17 de febrer del 2011

JUGADOR DE DIBUJOS ANIMADOS

'JUGADOR DE DIBUJOS ANIMADOS'. Així el va etiquetar en Valdano quan en Romario de Souza Faría jugava a nel Barça.

Aquest crackot va marcar 665 gols a partits oficials.

El 1988, amb 22 anys, va ser contractat pel PSV Eindhoven holandès. Va estar 5 temporades en aquest club fins al 1993 i amb ell es va proclamar tres vegades campió de Lliga el 1989, 1991 i 1992, va ser màxim golejador de tres campionats: 1989, 1991 i 1993; va guanyar dues edicions de la Copa dels Països Baixos, el 1989 i el 1991, i va marcar 165 gols en només 163 partits.
Uns numeros de autèntic fora de sèrie.

Aquest video mostra jugades de una etapa desconeguda den Romario. El PSV.
No té desperdici. Atenció a nes primer gol, amb una cintura rompuda i un defensa i es porter en terra... buffff
Després hi ha jugades de sa seva mítica temporada amb el Barça (30 gols en lliga, pitxitxi).

Gràcies Romario.

34 comentaris:

marco ha dit...

Jugadorasso. Només un mega-crack clava un hat-trick a nes seu debut.
Me pareix un insult comparar-lo amb el Kun, a qui consider un dels jugadors més sobrevalorats de sa lliga (igual me deix influenciar pes fantasmes colchoneros, els quals el posen a s'alçada de messi o cristiano...per favor...)

Marc ha dit...

Brutal Romarito. Feia temps que no veia aquestes imatges. Enorme també es palmarés amb el PSV, no el sabia. Es gol que fa de vaselina a la Real sense deixar-la caure és impossible de tornar a veure a damunt d'un camp de fútbol, QUIN SOBRAT!!!

tof ha dit...

increible Romario! el jugador de dibujos animados, l'amant de la nit, o'baixinho que ran que eres! si el barça arriba a guanyar sa xampions de Atenas (4-0 weh!) tendria un palmarés perfecte!

ara bé, me pareix ultrapenós que sa retirada den Ronaldo estigui passant totalment desapercebuda per es Blog! es pesos pesados des posts futboleros haurien d'actuar i fer un post així com se mereix o'fenomeno!

tof ha dit...

per cert: s'hauria d'haver fet menció al seu bot a la política...

http://1.bp.blogspot.com/-esUMDjpQkbM/TVwA8KX2CzI/AAAAAAAAC0w/qSveheb2dik/s1600/Romario-deputado-sono.jpg

company ha dit...

Gran Romario, igual que en Ronaldo. Es dos millors davanters des darrers temps. Curiós que tots venguessin a Europa via PSV i d'aqui a nel Barça per destacar en poc temps i partir. Des tio se diu que era un gran surtidor però que se cuidava, això està ben clar, què sino no s'arriba a nes 40 i fer gols. Seria un perfil Bua amb aquest sentit.
És curiós com passa es temps, se comencen a retirar es jovets que record quan era petit...
bon post

Edu ha dit...

Grande Romario pero, para mi, lejos de Ronaldo... Estoy de acuerdo con Tofol, Ronaldo se merece algo, creo que almenos un post y tener su foto por algún sitio...

En cuanto a lo que comenta el Sr. Marco, del gran Kun Agüero, es difícil valorar a jugadores de equipos que no sean Barça o Madrid, pues son los únicos que vemos... A mi me parece un genio y lo raro del Kun no es que se le compare con Romario, lo rarísimo es que siga en el Atlético!

marco ha dit...

Edu, m'he clavado más de un partido del atleti...no digo que sea mal jugador, evidentemente, pero tampoco que sea el super crack que nos hacen creer. De hecho, lo de llamarle "genio" me parece exageradísimo.
Oye, porquè no te vienes a vivir a mi barrio? Te sentirías como en casa...

Bua ha dit...

Després de veure es video des post, i ses estadístiques brutals de mestre Romario (a nes post només hi ha ses de s'etapa del PSV) crec que no hi pot haver debat Kun-Romario.

En Romario i en Ronaldo (gordo), que mereix un megapost sense dubte, estàn a dins sa vintena (ò menys) de megacracks de s'història des futbol.

Es diferents moments que ha tengut es futbol, quant a tàctiques, pressió defensiva, preparació física,... fan difícil comparar jugadors de diferents moments de s'història (no podem dir si en Pelé era millor que en Messi). És una opinió.

Es futbol és gran, entre altres coses, perque tot és opinable, i ningú pensa igual.

marco ha dit...

Clar que sí Bua, al final tot se redueix a això: opinions.

Per cert, mister, dia 4 de Març seré per Son Servera (tema carnavals). Te dic coses, ok?


Salut!

Edu ha dit...

Supongo que necesita salir del Atlético a un equipo mas grande, para que se vea lo que realmente es, como le paso a Torres cuando se fue del propio Atleti o a Villa cuando dejo al Zaragoza o Tévez el West Ham...

Vives es un barrio que parece Argelia? Yo ahora vivo en Little Pakistan, no es mal barrio, aunque huele demasiado a curry... Por cierto, a los que pasen por la parada de L3 de Paral.lel, fijaos en los anuncios, hay uno completamente en hindú sobre compra de entradas para el Mundial de Crickett (el deporte rey en nuestro barrio...)

@Bua, cierto que es dificil comparar jugadores de distintas epocas, pero imaginate si Maradona hubiese seguido un entrenamiento como los que siguen CR94 y Messi... No sabriamos ni quien fue Pelé...

PD: No se porque, pero me peto algunos acentos y otros no...

PD2: No estaria mal empezar una lista de jugadores sobrevalorados...

1. Luis Fabiano

Bruno ha dit...

Kunsito kunsito.. no creeis que lo que le pasa al Kun esque no sabe ni donde se ha metido estando con la hija de Maradona? Que marrón.

1. Luis Fabiano
2. Muchos de los que compra el Madrid por 10, 15 o 20 kilos más, de lo que los compraría otro equipo. Que ha sido de Faubert?
3.Todos los que vienen de argentina o brasil diciendo que son la reencarnación de Maradona o Pelé.

Comparar jugadores es complicado, pero visto lo visto.. ahora es el momento de la historia donde es más dificil ser delantero (y destacarse), ya que no había las defensas que hay ahora ni tanta táctica y estrategia.

Buardià stars ha dit...

@Marco m'estic deixant ses patillotes x disfraçar-me de guardià de ses estrelles, mite setmanal. Mos veurem sense dubte i se feràn ses birres necessàries.

@Edusso el gran Diego no tuvo un problema con entrenar más o menos intensamente (sic ING-ARG, M'86), fue más bien tema pharlophe.
Sigo tu lista:
2. Benze

marco ha dit...

Me tir a sa piscina.

1. Luis Fabiano
2. Benzema
3. Cesc

Edu ha dit...

1. Luis Fabiano
2. Benzema
3. Cesc
4. Gago

Has sido valiente Marco, poner un producto de la Masia en un blog como este... Mereces mis respetos, aunque no me parece que este excesivamente sobrevalorado.

Lo de Gago me parece genial, siguiendo la linea de Bruno, con la historia de ser capitan de un equipo X en Argentina (Boca?) se la clavaron al Madrid en forma de 20 kilos...

marco ha dit...

A ver, vamos a aclarar algo: hablamos de jugadores sobrevalorados, no de paquetes. Es decir, tipos como Faubert, Drenthe, Chygrinsky o el mismo Gago son fichajes con los que te sale el tiro por la culata, jugadores que no conoces al principio y que acabas odiando al final.
El "sobrevaloradismo" se aplicaría más a jugadores buenos/correctos que, por lo que sea, tienen un impacto mediático excesivo. Por ejemplo: Torres es un buen jugador, ok...pero 59 millones de €??? Ni de coña---> jugador sobrevalorado. Cesc, grandísimo jugador, estamos de acuerdo...50-60 kilos. No me parece tanto.

A lo que vamos (le estoy dando bien a los suplentes de la selección)

1. Luis Fabiano
2. Benzema
3. Cesc
4. Gago
5. Torres
6. Silva

Bruno ha dit...

Esta bien aclararlo porque pudiendo habalar de jugadores sobrevalorados, un paquete puede que entre dentro de ese saco, no tienen porque estar en una lista diferente. Igualmente si por ahi van los tiros Faubert o Gago, son ex-futbolistas.

1. Luis Fabiano
2. Benzema
3. Cesc
4. Gago
5. Torres
6. Silva
7. CR7
8. Andy Carroll (Del Ncastle al Lpool) 40 millones de euros!

Y Kaká si no se pone las pilas..y estoy estudiando la posiblidad de encajar a Beckham.Lo que mueve Torres nunca lo he podido entender.
Una detalle: el Madrid pagó más de 30 kilos por Anelka..

Marc ha dit...

Aquí un Cesquista convençut (no tant com Thiaguista), que proclama aquí i ara que si fitxam en Cesc en breu i no hi ha lesions greus penmig, superarà a en Xavi i farà que el Barça sigui encara més bò de lo que és ara.

Bruno ha dit...

Per a alguns medis no series un Cesquista, series un Cecsista.. així que ojo.

marco ha dit...

Marc, jo també el vull. Però no crec que sigui un jugador per pagar 45-50 kilos. I lo de superar a nen Xavi...isto, son paraules majors. Però, si el fitxam, tant de bò sigui com dius.

Bruno, CR7 sobrevalorado? Curioso...no por la opinión en sí, sinó por venir de un madridista (no suelo oir muchas críticas al luso).
Lo de Kaka se merece un análisis a fondo: que le pasa este tío? de que juega? siempre ha sido tan patán? han sido las lesiones? se merecía el balón de oro que posee? Desde luego, me temo que, estando Özil al nivel que está, poco va a jugar el bueno de Ricardo.

Bua ha dit...

Cesquista convençut que proclames: 1) "Que en Cesc superarà a en Xavi".
2) "I farà que el Barça sigui encara més bò de lo que és ara".

Vull opinar damunt aquests dos punts:
1) No hi haurà mai unaltre Xavi, per tant és i serà insuperable, com a Xavi (en Xavi). En Cesc és diferent, més adelantat (tema posició damunt es camp), amb més gol.
2) En Cesc és a Xavi-Iniesta lo que es Jefecito és a nen Busquets.
És a dir, avui per avui, Cesc suplentarro de luxe.

Aquest darrer argument vé avalat per sa realitat:
- Cesc suplent de La Roja campeona del món.
- El Barça, versió millorada de La Roja. És millor, sí. Té en Messi, n'Abidal és millor que en Capdevila, i se podria discutir es tema Alves-Ramos.
- Resultat de s'equació: Cesc suplent del Barça, fort i no et moguis.

VISCA ES DEBAT!

Edu ha dit...

Si, si, lo se... Gago venia como jugador consagradisimo, el nuevo Redondo... El tema esta en que todavia se cuele en convocatorias de Argentina, lo que demuestra que todavia se le da cierto valor, excesivo... Seria un Dios en el Almeria, pero la Casa Blanca le viene enorme...

Bruno, CR94.000.000? No creo que hables en serio...

Tema Fabregas, a Xavi se le acabara la cuerda en no mucho tiempo y ese puesto es suyo, a no ser que le atraigan los petrodolares de algun lado...

A Silva le ha perjudicado el Mundial, pero esta volviendo a su sitio, este si que me parece un crack tremendo...

Artur ha dit...

Marco, no compartesc sa teva opinió en quant a Cesc i Silva. en Cesc, com diu en Marc, per jo després de'n Xavi es segon millor migcampista actualment i pareix que no atura de progressar. A nel Barça el fotria avui mateix. a part de ses qualitats de control i direcció des joc destacaria es desparpajo que té es tio més tipo Messi que a nen Xavi i n'iniesta seria lo únic que a lo millor els hi falta. Jo tb som Cesquista. Superar en Xavi és molt dificil Kane...

En Silva el varen vendre per tipo 20 Kilos, jo crec que inclús se'n podrien pagar més (30 KiloNyapes)

Bruno ha dit...

Tu crees que esta bien valorado Edu en 94?

Bua ha dit...

Jojojoj, es gif de sa setmanaaaa!
Qui és es neder ventat pen Leo?
Apunts:
-No pareix fet per ell.
-En Messi és humà.
-Estava fins a nes coions des neder.
-Es neder se gira en cara de 'què passa!!?' i quan veu qui l'ha ventat se queda tipo 'ah ets tú'.

Genaro ha dit...

1. Luis Fabiano
2. Benzema
3. Cesc
4. Gago
5. Torres
6. Silva
7. CR7
8. Andy Carroll
9. Gourcuff

Bua ha dit...

1. Luis Fabiano
2. Benzema
3. Cesc
4. Gago
5. Torres
6. Silva
7. CR7
8. Andy Carroll
9. Gourcuff
10. Ribery


Discrep des tema CR7, CR9 ò CR94. Es numeros canten. Surt a gol per partit.

Edu ha dit...

Yo también discrepo del tema CR7

En cuanto a Torres y Ribery, tienen lo que queda de temporada para buscar la redención.

Ribery entre menores y lesiones ha estado en el dique seco hasta hace poco...

En cuanto a Torres... Saldrá del pozo. Tiene que ser el relevo de 2Pac en el Chelsea. Además, cae bien...

company ha dit...

1. Luis Fabiano
2. Benzema
3. Cesc
4. Gago
5. Torres
6. Silva
7. CR7
8. Andy Carroll
9. Gourcuff
10. Ribery
11. Robinho

Marc ha dit...

1. Luis Fabiano
2. Benzema
3. Cesc
4. Gago
5. Torres
6. Silva
7. CR7
8. Andy Carroll
9. Gourcuff
10. Ribery
11. Robinho
12. Sneijder

Bruno ha dit...

Sale a casi un gol por partido contra equipos medios o pequeños. No es suficiente? en proporción a su valor..

rufire ha dit...

Joder, sa llista que s'està posant està plena de noms ilustres, però millor no mirar gair enrera que jugadors tipo Anderson ("el pistolero", sí es que venia a suplir a nen Ronaldo), Karembeu o Saviolas n'hi ha coses.
Discrep també amb el CR. És un capullo rematat però ell tot sol ha agontat el Madrid tota sa temporada. Ara fluixeja un poquet però és normal.
En quant a lo de'n Cesc, pos bé sí, és un gran jugador però com deia en Bua no crec que pogués suplir en en Xavi per sa seva posició a nes camp. Jo crec que fa més d'Iniesta (migcampista amb arribada) que de Xavi. Jo per fitxar i ja que sa tirarà "la casa por la ventan" fitxava en Wilshere (19 anys, Arsenal) que és un puta crackot (s'altre dia amb el Barça em va encantar i no és fàcil destacar quan jugues contra el Barça) i té una projecció espectacular. No en va ja és internacional!

rufire ha dit...

Per cert "O baixinho" un crackot, però a part de ses jugades que fa,tenir dos passadors de luxe com en Laudrup o en Guardiola, tampoc té preu eh!

Bua ha dit...

1. Luis Fabiano
2. Benzema
3. Cesc
4. Gago
5. Torres
6. Silva
7. CR7
8. Andy Carroll
9. Gourcuff
10. Ribery
11. Robinho
12. Sneijder

Llista de jugadors retirats ò half retirats i ultra-sobrevalorats

1. Karembeu
2. Saviola
3. Beckham

PD: Es tiret den Nick, deesa setmanal, avon hi ha una foto!

Marc ha dit...

Totalment OFFTOPIC, curiosa sa crònica de s'ex-buider Tomeu Prohens, i senyora, a Diario de Mallorca, des terratrèmol de Nova Zelanda, AQUÍ