7 de novembre del 2007

setmanari musical. Grups systems vol.3

Saludos cordiales cofradia canina, avui seguim amb sa presentació de grupos imprescindibles o, com a mínim, recomanables. Ja sabeu sa meva devoció pels sons i grups classicots, de la vieja escuela, añejos y autèntics. Això en certa manera pot ser una putada perque sa generació actual no deixa massa espai a ses novetats discogràfiques amb regust dels 70 per exemple. Així i tot vos vull presentar un parell de grups que sí segueixen sa línia més clàssica, alguns d’ells amb estructures purament rockeres i d’altres amb “colcuna c’altra” influència modernilla…però be, tots estan allà, sense experimentació, sense infinits solos progressius…maxium rock’n roll!

The Muggs


Procedeixen de sa mítica escena musical de Detroit, formats fa relativament poc però amb una execució molt madura, enamorats des riff i amb un sò molt American Seventies. Bateria, baix i guitarra-veu, a vegades tenen es detall de ficar un hammond, sense abusar d’aquest, que els hi dona un aire més hard-rockero. Només han editat un disc homònim i és de 2005, però se podria situar fàcilment unes dècades enrere. The ugliest band in the world








Super 400

Power trio de Troy, Nova York, també amants de grups com Led Zeppelin, Cream o Black Crowes, tenen un sò clàssic però armònicament més recercat i potent que els anteriors. Tenen tres discs en estudi i un en directe de 2005, molt recomanable es darrer “3 and the beast”. Trio clàssic, guitarra-veu, baix (una tia) i bateria. Per cert, es nom ve d’un model de guitarra Gibson.









The Hentchmen

Uns altres que venen de Detroit (he promès fer sa ruta 66 només per anar a Detroit a veure concerts de totes aquestes triubus), per mi només han editat un disc, almenys jo només n’he trobat un (From Follows Function) i fan una mescla xunga entre rock’n roll i rockabilly amb certs tocs punkis. Guitarra, bateria i…Farfisa, una espècie d’organillo raro que els hi dona un toc psycobilly curiós.






The Woggles

D’Atlanta, Georgia, compareixen aquests rhytm and blueseros amb algun toc modernillo a ses seves darreres composicions. Tenen bastant de material editat entre LP d’estudi, EP i directes, i ja fa estona que se passejen arreu d’EUA amb concerts, diuen, adrenalínics i kaòtics. Jo tenc dos discos seus i sa veritat és que tenen moements realment bons, d’aquests que te fan aixecar-te de sa cadira i pegar bots destrossant lo que hi hagi al voltant…








Cactus

Són es grup mític d’aquest setmanari. Els varen arribar a definir com els Led Zeppelin americans i no faltava raó, almenys al principi ja que deprés se varen anar desinflant una mica. Sa seva base rítmica és de ses millors des rock setentero, formada per Tim Bogert com a baixista i Carmine Appice com a bateria (Jeff Beck, Vanilla Fudge…). Molt recomanable es seu primer disc homònim (1970) i sobretot es temazo Parchman Farm.











Temazos, avui dedicats a nes senyor Dapena ("Warriors of the world united")



Discazos



Au, salut, melomania i fins a sa pròxima!

2 comentaris:

marco ha dit...

Caudi col.loca això que no hi ha manera

Anònim ha dit...

Bueno, bueno, bueno...

Pareix que ha costat una mica més de lo que pensaves, però a la fi ja és aquí (se veu q es pont ha estat llarg). Un parell de coses que comentar:

1.- Domés pe's fet d'anomenar Pantera i "tun tin turiri tin tun... You'll take my life but I'll take yours too... ooooh ooooh", es post, ho val...

2.- Què és això de "power trios"? d'on has tret sa idea de q un grup pot existir sense una segona guitarra? No, impossible... bé, ara q hi pens Pantera... Hi haurem de pegar una ullada meam aquests Muggs. Potser tenen a veure amb Alkaline Trio, Nada Surf, Hüsker Dü...

3.- A ne's final sa pastura va pegar cap a terres de's Black Metal. Tot i així domés varem veure sirenitas,patos i cerveses... va resultar imprescindible passar de tornada per Eindhoven per acabar de pasturar. Te sona "Santa Maria"? Gran descobriment.

Keep on rockin' - Fins prest