19 de novembre del 2008

Una de Facebook

Anem a xerrar un poc des Facebook.

Per sa xarxa l'he trobat definit com "una eina social que posa en contacte a persones amb els seus amics i altres persones que treballen, estudien i viuen prop d'ells".

Pot ser útil aquesta eina per localitzar amics amb qui es va perdre es contacte, o per a agregar noves amistats.

Però sa finalitat essencial pareix que és intercanviar fotos o missatges (i pujar-ne pes blog, tipo cofrare Xisco s'altre dia).

Sa veritat és que no li acab de veure encara més utilitat que passar es temps i xafardejar què putes fa aquella o avonés (iavoneres) aquell altre.

S'apartat grups s'ha creat per a reunir persones amb interessos comuns.

Són conegudes per voltros, cans vells, ses noves plataformes:
- Un facebook para Crisitna Cuadros (per cert, ja el t'has fet, Cris?)
- Camina per Son Servera. Camina! (que conseguirà poca cosa, molt pooooca).

A s'apartat "cercar amics" (sa lupa) vaig posar un dia "ca vell" i em varen sortir multitud de friends, entre es que mereixen especial menció en Cane Vella i na Cassie Vella. Naturalment, amb aquest nom ja són face-amics meus i estàn a sa meva llista. Els hi vaig enviar un missatge explicatiu de per què els convidava (blog dels cans vells, bla, bla, bla...) i m'acceptaren.

A "inici" i "minut a minut" apareixen ses novetats.
Criden s'atenció frases com:
"Xavi Casadevall ha comprado una pistola en la guerra de pandillas" o "Marc Canovas Fons ha comprado un prostíbulo en la guerra de pandillas".
Un dia, convidat per en Xavibanyo, hi vaig entrar i vaig fer tanta sanc que em vaig assustar. Em sortien missatges com "está herida gravemente Fulanita de tal" (amb sa foto des Face corresponent). Ug!.
Disculpes, banyolí, per no haver participat en aquesta guerra.

Es mur és un espai que està bé. Té una utilitat parescuda a s'SMS des mòbil.

I des putes regals, què men deis. Aquesta és unaltra. Quan vas a fer es regal (tipo cubata, cervessa, o flor) te surt es tema estruquen de sa targeta de crèdit en pantalla, o PayPal, i te fuig sa regalera tot d'una. O no?

Bé, cofrares, això ha estat tot per avui. Mos veim a nes Face, en es blog i "en los bares"!!

PD: Caskete, ¿Para cuándo tu facebook?
Cuads, Tòfol, Pibe, Caso, etc. (tots es que no en teniu) I voltros què?
:P

42 comentaris:

xavi santvi ha dit...

Personalment estic en la línia de pensament que el facebook pot ser facilment un arma de destrucció massiva. Tenir-nos a tots fitxats, controlats, i saber que es el que fem i deixem de fer.

A banda d'aquesta teoria conspirativa, em sembla que aquest sistem de web, incita al cotilleo basuràceo, així com estic convençut que serà, si no és ja, font de problemes en el sentit que el respecte a l'intimitat de les persones és nul. L'altre dia vaig veure les fotos d'una boda penjades integrament, on les situacions d'algunes persones xumaires, i arrimades varies, podrien comportar severes conseqüències, i com amb la majoria de fotos i videos del facebook han estat penjades sense prèvia consulta...

Bua ha dit...

Joer, sorpresa!
Abans de penjar aquest post he trobat aquest comment de mestre Sentve.
Quanta raó tens.
Comença sa pol·lèmica.
Salut Xavi!

company ha dit...

Estic amb en Sentve, foc a n'això !

rufire ha dit...

Estic totalment d'acord amb en Xavi. Es facebbok per a moltes persones sa tornat en un tipus d'eina que pot resultar totalment danyina. Vos ho dic per expeiencia pròpia perquè jo fa poc vaig trobar una famella que feia 1000 que no veia. Varen fer un poc des famòs "Muro a Muro" i tal sense cap mena de mala intenció. Es tema va venir de que qualqun/a coion/a de porc/a ho va veure i li va dir a nes seu al·lot, enviant-li missatges tipo "vigila a tu novia con lo que hace" i coses d'aquestes mencionant es nostros noms. Com era d'esperar es novio es va possar com una moto amb ses conseqüencies per ella i de retruc per jo clar. Per sort tot es va acabar esclarint i no va passar d'aquí. No sé qui va ser pero mal li entri tal diarrea i una febrada que no es pugui axecar des llit per molta estona.

Està clar que només serveix per emprenyar i trobar a sa distinta penya en actituts "xumarils". Sa part guapa des tema es quan et trobes a penya que fa mil que no veus, ses marxotes o es moments especials.

Fins aquí es meu discurs

Jaume Juan ha dit...

Bon estudi d'es tema, mestre Bua.

Estic d'acord amb el q s'ha dit fins ara.

Suposo q cada un de vosaltres li donarà un ús adequat, en el qual limitarà el contingut i es comunicarà en la mesura que no es perjudiqui ni ell, ni els altres...el problema vé quan es passen aquests limits.
Aquest system (vull fer un intent d'emprar vocabulari cà vellistic)té unes eines de denúncia d'imatges o de bloqueig d'usuaris per contrarestar el mal ús, però crec q molts casos es deuen aplicar tard i el mal ja està fet.

Fem-lo servir com toca i sempre "al loro".

Salut cofrares!!!

Marc ha dit...

Uep Bua, sobre es tema Facebook nomes puc dir que ja mhan tret es guix i ara podre millorar es record des Geo Challenge.

Un saludo en es meus amics des Facebook i tambe en es reals...

Marc ha dit...

Per cert, estam tardant a fer un grup de Facebook des CANSVELLS...

Edu ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Edu ha dit...

Facebook, está siendo su momento en España. Yo se lo había oido comentar a poca gente el tema, pero en cuestión de semanas la pregunta "tienes facebook?" es la que mas me han hecho, borrando del mapa a la legendaria "tienes messenger?"...

El tema fotos puede ser jodido y eliminarte de la carrera hacia la Moncloa, pero de ahí a que sea un arma de destrucción masiva, no lo veo tan claro...

En cuanto al problema de Rufino y las diarreas deseadas... ¿Cuantas veces ha pasado y pasara a raíz del intercambio de tres frases con la chati X en un sitio cualquiera, por ejemplo, La Havana?

No se, el tema es que ha entrado "a balquena"...

Dani ha dit...

Ja podries fer una cosa d'aquestes, rollo tal s'ha fet fan de cansvells.

xavi santvi ha dit...

Cuando decia arma de destruccion massiva, obviamente, estava exagerando, algo habitual en mi, però me referia basicamente que asi como el facebook parece una herramienta útil por i para los amiguetes i sin maldad, puede convertirse en una ficha personal bastante completa, que puede caer en manos no deseadas, llenas de maldad.

Xavier Peña ha dit...

per lo de sa privacitat, ja ho diuen els entesos: "si no vols que una cosa no se sàpiga, no la fagis".

jo crec que això des Facebook és com tot (per exemple temes com els porros, ses prunes, es botellón ... ), és bò o dolent segons s'ús que en fagis.

a més a més, no entenc que de sobte aparesqui aquesta por a ser controlat: cadascú de voltros ja està 'fitxat' amb nom, num. de telèfon, adreça de sa residència i posició exacte a nes moment actual (amb un margen d'error entre 100 i 500 metres) gràcies a nes vostro terminal mòbil. Ademés de que hi ha casos en que se pot tenir accès legal a nels vostres missatges sms (com ja va passar a nes judicis des "caso Juve" a Italia), gmail té accès a nes contingut des vostros mails, google coneix més sobre els vostros interessos que sa majoria dels vostros amics gràcies a ses vostres recerques per internet, sa vostra targeta caprabo permet fer un seguiment de lo que consumiu, ja no en parlem de sa Visa, i suma i sigue.

Teòricament hi ha lleis de privacitat que impedeixen es mal ús d'aquesta informació, però també hi ha tantes lleis que noltros mateixos mos passam pes forro... 'entonses' podem intuir que qualsevol servei d'intel·ligència segurament farà lo propi.

I jo crec que tot això mos hauria de ser igual, 1) perquè no ho podem controlar, i 2) perquè no té perquè ser dolent: potser gràcies a n'això a nes final arribarà un moment en que ja no tenguem res que amagar!

Ups, deman disculpes pes coñazo.

lluc ha dit...

Que bé Peña! Completament d'acord amb tu.

Hi ha una vinyeta a El Jueves d'aquesta setmana, d'en Federik Freak que ilustra bastant bé es fet de que ara només se xerra de faceebok. Jo ho trob una moda més, amb sa que t'hi fiques, o no. Tu sabràs on te fiques i lo que hi poses.
He mirat de pillar sa vinyeta en qüestió d'internet, però no puc.. ja comprareu sa revista si la voleu veure, 2'50.. cada vegada puja més això.. histo!

Bua ha dit...

Peña, sí. Gran desenvolupament des tema. Es teu comment hauria de ser es post, sense dubte.

JJ, xerres de fer un us adequat. Sí, però no depèn només de tú. Si t'apleguen en actitut xumaire i te fan una foto amb més penya (7 ó 8 per exemple) i la penjen a nes Face, ningú te demana consentiment. I ja és allà. I tú ben xumorat a la vista de tothom.

Bé crec que això ja ho havia comentat mestre Sentve.

Esper, Lluc, que no me facis comprar EL JUEVES. Venga, tio, penja sa vinyeta, tipo scanner, no?
:P

Iavonereu!

Sionel ha dit...

Jo estic d' acord amb uns i altres, no m' enter des facebook però en marc està allà dalequetepego! no puc opinar. Però lo que sé es que quan no hi havia messenger i facesbooks, ses cartes volaven d'un lloc a un altre i sa xafardejava es vespres d'estiu en es carrer! Amb internet tothom sa coneix però paradoxalment ja no coneix ni es veinats! just dir això!

Propòs un sopar a la fresca a s'estiu! per xafardejar i conèixer cansvells!

Bruno ha dit...

Qui se vol apuntar a una altra lliga OFM? Agafarem una lliga aleatoria els quatre o cinc que la volguem jugar (qui sou?). Sa pròxima lliga des cans vells la farem en Febrer en principi.

Bua ha dit...

Lliga OFM.

1. Bruno
2. Bua

lluc ha dit...

Lliga OFM.

1. Bruno
2. Bua
3. Lluc
4. Casoarny

Sense OFM sa vida no és lo mateix.

Caskete ha dit...

Yo no tengo facebook ni voy a tener. Mis motivos son los siguientes:

1- Soy muy propenso a viciarme a cosas y la verdad es q ya pierdo demasiado tiempo en internet como para encima tener que estar al loro del caralibro.

2- No me gusta facebook por los motivos que ya otros confrares han dado.

Y no es por el posible control que un servicio de inteligencia o un estado pueda ejercer sobre mi (como ya han dicho antes con el móvil, el mail, la visa, el club super 3...) sino por lo que "mi círculo" pueda saber de mi sin yo querer.

Es decir, en la vida real no le cuentas todo a todo el mundo. En alguien confías según que cosas, en otros no... Es decir, básicamente no me apetece q toda la gente que conozco conozca toda mi vida, con quien voy, quien son mis amigos, etc etc. No es que tenga nada que esconder, pero creo que tendemos hacia eso, hacia el control.

Además, por supuesto de todos los problemas que te puede dar (el que ha narrado Rufino, por ejemplo) sin entrar en temas digamos serios o profesionales. Yo en el trabajo a veces tengo que hacer procesos de selección y lo primero que hago es buscar a los candidatos en internet a ver q sale...

Y todo esto sin contar otra de las claves de esta historia: EL TIEMPO. Contrariamente a la vida en general, en el facebok la información se mantiene siempre. Y seguramente algo que hoy te interesa que se sepa, el día de mañana no será así.

Esa es mi opinión. No al facebook. Para acabar, un par de puntualizaciones:

1- es una moda. Dentro de 5 años nadie se acordará de que algún día tuvo un cara-libro.
2- El que quiera perder tiempo de una manera constructiva en internet, le recomiendo efusivamente la wikipedia. Para un mundo mejor, edita la wikipedia. Próximamente haré un post al respecto.

Un abrazo familia.

Bruno ha dit...

Mañana mirare alguna liga inglesa que todavia no haya empezado y haya unos 8 equipos por elegir. Mediante el blog nos manetemos informats. cabe decir que las ligas estas aleatorias que hay gente de todos lados es mas fácil que la de Canvells.

Lliga OFM.

1. Bruno
2. Bua
3. Lluc
4. Casoarny
5. Sandro
6. System (eso puso en el foro ofm)

Bua ha dit...

System, qui ets? Jo tampoc ho sé.
Reste d'apuntats fins ara a pròxima "OFM MEL I SUCRE" sou s'equip des New's genarations.
Ja ho va dir en Caskete. M'hauré de fer "Exclusive New", jojo.
De moment, no puc, jeje. Tenc massa simpaties entre buidades i peixeters.

Por cierto, Caskete, enorme exposición sobre el Facebook. Tomo nota del asunto protección de la intimidad personal combinada con el factor tiempo. Ojo al dato, cans vells.
Espero tu próximo post wikipedia.
Tendrás mi comentario, seguro.

Una abraçada per tothom!

Bruno ha dit...

En System era el manager del Numancia.
Aquesta lliga te ses vacants que necessitam: volguem o no tendre equips pellosos, pero són els que donen mes joc. Basta que vos agradi i mos ficam.

http://www.entrenadordefutbol.es/enter_comp.asp?compnr=29786

Bruno ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Bruno ha dit...

Aquesta l'han crada ara, hi ha millors equips
http://www.entrenadordefutbol.es/enter_comp.asp?compnr=33199

Bruno ha dit...

IROS METIENDO EN LA LIGA INGLESA premiership 2008-09 , Quedan equipos muy buenos (MAnU,Chelsea,etc.)

Bua ha dit...

Bruno, bon dia.
En System ja sabia q és es mister numantí. Però no sé qui és ell! The person.
Ara m'hauràs de dir, passa a passa, què he de fer per donar-me d'alta a sa premier ship.
Porfas.
Salut!

Bruno ha dit...

te metes con tu nombre de usuario. luego te daran la opcion de meterte en la liga de cansvells.
no cojas otra vez la liga de cansvells, clica sobre una opcion rollo .. "coge otra liga"
te saldran las banderitas con los paises. clica en la inglesa, y mira de trobar sa premier ship, es moderador es en Carrick crec. i ja esta ! :D qualsevol dubte.. fiques unalte comment aqui i ya ta

Bua ha dit...

Oks, era fàcil. Però no he pogut triar equip.
M'han oferit dos equips Bolton Wanderers o West Ham United.
Todos con el BUOLTON WANDERERS!
cagontot i queda el Liverpool spanish lliure!

Paunovik ha dit...

Yeee! J'ha m'he apuntat jo tmb! En system som jo! Pau Company (germà den kempes Bua!). Pensava ho sabieu istooo!!

Arreu! M'he pillat el Liverpool

Xavibanyo ha dit...

vaia vaia.. veig que el tema FaceBook esta muy candiente..Jo em vaig fer del facebook en el moment de marxar a granada, pel tema destar en contacte amb els teus amics quan et trobes lluny dells, i la veritat es que per aquesta funcio va molt be!..
Es veritat, que et permet saber que conyo esta fent la penya mentre tu et trobes a 1000 i pico quilometres de distancia (com es el meu cas) o fins i tot mes, si tens algun coleguilla que esta porai de viatge
ara be: estic totalment dacord en que suposo, com diu en santvi, un assalt total a la teva intimitat.. mes encara, te la destrossa totalment!..sense el teu consentiment pot ser q apareguin fotos que, al estar totalment fora de contexte, et redueixin a la mes pura merda, davant de centenars dulls extranys que tobserven.. el tema esta clar: es important situar les coses en el seu contexte, i no ferne un gra massa, tampoc.. La gent quan utilitza al facebook, ha de pensar en que hi ha gent que potser no vol apareixer en depent de quines situacions
a mi per exemple, mes bastant igual, tot i q veient algunes fotos he sentit bastanta vergonya de la meva persona, pero si algu em vol jutjar tan sols per lo que veu en el meu facebook, doncs que el donguin pel cul!!

Per un USSOCIALADEQUATDELFACEBOOK.com o QUECADASCUPENJIELQUELIDONLASANTISSIMAGANA_I_SATENGUI A_I_SATENGUIaLESconsequencies.es

HE DIT!

Bua ha dit...

Paunovik, ja sé que ets germà den Kempes, tio. Però no he sabut fins avui qui conyo era en System Numancia!
No sé si haguès sabut menar un ferrari com el Liverpool. Vaja plantillón que té, devers 35 jugadors i tots bons.
El Bolton te un plantellet de 21 mitges tintes. M'haurè d'aferrar a s'enblanquinat.
Salut, Paunovik.

Cuads, no me digueres que volies jugar. Au idò, Johannes, VINE.

Caskete, a tí no te mola esto de la OFM. O sí?

Xavier Peña ha dit...

" si algu em vol jutjar tan sols per lo que veu en el meu facebook, doncs que el donguin pel cul!! " <-- ole ole i ole. No ho hauria pogut expressar millor.

En quant a lo de enfonsar sa reputació de qualcú amb "malas artes", res millor que smpamejar calumnies per mail, a esquenes de s'afectat. A Facebook no se li pot treure en cara això, perquè si qualcú te 'tagea' a una foto i a tu no te mola, tens dues opcions:

1.- Eliminar es 'tag' que indica que tu surts a n'aquella foto.
2.- 'denunciar' sa foto com inapropiada, i que Facebook mateix la llevi.

Es problema no és sa eina, sino els utilitzadors. Si m'apures inclús un croissant pot ser una arma mortífera en mans de qualcú suficientment filldeputa!! Més d'un de noltros tenim cualque padrí o padrina que considera es mòvil com una arma mortífera o bé un instrument del dimoni, i bé que mos n'enreim (no sé si pillau per on vaig).

Menció honorífica a nes carnet des club Super3 com a eina de repressió.

Llorenç de Pina ha dit...

Idò a jo m'ha agradat lo des comprar-se un prostíbul

Caskete ha dit...

Claro que me mola el tema OFM, pero igual que me pasa con facebook, demasiado tiempo pierdo en internet como para pillar aún más hábitos.

Un abrazo

company ha dit...

Hi ha cap resultat de sa lliga Eixamplil ? se comenta una anulada de partit des Buiders tres hores abans des partit contra es Guixes...

Berlin bé, però es seus garitos de puta mare.

Bua ha dit...

OFM. Lliga aleatòria.

Aquest és es meu calendari:

1 Tottenham Hotspur loclicio Local -
2 West Ham United McDaros Visitante -
3 Aston Villa setentot Local -
4 Wigan Athletic Ali the eagle Local -
5 Everton jarjarbikings Visitante -
6 Dieciseisavos de final
7 Hull City zcz Local -
8 Manchester City River_Brunx Visitante -
9 Middlesbrough erik69 Local -
10 Portsmouth vladutu Visitante -
11 Sunderland sagrub Local -
12 West Bromwich Albion Canovas Visitante -
13 Arsenal Caso9 Local -
14 Octavos de final
15 Blackburn Rovers Alex Bailey Visitante -
16 Chelsea Daniel Mac Local -
17 Fulham bad_clint21 [S1] Visitante -
18 Liverpool System F.C Local -
19 Manchester United carrick 16 [S1] Visitante -
20 Newcastle United Verano55 Local -
21 Stoke City bobbyteeded Visitante -
22 Cuartos de final
23 Tottenham Hotspur loclicio Visitante -
24 West Ham United McDaros Local -
25 Aston Villa setentot Visitante -
26 Wigan Athletic Ali the eagle Visitante -
27 Everton jarjarbikings Local -
28 Hull City zcz Visitante -
29 Manchester City River_Brunx Local -
30 Middlesbrough erik69 Visitante -
31 Semifinales
32 Portsmouth vladutu Local -
33 Sunderland sagrub Visitante -
34 West Bromwich Albion Canovas Local -
35 Arsenal Caso9 Visitante -
36 Blackburn Rovers Alex Bailey Local -
37 Chelsea Daniel Mac Visitante -
38 Fulham bad_clint21 [S1] Local -
39 Liverpool System F.C Visitante -
40 Manchester United carrick 16 [S1] Local -
41 Newcastle United Verano55 Visitante -
42 Final
43 Stoke City bobbyteeded Local -

Així resulta que hi ha 7 cofrares que juguen. Es 13 restants son british, menys en "verano55" que entrenarà el Newcastle.

Llista cofràrica OFM:

Marc: Aston Villa
Sandro: Everton
Bruno: Manchester City
Lluc: West Bromwich Albion
Arny: Arsenal
Paunovik: Liverpool
Bua: Bolton

M'HE DEIXAT NINGÚ?

Artur ha dit...

R de Rodett tornàrem a sucumbir i ara si crec que ja mos col·locam colistes en solitari... després des minut porai 30 on es partit anava 3-3 controlant i jugant de tú a tú contra es tramuntaires, pàjara absoluta, física i moral i resultat final 7-3 (crec) pell pura, mos hem de resarcir!

Bua, gràcies per sa invitació a sa OFM, però ara mateix estic molt liat i MVE, no descart properes disputes!

Au!

Marc ha dit...

Au al·lots, ja tenim grup en es Facebook, creat per s'exiliao XaviBanyo!

Anònim ha dit...

tengo el permiso de publicar a esta foto:

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30104063&id=1456353699&ref=mf#/photo.php?pid=30104053&id=1456353699&ref=mf

Bua ha dit...

Ja només faltava ficar sa cofradia dins es Facebook.
Ara sí que estam ben arreglats!
XD
Enhorabona a nes creador, Xavibanyo. I vull que sapis que m'identific totalment amb so teu comment ja transcrit abans: "si algu em vol jutjar tan sols per lo que veu en el meu facebook, doncs que el donguin pel cul!!".
Betuedell! He dit.

Jaqme ha dit...

Avui he rebut una invitació per formar part del grup del facebook.
Res.
Que moltes gràcies pel convit d'aquest allegado de tercera o jo que sé.
(En aquest blog fa falta un enllaç a un diccionari)

Hem de ser per tot.
Facebook i blogs inclosos.
Qui no sigui al Google no existeix!
I per aquells que tenguin por al Facebook, jo pens que fa més por el Google.
Per això hi som.
O no?

Marc ha dit...

És sa meva obligació informar-vos que ja torn a ser un treballador "a la vieja usanza". O sigui, es Blog tornarà a tenir vida, vist que es putes cofrares no són capaços de tenir un poquet d'empenta... Sion fes es post que me vares dir ahir!