17 d’octubre del 2007

Tengo una pregunta para... Carod-Rovira



No se si qualcú de voltros ho va veure, però avui se n'ha xerrat molt. Meam si es vídeo ajuda a crear un poc de debat... Vull opinions a favor i en contra!!

16 comentaris:

tofito ha dit...

gran video! he passat molt de gust de veurelo i li he prestat tota s'atenció que som capaç de posar. Hi ha hagut preguntes q m'han agradat molt i tant o més m'han agradat ses respostes. Ho dic desde es meu punt de vista, me consider 0 nacionalista i 0 independentista, però crec realment amb lo que ha dit al principi de tot que resumint una mica és lo de fer passar qualsevol desició que comporti una escició (no sé com s'escriu) territorial passi per un filtro democràtic estricte (no representatiu).

Posicions com ses des dos castello-leoneses són terribles, no només a nivell polític sinó a també a nivell personal-individual. Preguntes com sa des vell sobre es futbol no cabien a dins akest programa tot i que sa matització de sa tia de despres m'ha fet pensar.

després també volia dir que es video és molt llarg i no crec q hi hagi molta gent que el vegi però weno, aveure si això s'anima una mica i hi ha una mica de debat.

monxo ha dit...

A mi, el senyor "Jose Luis" Carod Robira no m'acaba de fer es pes, però els hi ha donat una lliçó a tots els nacionalistes rancis espanyols, del quals, com ell ha dit, mai s'en parla, impressionant.
No importa ser polític per adonar-se d'això que d'allà on no et volen, més val anar-se'n, però ells erre que erre amb es tema, cosa que me fa pensar lo molt que els hi fot que qualque dia Catalunya sigui independent. I el que facin balears i valencians, me la sua, allà ells, a mí ja m'han demostrat moltes vegades sa seva postura respecte a aquest tema, i no val la pena parlar amb uns ignorans que encara pensen que valencià i balear no són dialectes del català i, per tant, la mateixa llengua.
Lo d'es futbol, una xorrada com una casa. No obstant, sol ser es tipic argument que expossen els qui s'opossen a la independència de Catalunya quan, entre rialles, demanen: "Y el Barça con quien jugará, contra el Palamós?" Doncs be, sa lliga espanyola, lo unic d'espanyola que te és es nom, pq de jugadors cada vegada en queden menys, aixì que els altres clubs, en aquest sentit, tampoc representen un exemple d'hispanitat encomiable. Esta clar que sa lliga espanyola ha fet gran al Barça, però també el Barça ha fet gran a sa lliga espanyola. A més, a França, el Mònaco juga a sa lliga francesa i crec qua això no ha suscitat mai un debat nacional.
Lo d'es tema d'es rei no te nom. No haurien de cremar fotos, l'haurien de cremar a ell!. Segons es meu parer, sa monarquia és una institució que pertany a s'edat mitjana, però be, és el que tenim i el que, en definitiva, ens mereixem per ser un pais de "garrulos"que consenten pagar una vida de luxe a generacions i generacions d'una família que se toca els ous tot lo dia. Ara, mentre sa gent ho toleri... .
Per acabar, aquell que trobi que se li tanquen portes si vol treballar a Catalunya per no saber parlar en català, doncs que n'aprengui. És així de fàcil i lògic. Si no és aixì (que en realitat no és així), que es plantegi sa seva professionalitat, i vagui allà on li donin totes ses facilitats del món!

Marc ha dit...

Interessants opinions...

Per començar, crec que en Carod és es millor orador de sa classe política actual (no té sa soseria den ZP, ni sa demagogo-estupidesa den Rajoy, ni sa robotització den Montilla, ni s'ensabonament de n'Artus Mas, ni s'aire 'a lo capellà' de n'Ibarretxe)...

A partir d'aquí, crec que se va mostrar en moltes ocasions massa tens ("Usted no tiene ningún derecho a llamarme José Luis!", p.e.), i que a qualcuna que altra resposta li va faltar precisió (p.e. a sa resposta sobre però crec que en línies generals va explicar correctament quins són es plantejament de s'independentisme que defensa ERC, i que és una opció, crec jo, tan vàlida com qualsevol...

Arribats en es punt on mos hem adonat que cap ideologia és (ni serà mai) més vàlida que una altra (relativització) comença a ser hora que acceptem que ses teories vàlides seran ses acceptades per sa majoria, encara que es fonaments baix es que se sustentin puguin semblar difosos o fins i tot inexistents... S'ha d'entendre que no podem jutjar ses idees polítiques des d'un punt de vista lògic, perquè aquestes se sustenten de ses opinions des ciutadans, que baix cap concepte se basen en raonaments lògics...

De lo que no tenc cap dubte és que en Carod s'ha guanyat a molts de catalans amb aquest programa (possiblement fóra aquesta sa seva intenció...)

TOMA TOSTONACO!!

monxo ha dit...

Esta clar que no es pot jutjar a cap persona per ses seves idees polítiques, de fet, per cap de ses seves idees en general.
Ara be, quan s'ataca a una comunitat constantment com s'esta fent (catalans, vascos, i pq no, valencians, madrilenys a castellano-lleonenos, com pugui fer jo mateix en qualsevol moment), és normal que aquesta s'indigni i protesti!. Ja esta be d'aquest debat de les dues Espanyes i tot aquest rollo!. Q no fa res els nostres padrins varen matar-se per una gilipolles com aquesta i sembla com si ara es volgués tornar al mateix.
Tan de revol per si un vo fer un referendum o no, no ho entenc. No sóm tan democràtics?, doncs que es realitzin tots els referendums que es vulguin i sa gent ja dirà sa seva i els resultats serviran per donar sa raó a uns o a altres. Però, segons sa meva opinió, aquest és un fet que no es pot criminalitzar!, i menys quan, segurament, el ditxos referendum donaria la raó als qui tan en contra estan a que aquest es realitzi.
A vegades, alomillor cometo l'error de tractar de fatxes a tots els qui es proclamen orgullosos de ser espanyols; però tampoc es just tractar com a criminals als qui no s'ho senten, només pq aquesta ideología coicideixi remotament amb la d'uns descelebtrats assassins!. Hem de ser seriosos, admetre els nostres errors i jutjar a tothom per igual!

Edu ha dit...

Tono suave, castellano dominado y proximidad a la gente. caCarod lo hizo bien, muy bien, aunque jugaba con la ventaja de saber que iba a ser acrivillado. Consciente de estar en TVE ablandó su discurso y tomo posición más de profesor de corte socialdemócrata que de erudito de la Historia "real" de Catalunya (traducido al castellano, Cataluña).

Don José Luis, que ni es Don, ni es José, no falló y tampocó dejó frases para ser fusilado a discreción... Hizo de Ca Vell, algo que es muy poco habitual en él.

En cuanto a los requisitos de la lengua para el funcionariado público, es un factor en contra para la población que haga uso de ese sistema de prestaciones sociales, pues limita la oposición libre. Que exista una dualidad de lengua parcial sería menos restrictivo.

Totalmente de acuerdo con él en cuanto a que las opiniones políticas que tengan respaldo popular no pueden ser prohibidas, ni ilegalizadas. Si el Partido Por La Pederastía obtiene 250.000 votos... ese partido es legítimo.

Y, por último, en cuanto a lo de un referéndum, no es mas que una amenaza de rebeldía al Gobierno y una manera de publicitarse entre el sector más joven de la población catalana, pues la mayoría de la población de Catalunya (en inglés, Catalonia) rechazaría la independencia.

Edu ha dit...

Por cierto Moncho (traducido al catalán, Monxo; al vasco, Montxo)... La Liga española tiene poco de española, igual que el Barça tiene poco o nada de catalán. Debido a que se está globalizando todo, no centralizando.

Nàstic a la Champions...

monxo ha dit...

Eso ya lo he dejado entrever, si quieres verlo bien y si no pues tambien

Marc ha dit...

Joer Edu te ha quedado muy jurídico el comentario, parecía un texto legal....;)

Totalmente de acuerdo con él en cuanto a que las opiniones políticas que tengan respaldo popular no pueden ser prohibidas, ni ilegalizadas. Si el Partido Por La Pederastía obtiene 250.000 votos... ese partido es legítimo. ---> Batasuna mon amour...

Per altra banda, i tocant un altre tema...2 qüestions:

- Com hi pot haver gent tan garrula en aquest món? (pregunta sense resposta...)

- Sa sollerica neda un poc però està ben bona... Ses valentes dones!

Edu ha dit...

Cuando consiga un "entrevisor" supongo que lo veré...

tofito ha dit...

1.- sa sollerica està tremenda

2.- que es esto de dualidad de lengua parcial?

Edu ha dit...

Que no sea requisito hablar las dos lenguas (dualidad) para todos los miembros del funcionariado, si no tan solo una proporción (parcial) de éste...

Xavier Peña ha dit...

1.- En Caroded diu veritats com a punys. Ara bé, crec que en aquest cas era molt fàcil quedar com un senyor, perquè tenc comprovadíssim que casi tots els españols s'han negat sempre amb totes ses seves forces a xerrar racionalment sobre els temes que aquí tracten. I clar, els hi vé de nou i no saben què respondre (precisament per això trob molt gràfic s'exemple de que "España tiene que salir del armario").

2.- Sa meva opinió és que es garrulisme se sobre-protegeix senzillament perquè interessa. Un exemple així a lo basto seria aquest: com menos gent acabi sa teva carrera, més cobraràs per fer feina (llei d'oferta i demanda). I si cobres més podrás governar més als altres segons els teus interessos --> p.ex. comprar sa casa més bona que el que cobra menys, pagant-ne un preu més alt. Etcétera. I si això ho traduïm a nivell de grup, en es sentit de parlar ja d'una "élite" de gent no-garrula (terme simplista i ambigu, ho sé), sa cosa s'enmerda encara més. Molaria un anàlisi detallat sobre es tema, que segur que té chicha...

3.- Sa sollerica està tan bona com nedadora és ella. Mos fa quedar un poc malament.

Llorenç de Pina ha dit...

No me sol agradar gaire es personatgillo aquest d'en Carod, però se'ls menja com vol... sobretot a qualcun que altre catetillo... com en Llorencet de Valladolid (a qui l'ondemà s'ABC tractava com a poc menys que un màrtir muerto por España)
...en fin...

Marc ha dit...

Una mostra més, surrealista, còmica i friki, de lo divertit que és es nacionalisme...:)

San Ganchao en la puzolana!!!

Xavier Peña ha dit...

enormous es 'sanganchao mix xDD

marco ha dit...

jajajaja, que bo es san ganchao, molt més divertit que es rollazos d'aqui adalt...si no escrius una redacció sobre es nacionalisme no ets ningú...xD