5 de febrer del 2011

BADIA CMSS, hemeroteca

Bucejant per s'hemeroteca de EL MUNDO DEPORTIVO he trobat autèntiques relíquies de sa temporada mítica 1987/88 en que s'històric BADIA C.M.S.S. va militar a 2ª B.

LINK 1. Titular des diari, BADIA EL "MILLOR" INSULAR. Aqui veim sa fitxa tècnica de sa plantilla, amb sos coneguts cofràrics que no necessiten presentació: JULIO FRANCO, porter, SEBASTIAN 'Capdur', PASTOR (batle Manacor), RAFEL NADAL, germà i tio des mites, es serverins BIEL CARRIÓ i TONI LLULL, es mític SALVURI, es santjoaner COMPANY, i tal vegada en coneixeu més.
Ara ja sabeu d'on venen ses habilitats des porter N&B Sergi. Tema genes.

LINK 2. Titular des diari, BADIA CALA MILLOR: UN MODESTO QUE QUIERE ABRIRSE CAMINO ENTRE LOS GRANDES. Tant aquest article com s'anterior daten de finals de 1987. Aquí hi ha una errada, es president no nom Guillén Meca, sino Miquel Meca.

LINK 3. Titular des diari, "BOMBAZO" EN MOLLERUSSA. Sa crònica de sa visita a nes camp des líder, amb victòria nostra per 1-2, i remuntada! Es manacorí, procedent del Mallorca, Jaume Salas, i es campaner Tomeu Obrador, autors des gols. El Badia va ser s'únic equip que va guanyar es dos partits a nes líder. I si no record malament, s'equip va quedar classificat a mitja tabla, i va haver de renunciar a sa categoria per problemes econòmics.
En Julio, porter. Una magnífica defensa Capdur, Mesquida, Salas, Pastor. Un doble pivot Rafel Nadal, Salvuri (fortíssims). Tres mitjes puntes, Jaime Fernández, Biel Riera i Tomeu Obrador. I un golejador 'nato' en punta, Biel Femenies, llorencí. Un 4-5-1-B en tota regla.

LINK 4. Titular des diari, BADIA EL "VERDUGO" DEL CAMPEON. El que vos he dit abans, va guanyar es dos partits a nes campió Mollerussa. Nueve jugadores rebasaron la treintena de partidos como titulares. Fue el caso del meta Julio; los defensas Jaime, Mezquida—sólo se perdió un compromiso por sanción—, Pastor y Salas; los centrocampistas Nadal, Obrador ySalvuri, y el delantero Femenias, máximo goleador.

LINK 5. Aquest retall de premsa és de 1982, 5 anys enrera respecte de tots els anteriors. Es titular ho diu tot: MACIZO, "TENTADO" POR UN TERCERA BALEAR. Aquest jugador, conegut com Chicho, va jugar amb el Barça den Johan Cruyff (jugador) a 1973 i va penjar ses botes a Cala Millor. Va jugar amb el Badia a 3ª divisió, després de passar per clubs com el Racing de Santander i el Rtvo. de Huelva.

9 comentaris:

Paunovik ha dit...

Enorme Bua!! Gran recopilació...es Santjoaner Biel Company (que no és munpare) va purul·lar per bastants d'equipos (crec que va jugar amb el Manacor a 2aB també)...però vaja, sa comenta que tenia més enxufe que altre cosa! Enorme sa foto per cert, quines pintes!

Per cert, i sense tenir res a veure amb el Badia..pregunta: sabeu quin ex jugador d'equips com en Milan o el Barça..està jugant avui dia amb el Baleares??

Sergi ha dit...

Gran Bua! Porterasso que tenia el Badia en aquellos tiempos.

company ha dit...

enorme Bua,
en Pastor se veu que era un lateralarro. El Mollerusa no el tenia gens controlat

Tekiss ha dit...

Enorme recopilació! i que mític aquest Badia! Anècdota; en Macizo encara estiuetja per Cala Millor; s'estiu passat li vaig servir un café a nes bar des Club de Golf de sa Costa des Pins...

Marc ha dit...

Brutal Bua, vaia momentarros!!
Enorme es comentaris de ses notícies, acusant es joc del Badia de 'conservador'.

Ojo també a lo que comenta en CHICHO (jojo):

Yo ya tenía intención de
instalarme algún día en Cala Millor, buscando
la tranquilidad, aprovechando la circunstan
cia de que uno de losseñores citados, muy
amigo mío (el adjunto a la presidencia. del
citado club mallorquín) piensa urbanizar unos
terrenos en la «Costa de los Pinos», al norte
-de Cala—Millor. ¿-Por qué no te vienes a vivir
aquí?

pibito ha dit...

bua ets moolt gran!! M'encanta llegir aquets pots del badia a l'antiga! Per cert partidasso diumenge a s'estadi de s'escola industria 5-4 favor des new buiders! REMONTADA IN STREMIS.. esperant en ganes a sa cronica des partit! Aquets tres punts mos atraquen a s'objectiu de quedar 3 o 2 ojo!

Salvuri ha dit...

Necesaria recopilación sobre el mejor equipo de la historia del Levante mallorquín...

Otra anécdota sobre Macizo, que vive todo el año en Mallorca si no me equivoco: Es colega de un familiar mio y en una visita por allá a finales de los 80 al mítico Bar Diego, que regentaba mi padre, se pulió una botella de Scotch prácticamente solo... Gran futbolista, mejor bebedor.

Creo que es necesario recopilar la historia de este gran club...

Marc ha dit...

Ja li vaig comentar a mestre Bua via Twitter i faig extensiva sa crida a tots es cofrares i allegados que puguin estar llegint això: Seria possible trobar gravacions des mític partit contra el Tenerife de Copa??
De quin any estaríem xerrant Bwan??

Bua ha dit...

1992, el Badia-Tenerife.
Sa TV serverina data de 1991, segons sa seva web

BOMBAZO
http://www.webdelcule.com/1899-96/1979.html
MACIZO
titular a sa final de copa 1978
BARÇA 3 - LAS PALMAS 1
Enorme Chicho, amb en Johan Cruyff; gols de Charly Rexach, 2, i Asensi.

El Badia de 2ª B era un equiparro, ho podeu escriure, amb un toc conservador, això sí. Tenia una gran força defensiva.