou pacte de progrés? un pacte UM + ERC (entre d'altres)? seria un engany enorme cap a nes votants i cap a sa democràcia en general. De totes maneres se comenta que UM voldrà sa batlia de Palma.

Supòs que molta gent s'haurà de menjar ses paraules i acabaràn pactant els de sempre, engrixant ses butxaques de molts i prenent es pél a molts altres.

Valoració personal:

A nivell professional: acollonat. Pacte de progrés=nova moratòria. Ja me veig fent feina pel Marroc.

A nivell emocional:
destrossat. Ses carreres de cavalls a Manacor desaparèixen. UM va en contra dels cavallistes de Manacor i s'embutxaca 400 dels 600 millons de pessetes que dona a s'hipòdrom de Palma. Es president de sa federació de trot ja ha dit que no se presenta a ses properes eleccions (va ser candidat únic) i es president de s'hipòdrom de Manacor segurament deixarà es càrrec en breu. És lleig dir-ho però es futur de ses carreres de trot a Mallorca depenia des PP.

A nivell personal. Decepcionat amb es sistema polític, amb partits, persones, sistemes de votació i festes i cares llargues davant es reconte de vots com si fos un partit de futbol.

Nate ha dit...

Pos zi, aquesta pantomima d'eleccions ha passat! No comentaré gaire més pq realment fa tanta pudor tot que no va la pena perdre massa temps mes.
Per cert, tema IB 3 totalment d'acord amb lo expressat per en Lluc: realment patètic. No deien absolutament res, repetien a matar, comentaven resultats amb un 6% escrutat, molt de space d'ibiza i histories (festes peperes),etc.
Per colmo, lo q es professionalitat i saber fer un programa tb 0. Per lo q a mi m toca de mes a prop, quin ridicul de mapa que sortia a davora es resultats q anaven mostrant. Un puta mapa mordor gris q no reconeixien res amb un cercle groc q teoricament assenyalava es poble...lamentable!
Com ha dit en Lluc menos mal de Tv3 q donava un poc d'aire, no només per sa major qualitat alhora de produïr un programa, si no sobretot pes resultats q se solen donar, on es puta càncer de sa societat sol apareixer a les darreres posicions (i a vegades ni apareix!)

Nate ha dit...

Això si dir q al menos estic content perq es PP no hagi arrasat al nostre poblet..
I un brindis pes tàndem Manti-Conxi!

Marc ha dit...

UM + ERC enorme engany???
Tots dos partits són de caire nacionalista, i a Mallorca ses polítiques d'ERC són pràcticament semblants a ses del PSM, company de pactes d'UM a qualcún que altre poble i de caire nacionalista.
Lo que seria un engany per sa democràcia seria que UM pactés amb un partit amb qui ha estat tirant-se es trastos es darrers 2 anys...
Així i tot, no confii gens en sa volutat de canvi dets Uemeros, així que nada, Mallorca neda, una vegada més...
Sempre mos quedaran es cavalls den Xisco...

tofito ha dit...

no estic gaire enterat des tema des trot a mallorca així que no diré res, només que hi hauria d'haver un hipódromo romà a davant es rancho Willy a Cala bona.

sa moratòria urbanística a mallorca no sé si és sa solució i no sé si en xisco se kedarà sense feina. Lo únic que sé és que si ses coses segueixen així sa demanda d'arkitectes pujarà un 4000%.

gran campanada dels independents de son servera

Xisco ha dit...

Tema cavalls de trot és molt personal. Sa possible desaparició (a mig o llarg termini) se deu a molts factors, a més des polític.Fa molts anys q està en crisis i aquest ha esta un dels motius pes quals sa quadra s'ha traslladat a normandia aquests darrers anys.

Tema moratòria és clau. Estic totalment dacord amb que es creixement actual és insostenible i que s'hi ha de posar solució. Es pacte de progrés del 99 va imposar una moratòria urbanísica dràstica que han insinuat tornar a instaurar si arriben a nes poder. Entre poc i massa,... Es frenar en sec es sector de sa construcció a Mallorca és dinamitar es sector econòmic. S'economia mallorquina depén de sa construcció i des turisme, dos elements clau que durant es govern des pacte varen patir moltíssim. Esper i desig que si s'entenen i governen ho facin amb més seny i en poguem tenir per molts anys de govern d'esquerres!!

tofito ha dit...

s'economia mallorkina depen econòmicament des turisme id e sa construcció com tu has dit. Totalment d'acord amb tu ja q està en contra significaria topar de front contra s'empírica. El problema és que durant el pacte de progrés hi hagué una davallada dels nivells de creixement dels dos sectors però no hi hagué recessió com fonts "afines" als partits de dreta han airetjat a tort i a dret. Els dos sectors no poden ser el motor del creixement d'una manera quantitativa a una illa perque necessiten la única cosa que escasetja: espai. En termes de teoria econòmica no aturar la construcció en un % bastant elevat és un suicidi a mitg-llarg termini:

construcció = sector potent, creixent i sense traves --> "auge del sector" --> efecte cridada a altres empreses i efecte cridada.inmigrant --> més construcció + més gent q en depen + menys espai per construir --> colapse de la construcció per manca d'espais --> gent en atur + empreses en kebra

això seria un crokis de lo q pot pasar, no dic q la moratòria del pacte fos la més indicada ni crec q s'arribi a l'extrem d'un colapse productiu per manca d'espai, simplement perq crec q si es duen a terme tots els projectes de vivendes de primera i segona residència a l'illa de mallorca previstes per els pròxims anys tendrem un problema molt més greu: durant alguns mesos a l'any hi haurà tals puntes de població que l'aigua serà totalment insuficient per mantenirla, l'endeutament i la fiscalitat per arreglar un problema de tal magnitut seran tan grans q s'ofegaran i colapsaran gairebé tots els sectors i no importarà ens preocupem per moratòries ni histories perq tendrem problemes molt mes urgents q resoldre.

rollazo des 15 per es q so vulgui llegir!

tofito ha dit...

i per es q no sapigues q això existia o no sabia com coño funcionava aneu aki q vos explquen sa llei d'ohnt:

http://es.wikipedia.org/wiki/Sistema_D%27Hondt

Anònim ha dit...

Molt molt bona Tofito!

tofito ha dit...

es q se m'ha passat per es cap quan he vist akest post de "los de abajo a la izkierda":

http://losdeabajoalaizquierda.blogspot.com/2007/05/sistema-dhont.html


he pensat q seria bona idea ferne menció.

tofito ha dit...

bé no sé si ho deies per sa llei d'ohndt o per lo q havia escrit abans

Edu ha dit...

Savia Forast en el "Town Council"... Josep Barrientos (Pepe Barro para la esfera Forast) llegará, muy previsiblemente, al poder serverinoliensáceo.

La Bolera y sus habituales "bolingas/taja's man de barra, Ducados y Cruzcampo" han perdido un gran BarMan.

Anònim ha dit...

Ho deia per lo que havies escrit abans, Tòfol.

No se pot viure tota sa puta història abase d'edificar una illa tan petita, Xisco.

Xisco ha dit...

No me malinterpreteu. Era una valoració des de distints punts de vista. Evidentment no puc obviar un fet que me repercuteix de manera tant directe. No sé si cap de voltros hi està tan relacionat o se troba en cap situació similar. S'anterior moratòria va suposar un despido des 50% de personal des despatx i a estones se va temer per sa desaparició des despatx,això sa familia Torres ho pot corroborar. No defens un ritme de construcció com es que tenim ara,ni molt menys, però tampoc una moratòria urbanística amb totes ses repercussions que això suposa, especialment per un sector que en teoria és es q m'ha de donar menjar. Estic totalment segur de que existeix un ritme de creixement sostenible, molt allunyat des ritme actual, que seria molt convenient per s'illa, aquest és es que crec que s'hauria d'assolir.

Per altra banda recoman àmpliament que intenteu trobar de totes totes es video de celebració d'UM. Veure un Miquel Nadal esperpèntic, eufòric i perdent tot indici de compostura cridant i cantant "A por ellos, oe!" i "asso, asso, asso, tenim un equipasso!". Vegent sa senyoreta Munar (véase princesseta o nina de porcel·lana) botant i fent mambelletes com una moneeta de fira mentres sa resta de partit s'amolla a dir animalades com: "...ja els-hi varem dir noltros la setmana passada, este partido lo vamos a ganar, i no mos cregueren! ido ja ho veus!!". Patetec.

Nate ha dit...

molt be tefes!tema llei d'hondt, aspecte bàsic a tenir en consideració, s'havia de comentar. Jo precissament vaig tenir el privilegi de seguir es recompte electoral amb sa senyora Kapa i vaig rebre unes classes ràpides sobre sa matèria. Evidentment sa llei d'Hondt figurava en es temari. És tot un systema q afavoreix als grans partits i q facilita el bipartidisme i les majories (tot ben explicat a nes tofilink).

Anònim ha dit...

no hi estic directament relacionat però hi tenc una sèrie de factors indirectament relacionats: es meu germpa estudia arkitectura tècnica i mompare és encarregat d'obra.

Anònim ha dit...

Idoi jo som educador social, i no tenc feina pq s'ajuntament destina es pressupost a il·luminar muntanyes, enlloc d'intentar crear benestar social.

Si despedeixen a sa meitat de constructors/arquitectes.... mmmmm..... vos foteu.

Ja heu tengut feina a bastament.... no vos pareix? O voleu que es xollo vos duri fins a s'infinit?

Edu ha dit...

Como esta la cosa... Xisco, estoy contigo, votas colega ha quien te va a dar trabajo o a quien te de la puta gana.

Todos los perroflautismos y jipiosidades varias que purulan por aqui acabaran votando a la extrema derecha en un futuro, pues tendran miedo de eso a lo que tanto defienden... "el inmigrante"

Xisco ha dit...

Fa mal jutjar res, no sé qui ets, pero deus ser un gran educador social, amb aquests raonaments tan clars i paraules tan apropiades.


Segurament me podries explicar sa relació que hi ha entre es benestar social i es benestar econòmic. No tenc fonts suficient per demostrar-ho però crec que hi ha una relació molt directe.

Estic segur de que ja que has introduit es tema en podries fer una reflexió:

Treu comptes de quanta gent a Mallorca fa feina o està relacionada amb es sector de sa construcció.Mira es seu benestar actual i valora ses repercussions de sa citada moratòria.

Imagina que has de resoldre es problema que s'els-hi planteja.Una vegada valorats els canvis que sofriràn explica-lis com a a educador que es seu benestar social s'incrementarà. Si ho consideres oportú pots utilitzar ses mateixes paraules que has emprat amb jo ("si vos despedeixen... vos foteu" o "és que voleu que es xollo vos duri fins s'infinit").

Si és feina el que vols, crec que sí que en tendràs.

Convé tocar amb els peus enterra, no trobes?

Reiter que no crec que es ritme actual de construcció sigui ni molt menys s'adequat, però que existeix un terme mig i un desenvolupament sostenible.

tofito ha dit...

xisco:

1.- des dos comentaris anònims q hi ha es primer es meu, ja sé q lo q dius no va per jo pero m'estimava més dirho, va ser un despiste desde es curro q no vaig posar es nom.

2.- a s'educador social:

mira tio, si has de passar per akest blog per tractar temes serios intenta, al manco, argumentar el que dius, vale? abans de tot això procura dir ki ets i així, al manco, no m'hauré de referir a tu com educador social.Ara aniré a fer una mica de crítica al que has dit i no només a la forma:

dius q ets educador social? molt bé, te keixes de que s'ajuntament no te dona feina? estas en elt eu dret. Que cobra un educador social? d'on cobra un educador social? Quina és la vertadera funció d'un educador social?sabies que retallant sa plantilla de funcionaris en un 15% gairebé es podria aconseguir l'ocupació plena? saps el % de despesa pública que financien les constructores? sabies que realment lo que és un xollo és ser funcionari, que no depen de ses fluctuacions des mercat per mantenir sa feina i saben q es seu poder adkisitiu gairebé no se deprecia? Deus saber que un de ses principals causes des problemes q tractau voltros és sa inestabilitat familiar, cosa molt difícil d'aconseguir quan no es té feina?

Me pareixeria molt bé q es 4 peixots q no han fet feina mai se posesin a picar tot lo q els hi kedi de vida. Lo que no me pareixeria tan bé és q els que fan feina de sol a sol, paguen sa lletra de sa casa i sa des cotxe cada mes i en ple estiu estan més blancs q un tassó de llet si no fan de piparrers poguessin deixar de prestar sa poca atenció q presten als seus fills perqe han de cercar feina perque així sa penya q diu ses coses sense pensar com tu potser en tengués i com q m'ha agradat molt sa frase q has dit te la repetiré en segona persona : Te fots!

Anònim ha dit...

hhh