20 de juny del 2007

MITES

Degut a sa mort den José Luís Cantero, pare de un innombrable, me veig amb s'obligació de fer un post recordant grans mites mundials que mos han deixat.

1.- Elvis Aaron Presley

Màkina donde los haya, akí el veim creant escola (parecido amb Ramoncín?)
vos deix un linkazo al video d'un temazo, JailHouseRock
Va morir no sé kin puta any però lo millor de tot és el mite de q encara està viu. També volia recordar akests concursos que sempren surten a ses pelis americanes d'imitadors den n'Elvis, vos imaginau sa pantomina que seria un Concurs cofrare d'imitadors de N'elvis?




2.- Nino Bravo

Es producte nacional també ha donat es seus mites, sobren ses presentacions per akest artista que feia tremolar ses parets amb sa seva potent veu. Linkazo a una espècie de videoclip d'una cançó que sempre està present a algun moment èpic d'alguna verbena a altes hores. També vos deix es link a un que el va voler imitar però va quedar molt enfora des seu esperit, de sa seva presència, des seu saber estar...
recordar que akest màkina de sa cançó espanyola morí en un accident de tràfic.





3.- James Dean

actor sobrevalorat en tota sa seva mesura que va morir mentres gravava sa seva tercera pel·lícula: "Gigante" en un accident de tràfic.En fi, no es sant de sa meva devoció però sempre ha estat considerat un mite des cinema. També va gravar "Rebelde sin causa" i no sé kina peli més. Ha arribat a akest estatus gràcies a ses dones, que podrien arribar a mitificar cagades de colom malalt (akest darrer link dedicat a Marga De Caudillo)





4.- Rocío Jurado

Ara fa poc va fer un any que va morir, aquesta deesa de sa cançó a dins s'àmbit femení de sa cultura forast (Edu, para cuando un análisis del papel de la mujer en la cultura forast?) va marcar tendència durant tota sa seva carrera. Va morí d'un cancer de pancrees avui per avui incurable i estava casada amb un ca vell des ruedo i tenia una filla que és una rata vella des ruedo del corazón. Vos deix akest linkazo a un video on al final també canta un ca vell de sa cançó que ara s'està posant de moda gràcies a una cançó que surt a una coneguda marca de beguda isotònica.


Conclusions:

Vos heu fixat que sa majoria de personatges mitificats varen tenir morts tràgiques o morts una mica inexplicables? vease es 4 anomenats més na Monroe, en Marley, en Morrison, Janis Joplin, Bon Scott, John Lenon, George Harrison, Che Guevara, el Capitan América, en Hendrix , Don José Monge, etc, que deu ser? sa manera de morir te mitifica? quan estas destinat a ser un mite sa teva mort es tràgica i està clar que no arribaràs a vell? Sa meva opinió és que ses morts tràgiques fan sobrevalorar sa majoria de personatges. Que en trobau?

Demàn perdó a Marco Llull perque pot ser akest post vulneri una mica sa seva secció personal ja que sa majoria de penya ilustrada cabria dins es Setmanari musical, per això no m'he volgut extendre molt i deman que ell faci un post més complet i elaborat sobre mites de sa música.

Salut a tots i Visca el Fary!

6 comentaris:

Edu ha dit...

Eso de que el modo de morir les mitifique... La relación es mas:

Persona > Fama > Dinero > Drogas/Infortunio > Ritmo de vida anormal

Edu ha dit...

Por cierto, llegará el Capitulo La Mujer Forast. Pero ahora tengo en marcha:

- Mitos del Deporte Forast.
- Momentos Historicos Forast.
- Creencias populares Forast.

marco ha dit...

Vaig sentir una teoria curiosa sobre sa mort de n'Elvis: un pavo deia que es rock'n'roll està fet pels magres i quan n'elvis se va mirar a nes mirall i va veure que estava gras se va suicidar.
En relació a lo dels mites musicals ja arribarà alguna edició amb detalls de ses morts des grans des rock (ja avís que hi ha curiositat que son la polla)

Marc ha dit...

Enorme Raphael i enorme Acueirio!!!!

Marc ha dit...

Dios, es vídeo anterior és bo, però aquest és increïble...
EL PRÍNCIPE GITANO, SUBTITULAT!

tofito ha dit...

se pareix a mi quan vaig anar a irlanda en so meu intent de comunicarme amb Irlandesos, polacs i alemanys varis, menos mal q hi havia na Fancy Pants q el seu nivell és una mica millor q es meu...