8 d’octubre del 2010

en andaluz!

aquest post verssarà sobre un debat etern i estèril on cadascú té sa seva opinió, tot i que molts l'amaguen. Començarem amb amb unes declaracions den S. Ramos, seguirem amb un resum d'un artivle des MARCA i acabaré amollant una pregunta. Allà va.

La Roja juga a Salamanca. Els mitjans de comunicació s'omplen sa boca dient que sa selecció estrena s'estrella de sa pitera davant sa seva afició. Juguen a el Helmántico. Juguen a sa ciutat de s'idolatrat Vicente del Bosque. Ademés juguen a sa ciutat on Don Vicente va fer el seu únic gol com a internacional i, també, juguen encara amb s'empenta de sa victòria al darrer Mundial celebrat a Sudàfrica. Llàstima que esrival sigui Lituania he arribat a llegir.

Tots ja deveu saber sa roda de premsa que van protagonitzar en Sergio Ramos i en Gerard Piqué. Un periodista li demana al Xulito Piqué si pot respondre a una pregunta en català per Tv3. Aquest li respòn i weno...dentro vídeo.



Tornam a avui dematí i al MARCA. He llegit un article, que no he estat capaç de trobar a sa web, i vos en gai, de memòria, 5 cèntims:

"si están en Salamanca, por el partido de la selección española, la de todos, hay que hablar en castellano"

i després de tot això he vist que en Pau Kempes ha deixat anar aquesta perla al facebook:

"El Pau Company Santos Els qui diuen que a Mallorca xerram mallorquí i no català...també defensen que a Andalucia se xerra s'andalús i no s'espanyol?"


Mai he tengut tendències patriòtiques cap a Espanya però tampoc no tenc res en contra del País en sí però pareix que hi ha sectors que consideren a sa penya que no té es castellà com a llengua materna molt menys espanyols. Que conyo pareix!

5 comentaris:

tofito ha dit...

si quan has pblicat es post el vols penjar al teu perfil de facebook, te dona s'opció de posar sa deesa de sa setmana i na Shy laren!!!!

lluc ha dit...

La realitat supera la ficció, i si no, mirau crackovia.. vaia pardillo que està fet aquest.. lo trist és que repressenta a s'esfera social majoritària d'aquest país.. després s'extranyen de que gent no s'hi senti identificada amb la selección.

Xavier Peña ha dit...

M'ha agradat bastant sa reflexio d'en Pau Company, si senyor... pero a segons qui no se li pot anar amb aquest tipus de paradoxes llogiques, tanmateix no els convenceras. En tot cas se poden quedar catatonics.

Me permet tambe fer un copy-paste des meu comentari a n'es Facebook d'en Javi Pato, per qui li pugui interessar. Nota: esta en castella i no m'ho posare a traduir ara. Total, jo som mig foraster, y a mucha honra!

---

"Aparte de la gilipollez esa de la rueda de prensa, que me parece una irrelevante suma de estupideces de Sergio Ramos y del periodista, querria contar algo que nos explicaron aqui en Indonesia y que me dejo bastante flipado.

En Bali nos dijeron que toda la gente local es tetralingue, a saber:
- La lengua nacional indonesia, para entenderse por todo el pais.
- Si eres de casta A, B o C, pues evidentemente hablaras la lengua que corresponda a tu casta. Que sera completamente diferente de la lengua de las demas castas.
- Dominio total de las otras dos lenguas que no corresponden a tu casta.

...y aqui viene lo que para mi es lo mas acojonante:
Cuando alguien de la casta A habla con uno de la casta C, el de A hablara en C, y el de C en A. O sea, que hablan cruzado! Y dicen que esto no les supone ningun problema, que estan acostumbrados a hacerlo asi desde que son pequenyos.

El tio que me nos contaba esto hablaba castellano acojonantemente bien. Dice que lo aprendio en solo 6 putos meses de estar con una novia española. Aparte de dominar el Japones y el Ingles, por razones de trabajo. Decia que despues de hablar 4 lenguas ya te la suda aprender una de mas.

Y dicho esto, sigamos luchando porque nuestros hijos no tengan que hacer el esfuerzo de aprender una seguna lengua cuando emigras a otra region! Hostias ya! Porque esto es España y aqui se habla español!!

Da mas risa que pena, la verdad."

Bua ha dit...

Per tof-punts, Tòf.
1.- Ramos, curt.
2.- José Ramón Bauzá, PP, serverí d'arrels, se vol carregar sa Llei de Normalització Llingüística si governa. Ugisme absolut.
3.- Pareix mentida que a n'aquestes altures de xerrar d'aquests temes encara surtin tots aquests percals.
4.- Paunovik, acertada face-intervenció.
5.- Penya, tema Indonèsia brutal tot plegat. Tot el que s'aprén d'al.lot és per sempre. Que mos ho diguin a noltros, xerrant i escrivint dues llengues. És així.
6.- Finalment, quan ens respectaràn un poc? tenim una llengua, conyo! i una història! joer!

Xavier Peña ha dit...

"las ventajas del bilingüismo": link