8 d’octubre del 2007

Esports

Aprofit que esteim en es moment setmanal que sa sra Kepa s'apodera des mando de sa tele (Ventdelpla...ah!en Sentve tb el mira...) per fer un post "digali" curiós sobre s'actualitat esportiva, tot i obviant s'espectacular estat de forma de sa terna Messi/Iniesta/FCB...

1) Dida, què lies?

Vos pos en situació. Partit de Champions League Celtic de Glasgow - Milan. Minut 92. El Celtic acaba de marcar es 2-1 que li dóna sa victòria davant es rossoneros. Surt en es camp 1 des 99% d'escocesos borratxos que hi havia en es camp en aquell moment que, molt content pes resultat, li pega una galtadeta en es porter del Milan (sr. Dede) tipo: "se sieeeeeente!!". Aquest, sorprès per s'acció, arrenca a córrer darrera ell intentant tornar-li es derribo... Quan veu que li és impossible pillar a sa fiera, simula un atac cardíac (qual Santvi pes Raval) i cau estés, protagonitzant un paripé de proporcions considerables (i ridícules...). Tot un espectacle.





2) Velles glòries

Aquest cap de setmana, dos mites vivents de sa història blaugrana han marcat es seu primer gol de s'actual temporada. Se tracta, com tots sabeu, des dos darrers autèntics killers que ha tengut el Barça a sa seva història recent: Patricio Kluivert i Maximiliano Gastón "Maxi" López. Es primer va encetar es marcador a sa victòria del Lille contra el Valenciennes (de penalt, però amb estil) i "La Gallina" va ser clau a sa victòria per sa mínima de s'F.C. Moscú. Com podeu veure, es nombrós públic estava extasiat davant es golàs de "El Alemán". Com veis, una mostra més de sa patètica i vergonyosa actuació des Sr. Laporta a sa presidència del Barça, deixar partir aquests dos futurs "Pilotes d'Or".






3) Hepta trick? Hat trick seven? 2(Hat Trick) + 1?

Aquí tenim un cas que passa molt poc sovint (per no dir quasi mai) es en món des fútbol, a no ser que xerrem de Tercera Regional o d'un partit Roca 29 - Angels den Tomeu. Es sr. Afonso Alves, davanterarro del Herenveen (equip de sa 1a divisió holandesa) va clavar 7 xixarros aquest cap de setmana en es partit de lliga contra l'Heracles (equiparro), que va acabar 9-0. Per si no ho sabíeu, n'Alves va ser Pitxitxi de sa passada Lliga Holandesa amb 34 gols, i no va ser Bota d'Or perquè es coeficient d'Holanda divideix per X es gols totals, cosa que provocà que es trofeu se'l quedàs es nostro amic Totti amb 26. Tothom coneix es nivellarro de ses defenses holandeses, però no deixa de tenir es seu mèrit [link a un article des Marca amb proeses similars...]. Aquí teniu un vídeo amb sa tracalada...




4) A lo Bird

Canviam d'esport i passam a xerrar del Madrid. Jojo, és broma. Ara toca Bàsquet. Aquest cap de setmana ha començat (amb molt de suspens [link1] i [link2]) sa lliga ACB, i es major protagonisme se l'ha enduit un tal Jimmie Hunter, jugador del Polaris World Murcia, que s'ha marcat un canastón (amb una mà, després de rebre un tap, en es darrer segon i des de darrera es taulell) que li ha donat sa victòria en es seu equip. Sa jugada té certes similituds amb una mítica cistella que va clavar es master Larry Bird en es seu temps (es number 1 d'aquest gran vídeo) . Jugóoooooooon!!!





5) Adéu, Abe

Acabam amb una notícia luctuosa (dolorosa para los de la ESO). Aquest cap de setmana ha mort es mític pilot de motos Norifumi "Norick" Abe, un clàssic des 500 c.c. conegut per molts de noltros (en Monxo el tenia en gran estima), amb 3 victòries i 17 podis en es seus 10 anys de carrera motociclística (sempre amb Yamaha). Va iniciar sa seva trajectòria a s'any 1994 i fins fa 3 anys no havia deixat es món professional. Sa fortuna ha volgut que en Norick morís amb un accident de motocicleta, sí, però quan passejava per (curiosament) Kawasaki, una ciutat japonesa, i el va envestir un camió que havia efectuat una maniobra ilegal. Valgui aquest vídeo (on surt s'Scooter que conduïa en es moment de s'accident, i també es logo d'Antena3 en es mono) com a reconeixement a sa seva carrera.




6) Cultura i struken

Aquest finde servidor i senyora hem pegat de manera improvisada per Roma. Poc temps per disfrutar-la, lo just per intuir lo bé que s'hi deu viure... Valguin aquestes imatges per atestiguar s'eixida.






















i 7) Resultats de s'enquesta

Penj en es temps de descompte s'imatge amb es resultats de s'enquesta de sa setmana passada. Per un estret marge de vots (17 a 14) sa cofradia creu que en Messi s'endurà sa Pilota d'Or aquest any, front en es que pensen que se la mereix però que encara no l'aconseguirà... És curiós que no hi hagi cap vot afirmant que no se la mereixi...

4 comentaris:

tofito ha dit...

sa Fontana de trevi és per mi de lo més xulo q pots visitar a roma! sabieu q cada any se treu mes d'un milió d'uros amb sa pasta q hi tiren? sabieu q akests euros se destinen a supermercats de venda de productes a bàsics a preus regalats per ses families més desafavorides de Roma?

Marc ha dit...

Si no és una llegenda urbana, me pareix estupendo...

Per part meva se'n varen endur 20 cèntims. Sa tradició diu que s'ha de tirar d'esquena a sa font, i que si entra (no es massa complicat, allò és un safareig enorme...) vol dir que hi tornaràs... Res, sa típica cantinela... Jo me vaig veure en es miralls des cavalls de Ciutadella i encara és s'hora que hi torni...

Llorenç de Pina ha dit...

ben destinats idò!!
i n'hi ha que hi viuen bé!! saps que és de guapo passejar-se...

Marc ha dit...

Venga Dopi no te mos queixis que tu no t'atures!!