25 de setembre del 2007

Setmanari musical: Grups systems vol.2

Bon vespre cans i cusses velles, per començar sa nova temporada seguiré amb sa que en teoria havia de ser una trilogia per donar a conèixer grups systems (“nous grups”). M’ho he pensat millor i no serà una trilogia, sinó que aniré recomanant grups així com me pegui, n’hi ha massa que son molt bons però no tan coneguts. Allá vamos:





The Bellrays

M’encanten, me posen a tope, piles carregades a nes màxim des des primer tema de cada disco. A sa música que fan ells mateixos li anomenen “punk’n soul”, tot i que jo li veig molta influència blusera també, deu ser a causa des tema vocal: resulta que com a cantant tenen a una negrota que pega uns crits que posen es pels de punta. Formació clàssica des sonido “a pelo”, bateria, baix, guitarra i veu…From Los Angeles, California, The Bellrays (ah, pegau un vistasso a sa pàgina web que està bastant currada).

Oceansize


Des de terres britàniques compareixen aquests cinc cracks, tot i que per sa música que fan no ho semblen (britànics dic). Tenen un estil i un sò bastant progressiu, experimental, amb una producció molt orientada cap a ses atmósferes que han fet famosos a grups que van desde pink floyd a tool o porcupine tree. Tenen dos discos molt recomanables i, si no he entès malament, a principis d’Octubre treuen es tercer. Tenen bateria, baix i tres guitarres (es cantant també la toca). Per cert, he vist que alguns integrants des blog hermano rodet ja els tenen calats a n’aquests.

The Make Up


No sé definir molt be lo que fan aquests ases, molta importància de baix i bateria, unes guitarres molt rítmiques i un cantant que pren forma de chamán en èxtasi espiritual…Res, m’estim més que els escolteu i que voltros mateixos comenteu lo que en trobau. Són d’Estats Units, comparteixen o van compartir segell discogràfic amb gent com The Evens, i són veu, guitarra, baix, òrgan i bateria.








Spiritual Beggars


Supòs que aquests vos sonen més, almenys a alguns de voltros, ja que tenen una certa fama a dins es mundillo de s’Stoner rock europeu. Semblen americans però son de sa freda suècia, amb un sò molt potent, només per ses orelles més rockeres des blog. Crec que sa màgia d’aquest grup resideix en mesclar unes melodies i harmonies clàssiques amb un so de guitarra molt canyer (es guitarrista tocava en un grup de death metal anteriorment). Recoman sobretot es disco “Ad Astra”, de 2000.


The 13th Floor Elevators

Com a sa primera vegada que vaig recomanar grups, n’hi ha un d’antic a rompre, any 1965, psicodèlia per un tubo i curta vida per aquest conjunt. 4 anys varen aguantar, 4 discos i constants moviments interns (s’únic que va aguantar fins a lo darrer fou es cantant). Hi va haver molts grups a finals dels 60 que se van afegir a nes carro de sa psicodèlia, alguns van tenir ressò i certa fama, altres no van arribar ni als 70.






Ses noves sub-seccions des setmanari encara no estan massa pensades, però tot arribarà. Per ara seguim amb ses de sempre, discos i temazos…S’agenda de concerts la deixaré per sa pròxima setmana, tanmateix és millor que acabeu d’assimilar lo que vareu veure i escoltar a la Mercè.

Discos:

-UK "Uk", 1978. És un dels grups amagats a dins es panorama progressiu dels anys 70, varen editar poc material com a grup, però els membres en solitari han assolit nivells de popularitat certament importants, com és es cas des guitarrista Allan Holdsworth. Aquest disc l’heu d’escoltar sense cap tipo de prejudici, si no és així me direu que son uns maricons, pot ser, però musicalment són unes bistis.

-JOAQUÍN SABINA "Sabina y Cia." 2000. És una taca a s’expedient de tot rockero indomable que se precie, però és que el trob boníssim. S’adaptació des temes, es músics, es sò…no me cans de sentir-lo.

Temazos:

BLACK SABBATH “The Wizard”

MARILYN MANSON “Putting holes in happiness”

Au, salut i melomania a tots

13 comentaris:

marco ha dit...

fe de erratas: Oceansize ja han tret es disco..."Frames", 2007

Marc ha dit...

Enorme Nato...
Encara no m'he mirat res a fons però sa currada és d'agraïr...
I sa foto des Manti passarà a formar part de sa secció "que dolent és xumar" de sa setmana...Crackot Manti!
Masawi!
Ahí stamos cofrares!!!

Xisco ha dit...

Enorme es senyor Nato amb es seu recital de saber estar musical.

Marc ha dit...

@Nato

Recomanació half-friki bloggeràcea:

No se si vos passa però a mi me molesta bastant que, quan pitg damunt un link, se piri des blog. O, dit d'una altra manera, mola poder pitjar damunt tots es links que vulguis i que se te vagin obrint en finestres (o pestanyes) noves, i no haver de posar atrás cada puta vegada per tornar avon eres. (a porr...)
Sa qüestió és que hi ha un TAG que se pot afegir en es codi de sa pàgina (a sa secció Edición de HTML) a cada link, tal que així:
Un link normal és així:
*a href="http://www.xumar.molt"*iavoneres*/a* (he canviat es < i es > per * perquè si no me posa es link)
Es TAG màgic és: target="_blank" i s'ha col·locar tal que així:
*a target="blank" href="http://www.mv.ug"*iavoneres*/a*

És a dir, si feis un link en es post (no serveix per comments), després de fer-ho amb es botonet akell per links, anau a Edición de HTML i, dins es codi des link, li ficau lo dit abans. Oks?
Ja ho he fet amb es teu darrer post, Nato, si vols veure com queda sa cosa...

Ja se que pareix un poc pal haver d fer això amb cada puta link (digali link, digali foto) que poseu, però crec que tant tu com (quan torni) en Tofito, que soleu posar links a balquena, fareu es vostros posts més usables i còmodes per tots. Bé, de totes maneres només és una recomanació...

Au idò, perdudes!

Marc ha dit...

Sa cançó d'Oceansize espectacular, temazo des des primer moment...
En es link des 13th floor elevators hi havia un fallo, perquè te duia again a sa cançó d'Oceansize. M'he permés sa llicència de posar una cançó a l'atzar, si no t mola canvia-la...

marco ha dit...

nikel caudi, era sa que jo tenia pensat posar. Lo de posar es codi aquest ok, sabia que ho havies explicat feia temps, ho vaig intentar trobar als arxius antics però després d'una bona estona ho vaig enviar a rodar. Miraré d'emplear-ho, mos veim aviat!

Artur ha dit...

Enorme post!

Anònim ha dit...

Es meu germà encara conserva un cop que va rebre d'es tacó de sa cantant de Bellrays... per voler pujar a s'escenari. Es punkysouls varen tocar fa quasi un any a sa Sala Asaig.

The make-up són com Tokyo Sex Destruction... però bons x"D

Per cert, aquí va un temazo que tothom haurà sentit, com a mínim de passada...

"Since you've ben gone"
http://www.goear.com/listen.php?v=301cb97

Nate ha dit...

molt be brother! m'ho estic mirant ara pq encara no havia pogut i m'està agradant molt lo q proposes.
Oceansize per lo poc q he escoltat pareixen estar allà, com The Make up, i the Bellrays poden ser tot un hit, tenen un rollo similar a the Gossip (o viceversa)...

Per cert s'altre dia vaig descobrir es grup The Music (supós q alguns ja els coneixieu però jo ni papa) i m molen molt a més de tenir algun hitarro típic com the people. Es problema es q només he pogut sentir lo q tenen al myspace (http://www.myspace.com/themusic) pq via emule no em troba res. A veure si qualcú m'ajuda a poder baixar-me algo d'aquesta gent!

Marc ha dit...

Quin hitot "The People"!
A Wikipedia afirmen que "The Music" té dos discs, un homònim (cercar the music the music a a emule) i s'altre de nom "Welcome to the north". Pots provar sort a partir d'aquí...

Salut i megalomania!

Nate ha dit...

Via mula ja ho havia provat i no hi ha manera... no se no se...

Xisco ha dit...

Jo tenc es primer disc de The Music. S'ha de dir que The People és un hit de fa 6 anyets. Formava part d'es primer recopilatori de sa Razz. Es disc no fa coió. S'han vist coses millors.

Nate ha dit...

bona informació de cara a pillar sa cançó the people..