15 de febrer del 2007

el tio Jimi

Se diu que alguns dels guitarristes britànics més importants de s'època com Pete Townshend (the who), Eric Clapton (cream, blind faith) o Jeff Beck varen quedar de pedra quan van veure al tio Hendrix a damunt un escenari..."aquest puta americà mos enviarà a s'atur", degueren pensar. Tanta sort per ells que només va tenir temps de publicar quatre LP d'estudi, ja que una potada en un mal moment (autoderribo) el va deixar mort.
Bé, l'any 67 va tenir lloc a Monterey es primer macrofestival de rock que es recorda, precedent de Woodstock i Isle of Wight a 1969 i 1970 respectivament. També hi tocaren The Who (també la varen liar bastant a damunt s'escenari), na Joplin i alguns horteres com Simon & Garfunkel, The mamas and the papas o The Byrds.
Aquí vos deix un famós fragment de s'actuació d'en Hendrix (Jaume Enric); imaginau que sou al 1967, gaudint des grupillos hippies i "inofensius" des moment, i vos compareix a damunt s'escenari un tipejo amb pintes extranyes del que poc se n'ha sentit parlar...i monta aquest pollo. Històric!



i un temazo des mestre de s'heterodòxia musical...

1 comentari:

Marc ha dit...

Grandíssim Nato.... no deixis mai de fer aquests posts....